Haber Tarihi: 27 Nisan 2017 09:02 - Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2017 09:02

İşte eba.gov.tr giriş sayfası! TEOG sonuç cevaplarına EBA'dan ulaşın

TEOG sınav soruları ve cevapları EBA'dan ilan edilecek. MEB'in sınav cevaplarının tarihi vermesi neticesinde EBA giriş hakkında tüm bilgileri sizler için derledik.

İşte eba.gov.tr giriş sayfası! TEOG sonuç cevaplarına EBA'dan ulaşın
Abone Ol
EBA giriş sayfası bilgileri! 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı içinde yapılan ve Lise eğitimine devam edecek öğrenciler için en önemli sınavların başında gelen TEOG sınavının ardından cevaplar merak ediliyor. Peki sorular ve cevapları detayları olarak ne zaman ilan edilecek? Sınav sonuçlarına EBA giriş sayfasından ulaşacaksınız. EBA detaylı bilgileri aşağıda yer alıyor. 
EBA ÜYE OLMA | EBA içeriklerine ulaşmanız için EBA'ya üye olmanız gerekiyor. Eba üyeliği için EBA Giriş Sayfası'ndaki 'üye ol' bölümünü tıklayarak TC Kimlik Numarası ve istenen diğer bilgilerinizi sisteme girmeniz gerekiyor. Üyelik işlemi sonrası EBA'dan gelen 'eba şifresi' ve TC Kimlik Numarası ile sisteme giriş yaparak tüm içeriklere ulaşabilirsiniz.

EBA AMACI? | Bu platformun amacı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulup geliştirilmeye devam etmektedir.

TEOG SONUÇLARI, EBA GİRİŞ SAYFASI! TIKLAYIN...

EBA KURS VE DERS İÇERİKLERİ

MEB ve içeriklerini paylaşmaya gönüllü eğitim firmaları tarafından hazırlanan pek çok dijital kaynak EBA'da yayınlanırken öğretmen ve öğrenciler de ürettikleri içerikleri sunma imk,nı bulabileceklerdir. Böylece bir kaynak havuzu oluşturulmuş ve öğrenmeye hevesli herkesin kullanımına sunulmuş olacaktır. Bu da eğitimin kapılarını bütün insanlara açıp dört duvar dışında da gerçekleştirilmesine zemin sağlayacaktır. Yani eğitim hayatın ayrılmaz bir parçası olacaktır. Öğrencilerin ezberci zihniyetten kurtularak kendi başına karar verebilen ve kendi kendine öğrenebilen bireyler olmasını sağlayacaktır. Ayrıca öğrenciler EBA çatısında buluşunca Türkiye'nin her bir köşesindeki akranlarıyla iş birliği yapmış ve ekip çalışmasını öğrenmiş olacaktır. Öğretmen merkezli eğitimden sıyrılıp öğrenci merkezli eğitimin hayata geçirilmesi daha da kolaylaşacaktır. Bu da ezberci zihniyetten uzak, iyi hazırlanmış kaynakları süzüp araştıran, yorumlayan ve bilgiden bilgi üretebilen bireylerin yetiştiği bir ülkenin temellerinin atılmasına yardımcı olacaktır.

EBA VELİLER İÇİN NEDEN ÖNEMLİ?

Ayrıca veliler de çocuklarına verilen eğitimin niteliğini EBA üzerinden takip ederek görebilecek, eğitimin iyileşmesine ve kalitesine katkıda bulunabilecek ve böylece eğitimde eskisinden daha fazla rol almış olacaklardır. Artık toplum olarak eğitim bizlerin sorumluluğunda olacak, katkılarımızla büyüyecek ve kendi geleceğimizi şekillendirme imkanını değerlendirmiş olacağız. Bütün bu özellikleriyle EBA; eşit olarak dağıtılan eğitim fırsatını öğrencilerimize ve dünyaya sunmaya adaydır. Eğitimin tüm paydaşlarını kapsayan EBA sizlerin katkılarıyla daha da büyüyecek, güçlenecek ve gelişecektir.


EBA NEDİR?

Fatih Projesi'nin önemli bileşenlerinden biri olan EBA, mekan sınırlılıklarını aşan, araç ve zamandan bağımsız çalışabilen, öğrenme ortamını derslik ve okulların dışına taşıyan, güvenli internet portalı olarak kabul ediliyor. EBA'ya bir öğretmen istediği içeriği yükleyebilirken, başka öğretmenler tarafından oluşturulan not ve sunumlara da ulaşılabiliyor. Bu sistemle birlikte öğretmenler arasında iletişim daha kolay bir hal almıştır. EBA öğretmenlere sağladığı kolaylıkların daha fazlasını öğrencilere sağlamaktadır. EBA'ya giriş yapan bir öğrenci oldukça zengin bir içeriğe ulaşabilmektedir.

