Kupa'da 2. gün röntgeni

FIBA 2014 Dünya Kupası'nın ikinci gününde 12 maç birden oynandı. Maçlarla ilgili can alıcı bilgiler, günün en etkileyici yıldızları, sonuçlar ve pazartesi günü programı...

Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
Kupa'da 2. gün röntgeni
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
01 Eylül 2014 01:54
SPORX - İspanya'da düzenlenen FIBA 2014 Dünya Kupası'nda ikinci gün oynanan 12 maçla geride kaldı. Favorilerden ABD, 12 Dev Adam yorulana kadar kabuslar gördü. Rahat galip gelmeyi bekliyorlardı, 30 dakika boyunca tedirgin oldular, bu bile yeter. Diğer büyük favori İspanya ise gruptaki son kolay maçını Mısır'a karşı oynadı ve açık farkla kazandı.
 
Günün ilk maçında ilk gün çok zorlandığımız Yeni Zelanda, Dominik Cumhuriyeti karşısında darmadağın oldu adeta. Bu maçı kazanmayı bekliyorlardı, o kaliteleri de vardı ama Türkiye'ye karşı son 5 dakikadaki 15-1'lik skor morallerini çok bozmuş. Yeni Zelanda böylece 2010'da yakaladığı gruptan çıkma başarısını mucizelere bıraktı. Dominik ise gruptan çıkma şansını sürdürdü. 
 
KANGURULAR İLK YARIDA BİTİRDİ 
 
Güney Kore ile Avustralya arasındaki mücadele ise neredeyse formalite havasında oynandı. Daha kaliteli isimlerden oluşan bir kadroya sahip Avustralya, ilk yarıda farkı 17 sayıya çıkardı ve üçüncü çeyrekteki oyunuyla da maçı kopardı. Kangurular'ın maçın son bölümünde oyundan kopmayıp Kore'yi sadece 55 sayıda tutması başarı. Kore bu seviyenin takımı değil ama Avustralya da kalitesini net bir şekilde gösterdi.
 
HIRVATLAR'DAN KRİTİK GALİBİYET 
 
Gündüz seansının son maçında Arjantin ile Hırvatistan karşı karşıya geldi. Her iki takımda belirgin 3'er oyuncunun üstünden oynuyor. Zinciri kıran ve dördüncü ismi bulan Hırvatistan oldu. Krunoslav Simon'un 18 sayısı ekstra faktör oldu ve Hırvatistan kazandı. İlk gün Filipinler karşısında zor durumlara düşen Hırvatistan'ın, sürekli maçı kontrolünde tutarak ve hep önde olarak kazanması uyandıklarının göstergesi oldu. 
 
SIRBİSTAN'IN YILDIZLARI SUSTU
 
Fransa ile Sırbistan arasındaki günün zorlu bir diğer maçındaysa heyecan sürekli tepedeydi. Son ana kadar maç dengede gitti, hiç kopmalar olmadı. Fransa tek sayı farkla kazandı. Sırplar'ın ana isimler olan Teodosic, Bogdanovic, Bjelica'dan skor bulamaması ve Krstic'in oynamamasıyla kazanma şansı düşüyordu. Fransa'nın oyun kurmadaki sıkıntıları, spacing'de sorunları hala göz önünde ama Lauvergne 19 sayı atarsa kazanırlar. 
 
FİNLER AYAĞA KALKTI!
 
Bizim grubumuz açısından kritik olan maçta Finlandiya ile Ukrayna karşılaştı. İlk gün ABD'den 59 sayı fark yiyen Finlandiya, müthiş bir geri dönüş yaşadı. Bunda orada bulunan 10 bin civarındaki taraftarlarının da katkısı var. Ukrayna ilk gün Dominik karşısında rahat kazanarak ikincilik için iddialı olduğunu göstermişti ancak bu mağlubiyet sonrası işleri zora girdi. 
 
SLOVENYA HERKES İÇİN TEHLİKE
 
Avrupa'nın köklü basketbol ülkesi Slovenya, Meksika karşısında rahat kazandı. Sürekli maçın kontrolünü ellerinde tuttular. Goran ve Zoran Dragic kardeşler sağlıklı olduğu müddetçe Slovenya korkulacak bir takım. Doğru ve kaliteli bir basketbol oynuyorlar. Meksika'ya 21 sayı fark attılar ki, hiç sürpriz değil. Fakat, tek sıkıntıları var. Kendi seviyelerindeki takımlarla oynarken ekstra katkı alabilmeliler. Bugün Omic ve Klobucar ikilisinden toplam 22 sayı alabildiler. Bunu bazen Dragicler'in dışında bir oyuncunun tek başına başarabilmesi gerekiyor. 
 
Senegal ve Porto Riko arasında oynanan maç ise, turnuvaya 1 galibiyet için gelenlerin maçı oldu. NBA patentli pivot Gorgui Dieng, müthiş oyunuyla ülkesine 1998'den sonra ilk kez bir Dünya Kupası galibiyeti elde etti. Porto Riko'da Carlos Arroyo'nun sakatlanıp turnuvayı kapatması ise çok kötü oldu. 
 
BREZİLYA SAVUNMASIYLA PARLIYOR
 
Brezilya ise kalitesiyle İran'ı geçti. İlk çeyrek İran epeyi dengeli oynadı ama Brezilya ikinci çeyrek ipi sıkı tuttu ve maçı kazandı. Sadece 10 dakika işlerini ciddiye almaları dahi İran'a yetti. Fakat, sonuçta rakip kim olursa olsun 50 sayıda tutabilmek de ayrıca başarı. Brezilya savunması Fransa maçında da iyi ve dengeliydi. Bunu sürdürebildikleri müddetçe turnuvada var olacaklardır. 
 
