Cuma günü tahminleri

Sporx İddaa yazarlarından Orçun Konaklılar, sizler için cuma günü oynanacak olan basketbol maçlarını değerlendirdi.

Haber; Sporx.com
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
Cuma günü tahminleri
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
25 Mayıs 2012 19:52
www.twitter.com/okonaklilar

742 NANCY – LE MANS (H: 3,5 – 7,5)

Son yazılarımın çoğunda belirttiğim gibi yine uzak durmayı seçtiğim bir dönemde bilgilendirme, değerlendirme adına tahmini ikinci planda tutan tamamen bir tahmin önermek gerekirse onu da araştırmalar üzerinden yapan bir tarzla yazı yazmaya çalışacağım. Bu anlamda yazımın ilk maçı olarak da Nancy ile Le Mans arasındaki mücadeleyi seçmiş bulunuyorum.

Fransa'da 4-5 eşleşmesinde ilk maç sıralama göz önüne alındığında ve genel algısına bakıldığında sürpriz sayılabilecek bir sonuçla noktalandı. Aslında kadro durumları ve iki takımın sezon içinde bir birlerine karşı sergiledikleri performanslar düşünüldüğünde sürpriz sayılamayacak bir sonuç olduğu ortaya çıkıyor. Nancy'nin sezon gidişatını incelemek için lokavtın bitiş dönemine kadar gitmek gerekiyor. Sezon başında Batum ile çok farklı bir Nancy izlerken sonrasında lokavtın bitişiyle oyuncunun NBA'e dönmesi sonucunda sürekli olarak onun yerine takviye çabaları göstermesine rağmen makul ölçülerde dahi katkılar sağlayamayan Nancy istikrarı bir türlü yakalayamayan bir takım görüntüsüne büründü. Kenny Gregory ile başlayan Bernard King ile devam eden dış oyuncu arayışları da Jimmy Baxter ile son bulmuşa benziyor. Çok başarılı geçen Ilisiakos döneminden sonra oldukça çalkantılı süreçler yaşayan Baxter'ın son durağı sezon sonuna kadar da olsa Nancy oldu. İlk kez Le Mans karşısında forma giyerken aldığı kısa sürede henüz istenilen düzeyde olmadığını gösterdi. Sezon başından beri Fransa için ne derece önemli bir skorer olduğunu belirtmemize rağmen sezona istenilen şekilde başlayamayan Amagou'nun artan performansı, Akingbala ve Moerman'ı dinlendirmek adına Sylla'nın son dönemdeki verimli performansı onların iyi bir duruma gelmelerini sağladı. Aslında bu anlamda çok daha önemli bir transfere imza atarak Robert Kurz ile anlaştılar fakat Kurz'a ilk maç için söylemiyorum ki henüz bana göre ideal görevler verilemezken tabi istenilen katkılar da alınamıyor. Baxter takviyesinin de katkı sağlayacağı açık çünkü rotasyonları iyice daralmış durumdaydı.

Le Mans bu ligin istikrarsız takımlarından ki ilk maçta aldıkları yenilgi sürpriz olmasa da yenilginin şekli aradaki fark bakımından yine de şaşırtıcı nitelikteydi. Şüphesiz ki iç sahada böyle bir yenilgi almayı beklemeyen Le Mans'ın ikinci maçta ekstra bir performans sergileyebileceği düşüncesindeyim. Koffi'nin sakatlıklardan tamamen kurtulmuş olması, Eito çok dikkat çekici bir takviye olarak gözükmese de bana göre bu süreçte faydalı bir rol oynayabilecek olması onların açısından oldukça önemli. Le Mans'ın maçlarında şüphesiz ki farkı yaratan nokta Kahudi kardeşler, Kougere, Travon Bryant gibi isimlerden gelen katkılar oluyor. İlk Nancy maçında bu isimlerin hiçbiri verimli olamadı dersek yanlış olmaz.

