Haber Tarihi: 12 Mart 2024 10:59 - Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2024 10:59

Sahurda acıktırmayan ve susatmayan yiyecekler - 2024

2024 Ramazan ayında müslüman alemi sahurda acıktırmayan yiyecekler içeceklerin neler olduğunu merak etmeye başladı. Sahurda nasıl acıkmam tok kalırım diyerek google'da sıklıkla arama yapılmaktadır. Bu haberimizde sahurda acıktırmayan yiyecekler içecekler sorusuna yanıt bulmaya çalışacağız.

Sahurda acıktırmayan ve susatmayan yiyecekler - 2024
Abone Ol
Ramazan ayında en çok dikkat edilmesi gereken sahur menüsünde insanlar özellikle acıktırmayan yiyecek ve içeceklerin sorusuna cevap bulmaya çalışıyor. Biz de sizlere sahurda yedikten sonra daha az acıkacağınız yiyecek ve içeceklerin listesini vereceğiz. 
SAHURDA TOK KALMANIN SIRLARI

Yağlı kızartma yemekleri tercih etmemeniz sizin yararınıza olacaktır. Zira yağlı besinler çabuk acıkmanıza yol açarak susamanıza da neden olabilir.

Sahurda genellikle insanlar kahvaltı türü yiyecekler tüketmeyi tercih eder. Bunun sebebi hem hafif hem pratik oluşu ve yüksek besin değerleriyle tok tutmaktır.

Sahurda iftardan kalan yemekleri yememeliyiz. Bu yemekler iftar için daha uygundur çünkü yağ ve tuz oranı fazla olduğundan sahurda tüketildiğinde gün içinde hem çabuk acıktırıp hem susatabilir.

UZUN SAATLER TOK KALIN

Sahurda birkaç haşlanmış yumurta, az yağda yumurta veya çılbır yiyebilir, bu sayede uzun saatler tok kalabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken yumurtaya mümkünse hiç yiyemiyorsanız çok az tuz atmaktır. Fazla tuz susatacağından bu önemlidir.

Sebzeler sahur vaktinde de en sağlıklı besinler arasında yer alır. Semizotu, salatalık, roka, havuç, mor lahana, kıvırcık ve tere gibi sebzeler vücuda su veren gıdalardandır.

Mantar da bir diğer sahurda tok tutan sebzelerdendir. Az yağda yapacağınız mantarlı bir omlet tok kalmanızı sağlayabilir.


Sahurda ekmek de önemlidir. Beyaz ekmek tüketmenize nazaran tükettiğiniz kepek veya çavdarlı gibi tahıllı ekmekler besin değeri yüksek olduğundan uzun süre tok tutabilir.

SAHURA NE KADAR KALDI?



İFTARA NE KADAR KALDI?

SAHURA KALKAMIYORSANIZ BUNLARI YEMEYİ DENEYİN

İftar ve sahur arası vakit az olduğundan ve iftarda yenilen yemek sonrası uyumadan önce acıkılmadığından sahura kalkamayanlar gece ne yiyeceğini düşünüyor. Bu noktada gece yatmadan yenilen 2-3 adet hurma, ceviz ve fındık ve bunun yanında içilen 1 bardak su ile de oruç tutabilirsiniz. Aslında önerilen sahura kalkıp hem sağlıklı beslenmektir ancak sahura kalkamayanlar içinde alternatif bir çözüm olabilir.

SAHURDA SUSAMAMAK İÇİN NE YAPMALIYIM?

Sahurda yoğurt ve ayran tüketmek vücudun su ihtiyacının bir bölümünü karşılayacağından gün içinde susatmayacaktır.

Sahurda meyve tüketirseniz günlük alınması gereken su miktarının bir kısmını karşılamış olursunuz. Bu meyveler mevsimine göre değişebilir.

Sahurda kahvaltılık peynir, yumurta gibi besinler tüketiyorsanız yanına 1 bardak süt içebilirsiniz.

Sahurda su tüketimini abartmanın gün içindeki susuzluğa etkisi yoktur. Yani gereken su miktarını iftar ve sahur arasına bölerek tüketmeniz önerilir.

Günlük mineral kaybını önlemek için iftar sonrası veya sahurda 1 şişe maden suyu içmek de faydalı olacaktır.

Sahurda zeytin tüketimi tok tutması açısından sıkça önerilse de fazla tüketmemeye dikkat edin. Fazla zeytin tüketildiğinde tuzlu olduğu için gün içinde susamanıza sebep olabilir.

ÖRNEK SAHUR MENÜSÜ

Ramazanın ilk sahurunda hem pratik hem hafif hem de damak tadınıza uygun olması için örnek sahur menüsü tavsiyesi;

1 adet haşlanmış yumurta

1 kase lor peyniri

1 avuç ceviz

1 bardak kefir

1-2 salatalık

1 dilim kepek ekmeği

Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Gündem
Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

yukarı ok