Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık: "Altyapı olmazsa başarı tesadüf olur" dedi.
Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, 6 Şubat Cumartesi günü açılışı gerçekleştirilecek olan Başkent Voleybol Kompleksi'nde basın toplantısı gerçekleştirdi.
Federasyon bütçesindeki değerlerle yaptırılan ve 21 milyon liraya mal olacak salonun çok amaçlı olduğunu ifade eden Karabıyık, "Salon uluslararası niteliklerde çok amaçlı kullanılabilecek. İçerisinde, Haziran ayında açacağımız 16 derslikli spor lisesi var" dedi.
Voleybolun altyapısına önem verilmediği takdirde başarıların kalıcı olamayacağını belirten Karabıyık, şunları kaydetti: "Altyapı olmazsa başarı tesadüf olur. Daha sonra tesadüfle başarının oluşması şansa bağlıdır. Oysa başarı için altyapıya önem verilmeli, Sporda başarı için sporcu ve fiziki altyapı yatırımı birlikte yürütülmelidir. Sporcuya önem verip, fiziki altyapı eksik olursa yine başarı olmaz"
Erol Ünal Karabıyık, okulda yaklaşık 400 öğrenci eğitim görebileceğini ve öğrencilerin burada toplanmasının bir amacı olacağını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Günde 4 saat voleybol çalışılmalı. Bu ise ancak bu komplekste. Bu salonda 96 kişi aynı anda antrenman yapabilecek. Kompleks, voleybolun altyapısını yönetecek. Voleybolun bütün unsurlarının salondaki bilimsel zeminden yararlanacak.