17 milyonu aşkın öğretmen ve öğrenciye hitap eden portal, 12 bin haber, 63 bin görsel, 65 bin video, 6 bin ses kaydı, 2 bin dergi, 17 bin çeşitli ders dokümanı ve 781 kaynak kitapla aktif bir biçimde hizmet veriyor. EBA, öğretmen ve öğrenci için sadece kaynak erişimi değil kendi çalışmalarını da sunabilecekleri bir ortam olma niteliğini taşıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) açıklamasıyla EBA'nın mobil uygulamasının yenilendiği vurgulandı. Yeni EBA'nın akıllı telefonlarda 1 Aralık 2016 itibarıyla yenilendiği vurgulanan açıklamada, öğretmen ve öğrencilerin hizmetine yeni bir logo ile sunulan yeni EBA'da haber, video, görsel, ses, kitap, dergi ve doküman modüllerinin "içerik" başlığı altında sunulmasıyla bu alanlara çok daha kolay erişim sağlandığı belirtildi.

EBA Haber Modülü'nün de sosyal medyada paylaşılabilir hale getirildiği bildirilen açıklamada, EBA'nın söz konusu sürümünün mobil uygulamaya açılmasının sunduğu önemli yeniliklerden biri olduğu kaydedildi.

EBA NASIL KULLANILIR?

EBA'nın içindeki ses, video, haber gibi modüllere ulaşmak çok basit. EBA sistemini aşağıdaki linkten açıp giriş yapan kullanıcılar, EBA Derslerine, EBA paylaşımlarına ve uygulamalarına çok çabuk şekilde ulaşabiliyor.



TEOG SINAVI NE ZAMAN YAPILDI!?
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) merkezi ortak sınav sistemi kapsamında, ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen ikinci dönem merkezi ortak sınavların ilk gün oturumu sona erdi.

1 milyon 185 bin 328 öğrencinin katıldığı sınav, yurt içinde 970 merkezde, 16 bin 257 okulda ve 94 bin 225 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde, 22 okulda yapıldı.

Birinci gün oturumunda adaylara sırasıyla Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi soruları yöneltildi. Ortak sınavlar, Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20'de aynı anda başladı ve saat 12.00'de sona erdi.

Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru soruldu ve öğrencilere A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört kitapçık verildi. Adaylara her ders için 40 dakika süre tanındı.

Ortak sınavın yarınki (PERŞEMBE) ikinci oturumunda adaylara, fen bilimleri, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sorular yöneltilecek.

TEOG SORULARI VE CEVAPLARI PERŞEMBE GÜNÜ AÇIKLANACAK! 
Merkezi ortak sınavların soru ve cevapları ile çözüm videoları, yarın (PERŞEMBE) saat 14.00'ten itibaren "www.eba.gov.tr" adresinde yayımlanacak.

TEOG 2. dönem sınavı saat kaçta?

26-27 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan TEOG sınavının mazereti 20-21 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Sınav sonuçlarının ilanı ise Haziran ayında gerçekleştirilecek. Toplam 6 sınavın yapılacağı TEOG'da ilk gün, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, ikinci gün ise Fen Bilimleri, T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil sınavı yapılacak.

Ortak Sınavlar birinci gün oturumlarındaki dersler başlama saatleri, soru sayısı ve süreleri şöyle:

09.00 Türkçe 20 soru 40 dakika
10.10 Matematik 20 soru 40 dakika
11.20 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 20 soru 40 dakika

Ortak Sınavlar ikincci gün oturumundaki dersler, başlama saatleri, soru sayısı ve süreleri şöyle:

09.00 Fen Bilimleri 20 soru 40 dakika
10.10 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 20 soru 40 dakika
11.20 Yabancı dil 20 soru 40 dakika

TEOG Soru ve cevapları videolu yayınlanacak

Soru ve cevaplar, hem yazılı hem de ders öğretmenlerinin anlatımıyla videolu olarak bugün saat 13.00 ile 16.00 arasında Eğitim Bilişim Ağı (EBA) "www.eba.gov.tr" üzerinden yayınlanacak.

Sorulara ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların ve sonuçların "http://www.meb.gov.tr (E-okul sistemi)" adresinden yayımlanmasından itibaren en geç 5 gün içinde Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sayfasındaki sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecek.

TEOG mazeret sınavları ne zaman?

Mazeret sınavları ise 20-21 Mayıs´ta gerçekleştirilecek. Sonuçlar haziran ayında açıklanacak.

Ortak sınavların gerçekleştirileceği günlerde, sınavların yapıldığı okullardaki 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri ve ortaokullarla aynı bahçede eğitim gören diğer okullardaki öğrenciler ders yapmayacak.

