Avustralya'da devam eden Brisbane International tenis turnuvasında tek bayanlarda Belçikalı raket Justine Henin 3.turda Macar raket Melinda Czink'i 2-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi.
20 aylık aradan sonra tenise geri dönen usta raket 2 saat 21 dakika süren zorlu maçta 6-2, 3-6, 7-6'lik setlerle kazanmasını bildi. Henin'in yarı finalde rakibi ise Ana Ivanovic oldu. Ivanovic çeyrek finalde 18'lik Rus raket Anastasia Pavlyuchenkova'yı 6-4, 7-6 ile geçmesini bilmişti.
Turnuvanın 1 numaralı seribaşı raketi bir diğer Belçikalı Kim Clijsters final için Andrea Petkovic ile karşı karşıya gelecek.
Tenisseverler yeni başlayan sezonda kortlara veda edip geri dönen iki ezeli rakip ve büyük yetenek Kim Clijsters ve Justine Henin'in finalde buluşmasını dört gözle bekliyor.