Haber Tarihi: 22 Kasım 2016 10:12 - Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2016 10:12

AÖF sınav yerleri! Açıköğretim sınav giriş belgesi indir!

Anadolu.edu.tr giriş! AÖF sınav yerleri açıklandı. AÖF sınav yerlerini sadece AÖF'ün sitesinden öğrenebilirsiniz. 26-27 Kasım 2016 tarihlerinde yapılacak AÖF sınavının giriş yerleri belli oldu. AÖF adayları Anadolu.edu.tr üzerinden giriş yaparak sınav yerlerini öğrenebilirler.

AÖF sınav yerleri! Açıköğretim sınav giriş belgesi indir!
Abone Ol
AÖF sınav giriş yerlerinin açıklanması ile birlikte Açıköğretim Fakültesi resmi sitesinde yoğunluk yaşanıyor. Açıköğretim Fakültesi Güz Dönemi vize sınavları için giriş yerleri belli oldu. AÖF resmi sitesi üzerinden sınav giriş belgeleri sorgulanabiliyor. Zaman zaman erişimde sıkıntı yaşayan öğrenciler AÖF resmi sitesi neden açılmıyor, sorusuna yanıt arıyor. AÖF güz dönemi final sınavları ise 14 Ocak 2017 Cumartesi ve 15 Ocak 2017 Pazar günü yapılacak. Bahar döneminde ara sınavlar 15 Nisan 2017 – 16 Nisan 2017 günleri gerçekleştirilecek Bahar dönemi final sınavları ise 27 Mayıs-28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacak. AÖF vize ve final sınavlar bittikten sonra 15 Temmuz 2016 Cumartesi günü tek ders sınavı uygulanacak.


AÖF SINAV GİRİŞ YERİ ÖĞRENME-GİRİŞ BELGESİ İNDİRME

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SİTESİNE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ


AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SİTESİNE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YÖK SİSTEMİ DEĞİŞTİRDİ

Yüksek Öğretim Kurumu yeni sistem doğrultusunda 4 yanlış bir doğruyu eksiltecek. Bu sistem ÖSYM'nin yaptığı sınavlarda kullanılmaktadır. Aynı sistem artık Açıköğretim'de okuyan öğrencielr için de geçerli olacaktır. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN, YÖK'in AÖF'te bir standart oluşturmak istediğini söyledi. Gündoğan, 2016 yılından itibaren bu sistem, usul ve esaslara göre yapılacağını, 4 yanlışın 1 doğruyu götüreceğini ve ona göre sonuçların açıklanacağını dile getirdi. Bu sistemi sadece Anadolu Üniversitesi'nde değil tüm Açıköğretim Fakültelerinde olacağını söyledi.



0.25 DOĞRU GİDECEK


Bu sistem doğrultusunda, dört yanlış bir doğruyu götürürken, 0.25 puan sistemi geliyor. Tek soruyu yanlış yapan öğrenci 0.25 puan doğru hanesinden düşecek.

AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

AÖF sınav giriş belgeleri, Anadolu Üniversitesi'nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanır. Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri, "Öğrenci Otomasyonu"na girdikleri bilgilerle sınav yerlerini öğrenebilirler ve sınav giriş belgesini alabilirler.

SINAVA GİRERKEN YANIMDA NELER BULUNDURMALIYIM?

* Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi

* Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi

* Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabilir.



YÜZYÜZE DERSLERDE HANGİ İÇERİKLER VAR VE NE ZAMAN BİTİYOR?

Anadolu Üniversitesi'nin Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan eğitim Sistemi dahilinde eğitim ve öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencilerine yönelik yüzyüze derslerin Güz Dönemi tüm yurtta 22 Ekim 2016 Cumartesi günü başlayıp, 13 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek.

