Cuma tahminleri

Sporx.com yazarlarından Orçun Konaklılar Cuma günü oynanacak basketbol maçlarını iddaa severler için kaleme aldı. İşte Konaklılar'ın tahminleri...

Haber; Sporx.com
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
Cuma tahminleri
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
30 Aralık 2011 18:35
www.twitter.com/okonaklilar

866 BREMERHAVEN – WURZBURG (H: 2,5 – 4,5)

Almanya'da lige yeni yükselmesine rağmen iyi bir sezon başlangıcı gerçekleştiren Wurzburg, her zaman ligin tehlikeli takımlarından olsa da istikrarı yakalamayan Bremerhaven'e konuk oluyor.

Bremerhaven bu ligde tehlike yaratabilecek öncelikli takımlardan biri olarak dikkat çekmesine rağmen istikrar ve düzen açısından sahip oldukları eksiklikler başarılı olmalarına sürekli biçimde engel olurken bu görüntülerinin bu sezon da değişmediği çok açık ortada. İç sahada Alba Berlin'i, deplasmanda Artland Dragons, Frankfurt, Bonn gibi takımları mağlup eden Bremerhaven iç sahada Tubingen'e ve son olarak da deplasmanda önde götürdüğü
maçta Bayreuth'a mağlup olacak kadar sağı solu belli olmayan bir takım olarak gösterilebilir. Kadro açısından ise daha önce Almanya'da oynamış çok sayıda bu lig açısından tecrübeli ismi kadrolarında bulunduruyor olmaları büyük avantaj niteliğinde.

Wurzburg ise başında da belirttiğim gibi lige yeni yükselmiş olmasına rağmen şu ana kadar sergilediği performansla dikkatleri çekmeyi başardı. Üç maçlık mağlubiyet serisinden geçen Wurzburg, geçtiğimiz hafta Bayern'i iç sahada mağlup ederek önemli bir galibiyetle biraz olsun nefes almayı başardı. Gottingen başarılı döneminde önemli etken olan Boone, Little gibi isimleri kadrosunda bulunduran Wurzburg'un en dikkat çekici ismi ise şu ana kadar sergilediği performansla Ricky Harris olarak dikkat çekiyor. Fakat takımın genel yapısında bir oyuncunun etkinliği çok da önem taşımamakta çünkü takım olarak o gün sergiledikleri performans onların maç sonuçlarına çok daha büyük etken.

Bremerhaven'in artık galibiyete ihtiyacı var ki bu maç bu galibiyet adına beklenen maç mı bundan emin değilim. Bremerhaven'in kazanma ihtimali yüksek fakat ilk yarıda net bir üstünlük sağlayacaklarını düşünmüyorum. (İlk yarı 2)

871 TUBINGEN – TBB TRIER (H: 3,5 – 6,5)

Ben genelde Almanya ve İtalya'da maç olan günlerde programı fazlasıyla beğenirdim fakat bu haftaki zorlu görüntüden kaynaklı aynı düşüncede değilim. Günün zorlu maçlarından birinde Tubingen ile Trier karşı karşıya gelmeye hazırlanıyor.

Tubingen geçtiğimiz hafta sonu ilk yarıda zaman zaman rakibini yakalamayı başarsa da maça ortak olamadı ve Oldenburg'a deplasmanda farklı mağlup oldu. Trier ise ligin kadro kalitesi açısından çok iyi ekiplerinden biri olmamasına rağmen istikrar ve düzen açısından başarılı takımlarından biri konumundaydı. Fakat son dört maçlarını da kaybederek şaşkınlık yarattılar. Maçlarında büyük farklar olmamasına rağmen galip gelmeyi bir türlü başaramadılar. İki takımın da galibiyete ihtiyacı fazlasıyla olmasına rağmen bu tabloda daha istekli ve aynı zamanda kontrollü olabilecek tarafın Trier olduğunu düşünüyorum.

Trier ve Tubingen arasında çekişmeli bir mücadele izleyebiliriz ve bu nedenle handikabın üzerine çıkacak bir sonucu zor görüyorum. (Maç sonu 2)

878 VIRTUS ROMA – VENEZIA (H: 2,5 – 5,5)

İsim olarak her ne kadar büyük takım olarak göstersek de son senelerde bu görüntüden fazlasıyla uzak durumdaki Roma, yine istikrarsız sonuçlar aldığı bir sezon geçirirken, lige yeni yükselmiş olmasına rağmen bende olumlu izlenimler yaratan Venezia ile karşı karşıya geliyor.

Geçtiğimiz hafta deplasmanda Teramo'ya karşı maçın üstünlüğünü son anlarda elde ederek maçı kazanan Roma biraz olsun nefes almayı başardı. Kadro kalitesi, rotasyon genişliği bakımından ciddi sıkıntıları bulunan Roma'nın bundan sonra rahat, kolay maç kazanmasını zor görüyorum. Venezia ise lige yeni yükselmesine rağmen olumlu izlenimler yaratıyor. İyi bir kadro kurduklarını da aslında belirtmek gerekiyor. Kiki Clark, Tamar Slay, Timothy Bowers gibi Avrupa piyasasında değerini yitirmeye başlayan isimlerden çok iyi bir kadro düzeni oluşturdular ki bu isimlerin yanında en büyük pay sahibi isimlerden biri de Szewczyk…

Roma'nın belirttiğim gibi rahat maç kazanmasını bir süre daha pek muhtemel görmüyorum. Bu nedenle bu karşılaşmada ilk yarı üstünlüğünü elde edebilirler belki ama handikap avantajıyla maç sonu Venezia lehine sonuçlanacağını düşünüyorum. (Maç sonu 2)00

Diğer tahminler:

865 BRAUNSCHWEIG – ULM (H: 0,5 – 0,5)

Bu sezonun en başarılı takımlarının başında gelen Ulm, geçtiğimiz hafta kritik deplasmanda Bonn'u mağlup ettikten sonra Braunschweig ile karşı karşıya geliyor. Aynı takımlar oynuyor ama Braunschweig deplasmanda olsaydı tahmin yapabilmek bu handikaptan bile güçleşirdi fakat Braunschweig bana iç sahada pek güven vermiyor. İlk yarı 2 seçeneği değerlendirilebilir.
(İlk yarı 2)

875 ARMANI JEANS MILANO – AIR AVELLINO (H: 4,5 – 8,5)

Çok fazla deplasmana yönelik tercihim var ki bu nedenle bu bültenden korkuyorum. Ben böyle çok deplasman önerdiğim yazılarda başarı açısından sorunlar yaşadım genelde. Bu maçta da öncelikli olarak ilk yarı 2 seçeneğini öneriyorum. 2/1 olma ihtimalinin de az sayılamayacağını düşünüyorum. (İlk yarı 2)

864 – 2

877 – 1

Fenerbahçe Ülker – Galatasaray (H: 1,5 – 2,5)

Varese – Cantu (H: 0,5 – 1,5)

Tümü
 Reklam