TEOG nedir?

Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sınavı(TEOG), 8.sınıf öğrencileri için yapılmakta olan sınavın kısa adıdır. Öğrenciler TEOG'da, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T. C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava tabi tutulmaktadır.



TEOG SINAVINA GİRME ŞARTLARI!

2.1. Ortaokul Öğrencilerinin Sınavlara Girme Şartları
2016–2017 öğretim yılında örgün ortaokulların 8'inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.
2.2. Açık Öğretim Ortaokulu Öğrencilerinin Sınavlara Girme Şartları
Örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşımak ve açık öğretim ortaokulunun
8'inci sınıfında öğrenimine devam ediyor olmak.
2.3. Yurt dışında Bakanlığımıza Bağlı Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Sınavlara
Girme Şartları
2016–2017 öğretim yılında yurt dışında Bakanlığımıza bağlı okulların 8'inci sınıfında öğrenim
görüyor olmak.
2.4. Yurt dışında ve KKTC'de Bakanlığımıza Bağlı Olmayan Okullarda Öğrenim Gören
Öğrencilerin Sınavlara Girme Şartları
Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği/ Konsoloslukları aracılığıyla, 5/3/2004 tarihli ve 25393
sayılı Resmî Gazete' de yayımlanan "MEB Denklik Yönetmeliği" esas alınarak öğrenim belgesi
kontrol edilen öğrencilerden, Türkiye'deki 8'inci sınıf seviyesine denk sınıfta öğrenim görüyor
olmak.



3. ORTAK SINAVLARA GİRMEK İÇİN BAŞVURU İŞLEMLERİ

a. 8'inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için ücret yatırmayacaklardır.

b. e-Okul Sistemi'ne kayıtlı 8'inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için başvuru yapmayacaklardır.

c. 8'inci sınıf öğrencileri 2017 yılı PYBS'ye ayrıca girmeyeceklerdir. Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8'inci sınıf öğrencilerinin başvuruları, 2016 yılı PYBS kılavuzunda belirtilen tarihlerde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlükleri tarafından e-Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır.

ç. Açık öğretim ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecektir.

d. Yurt dışında öğrenimlerini sürdüren öğrenciler ortak sınavlara girebileceklerdir.

e. Yurt dışında e-Okul Sistemi'ne kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler, 5/3/2004 tarihli ve 25393 sayılı Resmî Gazete' de yayımlanan "MEB Denklik Yönetmeliği"  Sayfa | 6 dikkate alınarak denklikleri yapıldıktan sonra başvurularını Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilikleri/Başkonsoloslukları üzerinden yapacaklardır.

f. Yurt dışında Bakanlığımıza bağlı olmayan okullardan sınava girmek isteyen öğrenciler bu kılavuzda yer alan "EK 1– Ortak Sınavlar Yurt Dışında E-Okul Sistemi'ne Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin Başvuru Formu"nu eksiksiz ve doğru bilgilerle dolduracak ve yurt dışında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik veya Konsolosluk yetkililerine onaylatacaklardır.

g. Yurt dışında öğrenip görüp e-Okul Sistemi'ne kayıtlı olmayan öğrencilere ait belgeler birinci dönem için 19 Ekim 2016, ikinci dönem için 10 Mart 2017 tarihlerine kadar Büyükelçilik /Başkonsolosluklarca ortaksinav@meb.gov.tr e-posta adresine, ayrıca e-posta yolu ile gönderilen belgelerin asılları da Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genelb Müdürlüğü Emniyet Mahallesi, Milas Sokak No: 21 Teknikokullar/Yenimahalle/ANKARA adresine en geç 28 Ekim 2016 ve 24 Mart 2017 tarihinde ulaşacak şekilde gönderilecektir.

Yurt Dışında Bakanlığımıza Bağlı Olmayan Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerden İstenecek Belgeler

 Bir adet vesikalık fotoğraf
 Geçerli kimlik belgesi fotokopisi
 Bulundukları ülkedeki büyükelçiliklerde/başkonsolosluklarda onaylattıkları denklik belgesi
 EK 1– Ortak Sınavlar Yurt Dışında E-Okul Sistemi'ne Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin Başvuru Formunun eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmuş bir nüshası

Ayrıca postadan kaynaklı mağduriyetlerin oluşmaması için öğrenciler/veliler, bu belgeleri tarattıktan sonra başvuru süresi içinde elektronik olarak odsgm_odydb@meb.gov.tr internet adresine göndereceklerdir.

Faks yoluyla gelen formlar kabul edilmeyecektir.

Yurt dışından sınavlara girmek için başvuru yapan öğrencilerin belgelerinde eksiklik varsa bu öğrenciler sınavlara giremeyeceklerdir.

 

Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Gündem
Kaynak: Sporx.com
Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

yukarı ok