Haber Tarihi: 09 Ocak 2017 17:03 - Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2017 17:06

Salı okullar tatil mi? İstanbul'da 10 Ocak okullar tatil mi?

İstanbul'da 10 Ocak Salı günü okullar tatil mi? sorusu yanıtını buldu. İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'da okulların 10 Ocak Salı günü tatil edildiğini açıkladı. İstanbul'un yanı sıra Çanakkale, Yalova, Bandırma ve Gönen'de de 10 Ocak Salı günü okullar tatil edildi. İstanbul'da 10 Ocak Salı günü okulların tatil edilip edilmediği hakkındaki açıklamaları haberimizden görebilirsiniz.

Salı okullar tatil mi? İstanbul'da 10 Ocak okullar tatil mi?
Abone Ol
Salı günü okullar tatil mi? 10 Ocak Salı İstanbul'da okullar yoğun kar yağışından dolayı tatil edildi. İstanbul'da 10 Ocak Salı günü kar tatili var mı? Binlerce öğrencinin merak ettiği kar tatili ile ilgili son gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz. Meteoroloji'den yapılan kar yağışı uyarılarının ardından İstanbul genelinde kuvvetli kar yağışı devam ediyor. Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının 11 Ocak Çarşamba gününe kadar sürmesi bekleniyor. Öğrenciler ise okulların tatil olup olmadığını merakla bekliyor. İşte kar tatili ile ilgili açıklamalar.


İSTANBUL'DA SALI GÜNÜ OKULLAR TATİL Mİ?// İstanbul'da kar yağışı sürüyor! İstanbul'da dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı noktalarda kar kalınlıkları bir metreyi aştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) yapılan açıklamaya göre, dün akşam başlayan kar fırtınası, Çatalca, Silivri, Büyükçekmece, Avcılar, Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy ve Mahmutbey başta olmak üzere il genelinde etkili oluyor. TEM otoyolunda çalışma yapan ekipler yolun açık tutulmasını sağlarken, ilçe belediyelerine de ek tuz takviyesi yapan Büyükşehir Belediyesi, trafikte bekleyen vatandaşlara 31 bin 50 kumanya paketi, çay ve hazır çorba dağıttı. Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı yollarda zaman zaman aksayan trafik akışı, ekiplerin müdahalesiyle normale döndü. Park Bahçeler, Katı Atık Müdürlüğü, Zabıta Ekipleri, İSFALT, 153 Beyaz masa ekipleri sahada üst geçit, meydanlar, otobüs duraklarında kar küreme ve tuzlama çalışmaları yaptı.



Metro seferleri uzatıldı, metrobüs hattına ek seferler konuldu
Yoğun kar yağışı nedeniyle metro saat 06.00'ya kadar yolcu taşımaya devam edecek. Metrobüs hattına ek seferler konulurken, Marmaray ise saat 01.00'e kadar hizmet verecek.
Kar yağışı nedeniyle dün akşam ilerlemekte zorlanan sürücülerin Esenyurt ve bazı bölgelerde yol kenarlarında park ederek bıraktığı araçlar, gün içinde trafikte aksamalara yol açtı. Araçlarını almak için gelen vatandaşlar biriken kar nedeniyle araçlarını çıkarmakta güçlük çekti. Kentteki trafik yoğunluğu son olarak yüzde 10 olarak ölçülürken, Kınalı yolu ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Avrupa yakasına geçişlerinde sıkışıklık görülüyor.
Bölgeye giden AKOM ekipleri, trafik akışının normale dönmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

ÇANAKKALE'DE SALI GÜNÜ OKULLAR TATİL

Çanakkale'de tüm okullar salı günü tatil edildi. Çanakkale Valiliği'nden yapılan duyuruda, "Olumsuz hava şartları (kar-buzlanma) nedeniyle merkez, Çan, Lapseki, Ezine, Eceabat, Biga, Yenice, Bayramiç, Ayvacık, Gelibolu, Bozcaada, Gökçeada'da Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm özel-resmi okullar ve kurumlar, 10.01.2017 tarihinde bir gün süreyle tatil edilmiştir" denildi.

BALIKESİR (BANDIRMA VE GÖNEN) OKULLAR TATİL Mİ?

Balıkesir'in Bandırma ve Gönen İlçelerinde, 10 Ocak Salı günü anaokulu, ilk ve ortaokullar ile liseler tatil edildi. Marmara bölgesinde etkili olan kar ve tipi Balıkesir'in Bandırma ve Gönen ilçelerinde, anaokulu, ilk, orta ve liselerde okulların bir gün tatil olmasına neden oldu. Bu iki ilçede, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.




YALOVA'DA SALI GÜNÜ OKULLAR TATİL


Yalova Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle yarın okulların bir gün tatil edildiği duyuruldu. Valilik açıklamasında, "Olumsuz hava şartlarının devam etmesi ve yoğun buzlanma nedeniyle, ilimiz genelinde tüm anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 10 Ocak 2017 Salı günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır" denildi.

Kar kalınlığı Çatalca'da 122 santimetreye ulaştı

İstanbul'da saat 08.00 itibarıyla kar kalınlıkları Çatalca-Subaşı'nda 122, Hadımköy, Yassıören'de 105, Büyükçekmece, Sultangazi, Arnavutköy'de 68, Başakşehir, Esenyurt, Beylikdüzü, Gaziosmanpaşa'da 62, Ağva-Teke, Beykoz, Sarıyer, Zekeriyaköy'de 55, Alemdağ, Ömerli, Alibeyköy, Kağıthane, Maslak'ta 45, Uğur Mumcu, Çamlıca, Bahçelievler, Küçükçekmece'de 35, Çekmeköy, Ümraniye, Sancaktepe'de 30, Ataşehir, Maltepe, Kadıköy, Üsküdar, Şile, Beşiktaş, Bakırköy'de 20-25, Pendik, Kartal ve Tuzla'da ise 10-15 santimetre olarak ölçüldü. İBB ekipleri, kar yağışının başladığı günden itibaren bin 347 araç ve iş makinesiyle 9 bölgede, üç vardiya halinde 7 bin personelle görev yaptı. İBB Yol Bakım Daire Başkanlığına bağlı kar küreme ekipleri, gece saatlerinden sabaha kadar 9 bin 528 ton tuz, 42 ton solüsyon kullandı.

 

Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Gündem
Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

yukarı ok