2016 – 2017 Öğretim Yılı Güz Dönemi'nde Yüzyüze Öğretim Hizmetleri kapsamında yüzyüze öğretimi yapılacak 11 ders şunlardır:

Matematik I
Genel Muhasebe I
İktisada Giriş I
Osmanlı Türkçesine Giriş I
Mikro İktisat
İstatistik I
Maliyet Muhasebesi
Finansal Yönetim I
İngilizce I
Arapça I
Arapça III

2016-2017 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SINAV TAKVİMİ

AÖF sınavları için belirlenen tarihler, Anadolu Üniversitesi'nin resmi sitesinden duyuruldu. Sınav tarihleri her yıl olduğu gibi bu yıl da iki oturumlu olarak gerçekleştirilecek. İşte 2016 AÖF sınav tarihleri.

Güz Dönemi Ara Sınavı 26 - 27 Kasım 2016
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 14 - 15 Ocak 2017,
Bahar Dönemi Ara Sınavı 15 - 16 Nisan 2017,
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 27 - 28 Mayıs 2017,
2016-2017 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı 15 Temmuz 2017

AÖF kredili sistem nedir?

Kredili sistemdeki bölümlerin Yılda iki dönem ve her dönem iki ayrı sınav olmaları sınavlar arasındaki süreninde az olmasını sağlamaktadır. Dolayısı ile neredeyse her iki sınav arasında 40-50 günlük bir süre ortaya çıkmaktadır. Karşılaştığım soruların başında; "Ara sınavda şu notu aldım finalde kaç almalıyım yada dönem sonu sınavından kaç almalıyım ki dersleri geçeyim", "Kredili sistemde not hesaplaması nasıl yapılıyor", "Kredili sistemde harf notu nedir", "kredili sistemde ders geçme notu kaçtır" gibi sorular gelmektedir.

Bu makalemde en basitinden kredili sistemdeki bölümlerin notlarının nasıl hesaplamasını ve ders geçme sistemini sizlere anlatacağım. Sizlerde dikkatli okuyarak hesabı kendinize göre yapabilirsiniz.

Kredili sistemdeki bölümlerde ingilizce dersleri hariç çan eğrisi sistemi uygulanmayacaktır. İngilizce hariç tüm dersler için aşağıdaki metodu kullanabilirsiniz.

Kredi miktarı farklı olan 2 ders üzerinden anlatalım. Siz bunu hesaplamayı tüm dersleriniz için uygulayabilirsiniz.

AÖF İÇİN ÖĞRENCİLER İÇİN HATIRLATMALAR

Sınava gireceğiniz binayı, sınavdan en geç 1 gün önce görmeniz yararınıza olacaktır. Sınava girebilmeniz için gerekli olan belgeleri sınava gitmeden önce mutlaka hazırlayın. Sınava girebilmeniz için gerekli belgeler dışında, yanınızda k,ğıt, Kitap, defter, not vb. hiçbir doküman; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. hiç bir iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazı; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek hiç bir nesneye izin verilmemektedir.

Sınav saatinden 1 saat önce sınava gireceğiniz binanın kapısında hazır bulunun. Sınavın ilk 15 dakikası dolduktan sonra, her ne sebeple olursa olsun hiçbir öğrenci sınava alınmamaktadır. Sınavda yapacağınız işaretlemeler ve yazacağınız yazılar için yanınızda koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulundurunuz.

Cevap k,ğıdı üzerine test grubunuzu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayı unutmayınız. Test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imk,n veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunmamalıdır. Aksi takdirde sınavınız ne yazık ki geçersiz sayılacaktır.

Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava giremezsiniz. Sınav değerlendirilirken doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı sınavla ilgili ham puanınız olacaktır. Bu nedenle, hakkında hiçbir fikriniz olmayan soruları boş bırakınız. Ancak, soruda verilen seçeneklerden birkaçını eleyebiliyorsanız kalanlar arasında doğru cevabı kestirmeye çalışmanız yararınıza olabilir.

Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Gündem
Kaynak: Sporx.com
Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

yukarı ok