Aslında benim baktığım detaylarda ilk yarı 2 daha güvenilir gibi gözükse de ben handikabın daha yüksek oluşundan yararlanmak adına maç sonu 2 seçeneğini öneriyorum. Tezat bir durumdan bahsetmek gerekirse play-off maçlarında Nancy'nin önemli bir çıkış yakalayıp sürpriz bir noktaya gelebileceği düşüncesindeydim. Ama yine de dediğim gibi istatistik ve araştırmaya göre bir tahmin yazmam gerekirse maç sonu 2 seçeneğini öneriyorum. (Maç sonu 2)

746 CONNECTICUT SUN – SAN ANTONIO SILVER STARS (H: 3,5 – 7,5)


Sezona harika bir giriş yapan Connecticut, ilk maçta beklenenden fazla zorlanmasına rağmen benim bu sezon daha etkili bir performans sergileyebileceğini düşündüğüm San Antonio Silver Stars ile karşı karşıya geliyor.

San Antonio ile ilgili daha çok şey söylemek, yazmak istesem de kısaca Connecticut ile başlayayım. Bizim için özellikle Tina Charles'ın takımı olarak dikkat çeken Connecticut bu ligin takım yapısı bakımından en başarılı ekiplerinden biri konumunda. Geçtiğimiz sezonki kadrosunu koruyan Connecticut sadece tecrübeli oyuncu Jessica Moore ile yola devam etmezken geçtiğimiz sezon bu lige uzak kalan Mistie Mims takviyesini yaptılar. Sezona da harika bir giriş yaptıklarını söyleyebiliriz. New York'u önce dış sahada, sonrasında da iç sahada mağlup ederek sezonu açmış oldular. Tina Charles'ın bu takımın tanınmasında etken olduğunu söylesem de onunla birlikte en etkin ismin Ashja Jones olduğunu belirtmek gerekir. Connecticut için bu sezon rotasyondaki tercihler anlamında yaşanan tek değişim, geçtiğimiz sezon kenardan gelmesi tercih edilen Kara Lawson'ın ilk beşe çekilip, Montgomery'nin kenardan geliyor olması. Bu Montgomery'nin performansının artmasıyla birlikte değişebilecek bir durum. Ki ben zaten Lawson'ın kenardan gelerek sağladığı ekstra katkıların çok daha değerli olduğunu düşünüyorum.

Silver Stars cephesinde de sezon öncesinde çok önemli değişimler yaşanmasa da yapılan bir hamleye dikkat çekmek gerekiyor. Öncelikle geçtiğimiz sezona göre Ruth Riley gibi tecrübeli bir uzunu kaybeden bu takım onun yerini yine oldukça etkili, tecrübeli bir isim olan Tangela Smith ile doldurma yoluna gitti. Scholanda Robinson ile de yollar ayrılırken aslında dikkat çekilmesi gerektiğini düşündüğüm o hamleye biraz değinmek istiyorum. Bir ara WNBA'nın en etkin isimlerinden biri haline gelmesine rağmen şanssız sakatlıklardan yakasını bir türlü koparamamış ve bu ligden bir süre uzak kalmış olan Shameka Christon ile sözleşme imzaladılar. Bu hamleyi duyduğumda aslında oldukça heyecan duyduğumu söyleyebilirim. Özellikle New York formasıyla bir dönem oldukça başarılı performans sergileyen ve hatta All-star olmayı başarmış Christon'ın bu sefer önemli bir çıkış daha yakalayabileceğine inanıyorum. Nitekim ilk Tulsa maçında sergilediği performansı da bu anlamda oldukça değerli buluyorum. Bana göre San Antonio bu sezonki en değerli hamlelerini kendi içinde bulacaktır. Christon'ın başarılı bir performans sergileyecek olması, Danielle Adams'ın daha etkin bir sezon geçirmesi onların çok değerli iki yıldıza daha sahip olmasını sağlayacaktır. Şu an takım Hammon ve Sophia Young ikilisinin ekseninde oluşmuş durumda. Ama yan parçaların sergileyecekleri performanslar onların durumunu belirleyecek ki bu isimler arasında Jia Perkins ve Danielle Robinson gibi bu ligin en değerli oyuncularının da olduğunu belirtmek gerekir.