Litvanya ise Angola karşısında hafif tempoyla maçı kazandı. İlk 2 maçları kolaydı ve rahat geçtiler. Slovenya maçı dışında çok fazla da sıkmayacaklardır. Zira, o maçta D Grubu'nun lideri belli olacak büyük ihtimalle. 
 
Filipinler, ilk gün Hırvatistan'a ecel terleri döktürdükten sonra Yunanistan'a karşı da çok mücadele etti. Fakat Yunanistan, doğal olarak Hırvatlar'dan daha ciddiye aldı rakibini, ona göre oynadı. İlk çeyrekten skoru buldular, savunmayı sıkı tuttular ve maç boyunca kontrolü hiç kaybetmediler. 12 sayı farkla kazanarak B Grubu'nun liderliği için iddilarını sürdürdüler. 
 
TÜM DÜNYA ŞAŞIRDI YA...
 
12 Dev Adam ise ABD'ye karşı 27 dakika tüm dünyayı şaşırtan bir basketbol oynadı. ABD ritmini kaybetti, toparlanamadı, zorlandı ama Millilerimiz de böylesine atlet, güçlü ve yetenekli bir takım karşısında fiziksel olarak çok yoruldu. Baş edebilmek kolay değil. ABD ise Faried, Anthony Davis'in atletizmiyle maçı kazandı. Set hücumlarında yaşadıkları sorunlar, İspanya ile oynamaları beklenen final öncesi haklarındaki soru işaretlerini artırdı. Otoriteler, bu maç sonrası İspanya'nın şampiyonluğunu %60 olarak düşünmeye başladılar bile. 
 
İSPANYA ÜÇLÜK ATAMIYOR
 
İspanya ise mütevazı rakibi Mısır karşısında hiç zorlanmadı. İlk çeyrek bittiğinde fark 16'ydı. Skoru daha çok dağıttılar ama Mısır karşısında dahi %28 ile üçlük atıyorlar. Bu rakam hazırlık döneminden bu yana onların en büyük sorunu. Pota altında bu kaliteye sekteye uğratabilecek bir rakip çıkarsa (Sözgelimi ABD), bu dış şut yüzdesiyle nasıl baş edecekler büyük soru işareti. 
 
GÜNÜN DİKKAT ÇEKEN PERFORMANSLARI
 
LUIS SCOLA (ARJANTİN) : 30 SAYI, 9 RİBAUNT
EUGENE JETER (UKRAYNA) : 24 SAYI, 9 ASİST
GORAN DRAGIC (SLOVENYA) : 18 SAYI, 6 ASİST
GORGUI DIENG (SENEGAL) : 18 SAYI, 13 RİBAUNT
BOJAN BOGDANOVIC (HIRVATİSTAN) : 16 SAYI, 7 RİBAUNT
DARIO SARIC (HIRVATİSTAN) : 16 SAYI, 9 RİBAUNT
JONAS VALANCIUNAS (LİTVANYA) : 11 SAYI, 13 RİBAUNT
FRANCISCO GARCIA (DOMİNİK) : 29 SAYI, 6 RİBAUNT
SHAWN HUFF (FİNLANDİYA) : 23 SAYI, 8 RİBAUNT
PETTERI KOPONEN (FİNLANDİYA) : 18 SAYI, 9 ASİST
MIROSLAV RADULJICA (SIRBİSTAN) : 21 SAYI, 7 RİBAUNT
JOFFREY LAUVERGNE (FRANSA) : 19 SAYI, 6 RİBAUNT
ANDRAY BLATCHE (FİLİPİNLER) : 21 SAYI, 14 RİBAUNT
GEORGIOS PRINTEZIS (YUNANİSTAN) : 25 SAYI, 8 RİBAUNT
GIORGIOS BOUROUSIS (YUNANİSTAN) : 12 SAYI, 10 RİBAUNT
SERGE IBAKA (İSPANYA) : 18 SAYI, 8 RİBAUNT
KENNETH FARIED (ABD) : 22 SAYI, 8 RİBAUNT
JAMES HARDEN (ABD) : 14 SAYI, 7 ASİST
ÖMER AŞIK (TÜRKİYE) : 8 SAYI, 8 RİBAUNT, 3 BLOK
 
GÜNÜN SONUÇLARI
 
A GRUBU
Sırbistan 73-74 Fransa
Brezilya 79-50 İran
İspanya 91-54 Mısır
 
B GRUBU
Arjantin 85-90 Hırvatistan
Senegal 82-75 Porto Riko
Filipinler 70-82 Yunanistan
 
C GRUBU
Dominik Cumh. 76-63 Yeni Zelanda
Finlandiya 81-76 Ukrayna
Türkiye 77-98 ABD
 
D GRUBU
Güney Kore 55-89 Avustralya
Litvanya 75-62 Angola
Slovenya 89-68 Meksika
 
1 EYLÜL PAZARTESİ PROGRAMI
 
A GRUBU
16.30 İran - Sırbistan
19.00 Fransa - Mısır
23.00 Brezilya - İspanya  (NTV SPOR)
 
B GRUBU
13.30 Hırvatistan - Senegal
18.30 Arjantin - Filipinler
21.00 Porto Riko - Yunanistan 
GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU
Tümü
 Reklam