İşte Beşiktaş'ın seçim gündemi ve açıklamalar

Beşiktaş'ta kongre kararı sonrası adaylar, medyaya verdiği demeçlerle camiadan oy isterken, Fikret Orman sitemkar konuşmalar yaptı...

Haber; Sabah
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
İşte Beşiktaş'ın seçim gündemi ve açıklamalar
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
16 Ekim 2019 12:47
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, son bir yılda kendisine gösterilen tepkileri hak etmediğini söyledi. "Süleyman Abi iyi ki bu dönemde başkan değildi, adam kahrolurdu" diyen Fikret Orman, "Beşiktaş koltuğunu herkes önemsiyor ama insana verdiği manevi zararların da haddi hesabı yok. Stat inşa edilirken ben ameleliğini yaptım, 'Başkan tatile çıktı' diye haberler çıktı. Başakşehir ile oynuyoruz, kaptanımız penaltı atacak, 'Yönetim istifa, bilmem ne Burak' diye bağırıyorlar. Ben bağıranlara değil, susanlara kızgınım. '200 kişi bağırıyor' diyorlar. Geriye kalan 39 bin 800 kişi ne yapıyor" ifadelerini kullandı.

BENİ TARİH DEĞERLENDİRECEK
ORMAN şöyle devam etti: "Beşiktaş büyük gözükse de dar bir camiadır. Herkese birbirlerine kırıcı sözler söylememesini tavsiye ve temenni ederim. Ahmet Nur Çebi benim ağabeyim, önemli işlere imza attık. Bu bir aile işi, zaman zaman sürtüşmeler olur. İyi bir şey olduğunda herkes sahiplenir ama kötü bir şey olduğunda başkana yıkılır. Şenol Güneş'in Beşiktaş'a gelişi benim irademdi. 4 sene çalışıp, iki şampiyonluk yaşadık. Çebi ile birlikte Beşiktaş için mücadele ettik. Benim başkanlığımı tarih değerlendirecek."

KİMSE DEVAMIM DEĞİL
İstifa kararını yorgunluktan değil, yaşanılanları hak etmediğini düşündüğü için aldığını dile getiren Orman, "Kimse benim devamım değil, burası da padişahlık değil, kimse şehzade değil. Görev sürecimde en mutlu olduğum an, stadı açtığım andı. Gün yüzü görmedim, Beşiktaş'a yapabileceğim her şeyi yaptım. Artık yeni nesillere bırakma zamanı. Aileme ve arkadaşlarıma vakit ayıracağım. Günlerim; geceleri 3'te, 4'te uyanıp, bugünü nasıl döndüreceğim diye geçti. İnşallah kıymeti anlaşılır" şeklinde konuştu.

BEŞİKTAŞ AVM AÇILDI
Süleyman Seba Kompleksi Beşiktaş JK Fulya Alışveriş Merkezi, Başkan Fikret Orman ve yöneticilerin kurdele kesmesiyle hizmete girdi. Açılışa yönetim kurulu üyeleri, teknik direktör Abdullah Avcı, futbolculardan Atiba ve Güven katıldı.

YENİ BAŞKANIN EMRİNDEYİM
"Bizde düello değil, pusu kültürü var" sözlerini yineleyen Orman, "Ben onlar gibi yapmam, yeni seçilecek başkanın emrindeyim. Onlara haksızlık yapılırsa susmam, çıkar cevap veririm. Gerektiği yerde müdahalede bulunurum. 5268 üyenin, 527 tanesi benim döneminde gelmiş. 172 tanesi kongreye katılmış. Bir kısmı da son seçimde Hürser Tekinoktay'a oy vermiş. Ben işlerini beğenmediğim isimlerin mücadelesini verirken o gün tartışanlar, bugün 'Onlarla yola devam edelim' diyorlar… Gerçekten anlaması çok güç" dedi.

AHMET ÇEBİ: GÜNEŞ'İ VE BENİ İSTEMEDİLER
BEŞIKTAŞ başkan adaylarından Ahmet Nur Çebi, Lig Radyo'ya Orman yönetiminden neden ayrıldığını açıkladı. Çebi, "Katkı sağlamak istememe rağmen uzak tutuldum. Takıma zarar vermemek ve Şenol hocanın yanında durmak adına son 1.5 yılı çok sıkıntılı geçirdim. Şenol Güneş ve benim orada olmamamı isteyenler, başkanı bir şekilde maalesef o yola soktu. Bir ordunun komutanı vardır. Görevlerimde başarılı oldum. Başarısız olanların sorumluluğu bana yüklenemez. Serdal Adalı, UEFA'ya gidemememize neden olan yöneticilerden birisi. Biz buralardan para kaybettik. Eski Beşiktaş'ın değerlerini geri getirmek için içeride devrim yapmak istiyorum" dedi.

SERDAL ADALI: ÖZ KAYNAK EN BÜYÜK PROJEM
SEÇIM çalışmaları kapsamında dernek ziyaretlerini sürdüren Serdal Adalı'nın Antalya'nın ardından durağı Sakarya'ydı. Beşiktaşlılarla kokteylde bir araya gelen Adalı, "Öz kaynak düzenine dönüş en büyük projemiz. Doğru bir öz kaynak modeli ile futbol şubemizi üreten, kazanan ve kazandıran bir yapıya oturtmayı planlıyoruz. Beşiktaş Akademi'yi bu sene içinde bitireceğiz. Kulübe bugüne kadar verdiğim maddi destek bunun için kullanılacak" ifadelerini kullandı. Siyahbeyazlı kulüpten yaklaşık 7 milyon TL alacağı bulunan Adalı, daha önceki konuşmasında listesine giren yönetici adaylarına kulübe verilen paraları geri almama şartı koştuğunu dile getirmişti.

İSMAİL ÜNAL: ÜÇ ADAYDAN DA YAŞ OLARAK BÜYÜĞÜM
İSMAIL Ünal, Süleyman Seba anlayışına dönmek ve kulübü fabrika ayarlarına döndürmek için var olduklarını söyledi. Adaylığını koymadan önce, 'Dar boğazdan geçerken değil, açık denizde yarışalım' dediğini belirten Ünal, "Benim bir başkanın yönetimine gireceğim yönünde yazılar okuyorum ve gülüyorum. 3 adayın da yaş olarak büyüğüyüm. Böyle bir şey söz konusu değildir. Bütün adaylar oturup konuşuruz, bir değerlendirme yapılır. Beşiktaş hepimizin. Beşiktaş'ta ekonomik ve idari olarak radikal kararlar gerekiyor. Temel anlayışımız, bu kararları alacak anlayıştır" ifadelerini kullandı.

GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU
Tümü