Haber Tarihi: 07 Temmuz 2019 15:55 - Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2019 15:55

Pasaport ücreti kaç TL? Pasaport harç bedelleri 2019 fiyatları

Pasaport harç ücreti burada! Nüfus Müdürlüğü'nden randevu almak isteyen vatandaşlar 2019 yılında pasaport yenileme ücretinin ne kadar olduğunu merakla araştırıyor. Peki Nüfus Müdürlüğü'den pasaport almak için hangi işlemleri yapmak gerekiyor? İşte tüm detaylar...

Pasaport ücreti kaç TL?	Pasaport harç bedelleri 2019 fiyatları
Abone Ol
Pasaport harç bedelleri ne kadar? sorusunun yanıtını öğrenmek isteyenler buraya... 2019 yılında pasaport ücretleri kaç TL oldu? Konu hakkında resmi bir açıklama yapıldı mı? İşte tüm detaylarla sizlerleyiz... PASAPORT BAŞVURUSUNDA İSTENEN BELGELER
Umuma mahsus pasaport başvurusu için istenen belgeler şunlardır;

• Nüfus Cüzdanı, T.C. Kimlik Kartı veya geçici kimlik belgesinin aslı
• Harç ve cüzdan bedeli makbuzu
• 2 adet biyometrik fotoğraf
• Öğrenci belgesi (Harçsız pasaport talep edenler için)
• Ergin olmayanlar veya kısıtlılar için muvafakat belgesi
• Varsa eski pasaport

2019 PASAPORT FİYATLARI

Süre   Harç       Defter     Toplam

6 ay 137,40 TL 108,00 TL 245,40 TL

1 yıl 200,80 TL 108,00 TL 308,80 TL

2 yıl 327,80 TL 108,00 TL 435,80 TL

3 yıl 465,50 TL 108,00 TL 573,50 TL


4+ yıl 656,00 TL 108,00 TL 764,00 TL



 NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN NASIL RANDEVU ALINIR?

Pasaport ve sürücü belgeleri bugünden itibaren nüfus müdürlüklerinden verilecek. Nüfus müdürlüklerine verilen fotoğraf, parmak izi ve imza, bütün işlemler için geçerli olacak. Vatandaşlar ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi'nden veya 'randevu.nvi.gov.tr' internet adresinden işlemleri için kolayca randevu alabilecek. Öte yandan, 503 olan pasaport başvuru noktası 761'e, 596 olan sürücü belgesi başvuru noktası ise 680'e çıkarılacak.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN BAŞURU ALMAK İÇİN TIKLAYIN!


NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?


Pasaport, kimlik ya da ehliyet almak isteyen vatandaşlar öncelikle ücret ödemek zorundalar. Randevu sistemine baktığınızda da bu konuyla ilgili sayfada uyarılar yer alıyor.

Ücret uyarısından sonra pasaport için ekranda karşınıza "Türkiye'de mi başvuru yapacaksınız?" sorusu geliyor. "Tamam" kısmını tıkladığınızda da "Kimliğiniz var mı?" sorusuyla karşılaşıyorsunuz. Yeni kimliğiniz varsa "Tamam" butonunu bastığınızda randevu alabileceğiniz yerler görünüyor. Eğer yeni kimliğiniz yoksa karşınıza "T.C. Nüfus Cüzdanınızda "T.C. Kimlik No" yazılı mı?" sorusu çıkıyor. Onayladığınızda da randevu ekranına ulaşıyorsunuz.



YENİ KİMLİK BAŞVURU ÜCRETLERİ NE KADAR?


Vatandaşların nüfus müdürlüklerine verdiği fotoğraf ve parmak izinin tüm işlemler için geçerli olacağı belirtildi. Vatandaşlar ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezinden veya "randevu.nvi.gov.tr" internet adresinden işlemleri için kolayca randevu alabilecek. Yeni kimlik için 18,50 TL, pasaport için 108 TL, sürücü belgesi için ise 134 TL ücret ödenmesi gerektiği öğrenildi.

KİMLİK KARTI BAŞVURUNDA İSTENEN BELGELER

İlk defa kimlik kartı başvurusu; nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet son altı ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf ile yapılır.

2018 yılı kimlik kartı bedeli; kanunî bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 18,5 TL, değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 18,5 TL ve kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 37 TL'dir.

Biyometrik verisi alınmayacak çocukların kimlik kartları; ana, baba ya da vasileri, bunların bulunmaması h,linde büyük ana, büyük baba veya ergin kardeşleri ya da çocukları yanlarında bulunduranlar veya vek,letname ibraz eden kişiler tarafından teslim alınır. Evlilik birliğinin mahkeme kararı ile son bulması h,linde çocukların kimlik kartı veli, vasi veya Kanunun 17 nci maddesinde bildirimle yükümlü kılınan kişilere teslim edilir.

SÜRÜCÜ BELGESİ BAŞVURUNDA İSTENEN BELGELER

• Kimlik Belgesi
• Sürücü Sertifikası (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir.)
• Öğrenim Belgesi, yurtdışından alınan öğrenim belgelerinin noter tasdikli tercümesi
• Sürücü Sağlık Raporu
• Sürücü belgesi değerli k,ğıt ve harç bedeli, vakıf payı
• 1 adet biyometrik fotoğraf
• Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
• Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir.)



EHLİYET FİYATLARI NE KADAR?

Vatandaşların nüfus müdürlüklerine verdiği fotoğraf ve parmak izinin tüm işlemler için geçerli olacağı belirtildi. Vatandaşlar ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezinden veya "randevu.nvi.gov.tr" internet adresinden işlemleri için kolayca randevu alabilecek. Yeni kimlik için 18,50 TL, pasaport için 108 TL, sürücü belgesi için ise 134 TL ücret ödenmesi gerektiği öğrenildi.

SÜRÜCÜ BELGELERİ KAÇ YIL GEÇERLİ?

M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgeleri ise 5 yıl süreyle geçerli olarak düzenlenmektedir. Mevcut olan eski sürücü belgeniz ise yeni tip sürücü belgeleri verilmeye başlandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olup, 5 yıl içinde yeni tip sürücü belgesi ile değiştirmeniz gerekmektedir. Ayrıca, sürücü belgesinin yenilenmesi sırasında sürücü olur sağlık raporu alınması zorunludur.

Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Gündem
Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

yukarı ok