Tahmin yapmak işin en zor yanı çünkü Connecticut çok formda bir başlangıç yaparken, San Antonio ilk maçta pek de istenen görüntüyü sergileyemedi. Ama ben San Antonio konusunda sahip olduğum yüksek beklentiler eşliğinde ilk yarı 2 seçeneğini öneriyorum. (İlk yarı 2)

747 ATLANTA DREAM – NEW YORK LIBERTY (H: 2,5 – 5,5)

Aslında sıkıntılı bir sezon başlangıcı yapan New York Liberty ile sıkıntılı bir sezon başlangıcı yapması kuvvetle muhtemel Atlanta Dream karşı karşıya geliyor dersek yanlış olmaz. Genelin aksine ben bu maçta New York'tan bir çıkış bekleyenlerdenim.

Atlanta Dream oldukça başarılı, tehlikeli bir ekip konumunda fakat kadrolarında bulunan en değerli isimlerinin sezon başında forma giyemiyor olması onları fazlasıyla etkiliyor ve etkileyecektir. En değerli isimleri derken aslında kastettiğim milli takımıyla birlikte olan Erika De Souza ve kontrat uzatılmasa da bunda milli takımda oynayacak olmasının da etken olabileceğini düşündüğüm Castro Marques'in bu sezon başında takımda olmamasını gösterebiliriz. Ayrıca Alison Bales'in de basketbolu bırakmış olması onlar adına önemli bir eksiklik niteliğinde. Sezon öncesinde takviye anlamında ise Kraayeveld, Swanier ve Avrupa'dan Leuchenka hamlelerini yaptılar. Bir de Tiffany Hayes'i draft ettiler ki ilk Indiana maçında oldukça etkisiz bir görüntü sergiledi. Sancho Lyttle ve Angel McCoughtry takımı taşıyan isimler konumundayken Armintie Price ve Lindsay Harding de kadronun önde gelen isimleri olarak dikkat çekiyor. Özellikle Harding'in bu takım için en kritik isim olduğu düşüncesindeyim. İlk maçta Indiana deplasmanında mağlup olsalar da çok da kötü bir görüntü sergilemediklerini belirtmek gerekiyor.

New York Liberty sezona çok kötü bir başlangıç yaptı ki ilk üç maçlarını kaybettiler. Bu tarz başlangıçlarını son senelerde görmüş değiliz ki bu nedenle çok daha şaşırtıcı bir sonuç olduğuna dikkat çekmek gerekiyor. Hem Atlanta, hem New York'un süper starları için ortak bir noktadan bahsedebiliriz. Bu benim kişisel görüşüm ki Cappie Pondexter'ın da Angel McCoughtry'nin de kötü giden bir takıma olumlu etkiler yapabilecek düzeyde olmadıklarını ama sürekli olarak bireysel anlamda iyi rakamlar yakalamakta sorun yaşamayacaklarını düşünenlerdenim. Pondexter'ın kısaca New York'un kötü gidişatını değiştirebilecek bir etken olduğunu pek düşünmüyorum. Bu gidişatın değişmesinde en önemli etkenin henüz istenilen form grafiğini yakalayamamış olan Leilani Mitchell olabileceği düşüncesindeyim.

Ben başında da belirttiğim gibi bu maçta New York tarafındayım. Atlanta'nın Erika De Souza'nın yokluğunu bir süre hissedeceği düşüncesindeyim. Maç sonu 2 seçeneği değerlendirilebilir ki 2/2 de riskli olmasına rağmen tercih edilebilir nitelikte. (Maç sonu 2)
GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU
Tümü
 Reklam