Haber Tarihi: 04 Aralık 2017 03:41 - Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2017 03:41

Okullar tatil mi? kar yağışı nedeniyle hangi illerde okullar tatil?

Kar yağışı nedeniyle okullar tatil olacak mı? İstanbul'da hangi gün okullar tatil ilan edilecek? Valilik ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışı ve tatil hakkında ne açıklama yaptı? İşte tüm detaylar...

Okullar tatil mi? kar yağışı nedeniyle hangi illerde okullar tatil?
Abone Ol
İstanbul'da kar yağışı tatili gün gün? Meteoroloji, 6 Aralık Çarşamba günü kar yağacağını açıkladı. Peki okullar resmen tatil edildi mi? Milyonlarca öğrenci, kar tatili açıklaması bekliyor. İşte kar yağışı ve tatil hakkında anbean gelişmeleri aktarıyoruz.
6 ARALIK ÇARŞAMBA KAR TATİLİ OLACAK MI?
Yapılan son değerlendirmelere göre; 6 Aralık Çarşamba günü özellikle başta İstanbul Anadolu Yakası olmak üzere İç Anadolu'nun tamamında yoğun kar yağışının hakim olması bekleniyor. Kar yağışları İstanbul, Ankara, Konya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Konya, Bursa, Kocaeli, ve Sakarya'da etkili olacak.

Kar yağışı ile birlikte İstanbul ve Ankara için 6 Aralık Çarşamba gününde okulların tatil olup olmayacağını buradan takip edebilirsiniz.

HANGİ İLLERDE KAR YAĞIŞI VAR?

Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle Kavlatan köyünde mahsur kalan 20 kişi kurtarıldı. İlçe özel idare ekipleri 10 saat süren çalışmanın ardından ulaştığı köyde, vatandaşlarla birlikte 100 büyükbaş, 200 de küçükbaş hayvanı Aydıntepe ilçe merkezine getirdi.

Kar nedeniyle Ağlı'da 1, Azdavay'da 3, İnebolu'da 2, Küre'de 3, Pınarbaşı'nda 5 ve Seydiler'de 1 olmak üzere 15 köye ulaşım sağlanamıyor. Ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu kapalı olan 81 köy yolunun 66'sı açıldı.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NE ZAMAN YAĞACAK?

Önümüzdeki hafta içinde ise özellikle çarşamba gününden itibaren yurdun büyük bir bölümünde kar yağışı etkisini gösterecek. İstanbul'da da çarşamba günü karla karışık yağmur bekleniyor.

HANGİ İLDE HAVA KAÇ DERECE OLACAK?


Ankara: Parçalı ve az bulutlu 16
İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatleri ile gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 19
İzmir: Parçalı yer yer çok bulutlu ve sağanak yağışlı 21
Adana: Parçalı ve az bulutlu 21
Antalya: Parçalı bulutlu 22
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 21
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 18
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 3
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 15

İSTANBUL'DA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında ülke genelinde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, genellikle güneyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.



KAR NEDİR NEDEN YAĞAR?

Kar, bir yağış biçimidir. Kar bulutlarda bulunan su taneciklerinin aşırı soğuk ile karşılaşması sonucu kristalleşerek oluşmasıdır. Bu olay çok çabuk meydana geldiği için su tanecikleri yağmura dönüşmeden kar haline gelmiştir. Kar taneleri yapılan araştırmalara göre altıgendir. Fakat küçük olduklarından çıplak gözle şekilsiz gözükürler. Ve bunların hiçbiri birbirine benzemez. Ve gökyüzünden yere doğru inerken hiçbiri birbirine değmez. Toprak ve atmosferin ısı aynı olursa yere düşen kar taneleri erimez. Bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre yeryüzüne inen yağış çeşitlerinin sekizde birinin kar yağışı olduğu ortaya çıkmıştır. Ayrıca yere düşen kar taneleri toprağın üzerine kaplar ve toprağın donmasını engeller. Kar tanesi oluşurken sıcaklığa ve neme göre şekil alır. Kar yazın oluşacak nem ve kuraklığı önler. Ayrıca toprağa düşen kar taneleri azot bakterileri yardımıyla eriyerek azot tuzu haline gelerek toprağı da besler. Buna karşın kar taneleri yağış çeşidine ve yağış türüne göre; uzun ince kalem veya şapkalı sütun gibi isimler alır.

Meteoroloji Nedir?


Meteoroloji; kısaca atmosfer bilimidir. Yunanca "meteoron" kelimesinden adını almıştır ve gökyüzünde olan olaylar anlamına gelmektedir. Eski yunanlılar bulutları, rüzgarları ve yağmuru anlamak ve birbirleriyle ilişkilerini tespit etmek için rasat yapmışlardır. Onlar için hava durumu önemliydi, çünkü hava çiftçilerin ürün yetiştirmesini, denizcileri ve denizde seyahat edenleri etkiliyordu. Bugün çevremizde, atmosferdeki değişim ve olaylardan dolayı bizleri etkileyen daha ciddi ve önemli hava olayları vardır. Gezegenimizdeki atmosferin davranışları ve etkisi gibi, zor ve karmaşık konulara çözüm bulmalıyız.

Eski Bir Bilim Dalı

Aristo'nun meteorolojinin babası olduğuna inanılmaktadır. Aristo "meteorologica" adlı eserini M.Ö. 340 yılında yazmıştır. Aristo'nun yağmur, dolu fırtınası ve bazı hava parametrelerine ait görüşlerinin bir kısmı doğru, çoğu ise yanlıştır. Bu zamandaki diğer düşünürler gibi Aristo da mantık ve sebep yoluyla doğruya ulaşacağına inanıyor ve dünyadaki doğal olayları anlamak için rasat yapılmasına ihtiyaç olmadığını düşünüyordu.

Yüzyıllarca sonra, modern bilimin ilk yıllarında, bilim adamı olarak bilinen doğa filozofları, doğayı gerçekten anlamanın yalnızca spekülasyon ve mantıksal tartışmalarla olamayacağını farketmişlerdir. Dünyadaki olayları anlamak için, bunları ölçmek, kaydetmek ve analiz etmek gerekir. Ancak, hava parametrelerinden rüzgar yönü ve yağış miktarını ölçebilmek bile uzun zaman almıştır. Termometrenin icadı M.S. 1600'lü yıllarda, atmosfer basıncını ölçen barometrenin keşfi ise bundan birkaç yıl sonra olmuştur. Sonraki gelen 200 yılda, nem ve rüzgar hızı ve atmosferdeki diğer önemli parametreleri ölçmek için meteorolojik aletler geliştirilmiştir. Bilim adamları bu sistemleri kullanarak iklim olarak bilinen uzun dönemli değişimleri kaydetmişlerdir. Bununla birlikte, fırtına, harekeyn, tornedo ve diğer atmosferik olayların günden güne değişen davranışlarını anlayamamışlardır.

Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Gündem

Diğer Haberler

Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

yukarı ok