Haber Tarihi: 10 Nisan 2018 14:42 - Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2018 14:43

Türk askeri gücünü bileğinden değil imanından alır

Sözde Hollanda askerinin bileğini büken yokmuş. Sonucu hep beraber izliyoruz.

Türk askeri gücünü bileğinden değil imanından alır
Abone Ol
Sözde Hollanda askerinin bileğini büken yokmuş. Sonucu hep beraber izliyoruz.


Bilek güreş nedir?
Bilek güreşi dirseklerin masaya konularak iki kişinin birbirlerinin bileğini masaya temas ettirmeye çalıştığı bir spor müsabakasıdır.

Dünyada oldukça yaygın bir sportif faaliyet olan bilek güreşleri 100'ü aşkın ülkede düzenlemektedir. Tarihi pek de eskiye dayanmayan bilek güreşleri profesyonel olarak ilk 1952'de ABD'nin California eyaletinin Petaluma kentinde düzenlenmiştir.

Bilek güreşi kuralları nelerdir?

Bilek güreşinde rakipler işaret verilmeden birbirlerinin bileğine kuvvet uygulayamaz.

Dirseklerin masadan asla kaldırılmaması veya masa dışına çıkarılmaması gerekir. Müsabakaya başlarken bilekler birbirlerine paralel bir şekilde ve dirsekler de masadaki pedlere değiyor olmalı.

Bilek güreşlerinde oyuncuların karşılaşma başlamadan önce avantaj sağlamalarına müsaade edilmez. Karşılaşmanın başlamadan önceki hakem tutuşunda oyuncular parmaklarını oynatamaz ve hakem izni olmaksınız bileğini düzeltemez.

Maç esnasında hakemin verdiği kararlarda değişiklik yapılamaz. Fakat müsabaka sonunda kararlara itiraz edilebilir. Bu itiraz için oyuncu belirli bir ücret ödemek zorundadır. Hakem itirazı haksız buluşa yatırılan ücret boşa gider. Ancak itiraz haklı bulunursa maçın tekrarı yapılır. Bilek güreşi müsabakalarında iki kez bileği masaya değen oyuncu kaybetmiş sayılır.


Bir maçta bir kez mağlup olan oyuncu diğer mağluplardan oluşan grupta devam eder. Aynı şekilde bir maçı kazanan oyuncu da kazananlardan oluşan grupta yarışır.

Bilek güreşlerin 2 kural dışı hareket yapan oyuncu hükmen mağlup sayılır ve müsabakayı rakibi kazanmış olur.

Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Sosyal Medya Dedikoduları
Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

yukarı ok