Abramovich'ini Bekleyen Milli Takım

Futbolun o meşhur adaleti, bu kez tecelli etmedi; sallantılarla geçen sezon şüpheli bir şekilde son bularak bir kesime -şimdilik- derin nefes aldırdı ama dur durak yok: Seneye gene aynı lig ve yüzleşebilirlerse aynı ayıp olacak aynalara baktıklarında, yüzlerinde. Bize düşen sadece not almak, not düşmek..

Haber; Sporx.com Yazarlar, Fotoğraf; Sporx.com
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
Abramovich'ini Bekleyen Milli Takım
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
15 Nisan 2012 02:05
1966 kuruluşlu, "İşçi Milli Takımı" Zonguldakspor'a 18 yıl Zonguldak'ta yaşadığım için doğal bir sempatim var... Bu yüzden dün hop oturup hop kalktım fakat bu heyecana değdi... Ne mi oldu?

Durun, hikayeyi baştan anlatayım...

2002-2003 yılında şimdiki adıyla Bank Asya 1. Lig'e yükselme fırsatını son haftalarda kendi evinde oynadığı Türk Telekom maçını kaybederek tepen Zongulakspor'da o maç sonun başlangıcı olacak, peş peşe yaşadığı hüsranlar 2007-2008'de Üçüncü Lig'de sondan ikinci haftada gene bir final maçında bu kez Beylerbeyi'ne yenilmesi ve nihayetinde Bölgesel Amatör Lig'e düşmesiyle nirvanaya ulaşacaktı.

Yok, yanılıyorum. Nirvana noktası şüphesiz "Futbolda gördüğüm ayak oyunlarını siyasette görmedim" diyen Melih Gökçek'i doğrularcasına geçen sezonda Bölgesel Amatör Lig play outunda alttan gelen Dilaver Demir Çelikspor ile yaptığı müsabakaya yedeklerle çıkıp, yenilerek Süper Amatör Lig'e düşen Zonguldakspor'un fesh edilmesi, Dilaver Demir Çelikspor ile birleştirilerek Zonguldak Kömürspor adını alması olacaktır.

Yani, "Süper Lig senin olduğun ligdir" değil; "Seni itinayla süper yaparız"cı yöneticiler basit bir çalım atar arma aşıklarına... Ki aynı çatının başka yöneticileri 2008'de küme düşme arefesinde Gökçek'in Bugsaş'ına sulanmış, yerel seçimde AKP'nin kaybetmesiyle hevesleri bir başka bahara ertelenmişti. O baharların gülleri soldu, Zonguldak profesyonel liglere hasret oldu..

Velhasıl-ı kelam, Zonguldak Kömürspor peydah oldu fakat bakınız yanlış hesap taa Bağdat'tan nasıl döndü: Yapılan BAL Statüsü planlaması nedeniyle kontenjan sınırına takılan Zonguldak, dördüncü bitirdiği gruptan düşmemek için SAL'da namağlup şampiyon olan Devrek Belediyespor ile play out oynadı! Sezon içinde de defalarca kırılma noktaları yaşayan, ilk 10 haftasını lider götürdüğü grupta "final maçı" olarak kabul edilen tüm maçları kaybederek dördüncülüğe gerileyen Zonguldak Kömür için işler pek de parlak görünmüyordu haliyle...

Play outla gelen, play outla gider dedik; futbolun adaletinin bizi üzeceğine temenni ettik ve fiziken çok uzaklarda olsak da ruhen canlı skor sitelerinde maçı takip ettik... Devrek Belediyespor öne geçtiği maçı biri doksanıncı dakikada olmak üzere yediği 3 golle mağlup kapattı ve Zonguldak (Kömür), tarihinde (emanet alınan değil, yeniden yazılmaya başlanan) belki de ilk kez bir final maçını kazandı.

Tarihine ihanet eden ne ilk kulüp, ne de son... Zonguldak maddi kriz yüzünden bir takım zümrelerin tarihinde asla tadamayacağı şekillerde masalarına meze oldu, oluyor, olacak. "Fener Spor" adını alan o eski sevda ise, belki bir gün limandan şehre inen bir 'Abramovich' tarafından fark edilip, üzerindeki tozlara şöööyle bir üflenip eski görkemini kazanacak... Belli mi olur! Belki üstümüzden bir Rus milyarder geçer / kanadından dolar düşer...

not: Açıklama bekleyen olur a, olmaz değil. Niye Rus milyarder de Türk değil? Olay tamamen bir dönem Abramovich'e mektup yazan Akçaabat Sebat'a güzellemeden ibarettir, başka sebep aranmaya...

http://twitter.com/alper_kaya

GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU
Tümü
 Reklam