Mahkemeye Yıldırım başvuru! Beraat...

Yapılan son kanun değişikliği üzerine Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım yeniden yargılanmak için 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

Haber; Takvim
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
Mahkemeye Yıldırım başvuru! Beraat...
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
23 Nisan 2014 08:58
F.Bahçe Başkanı, infazın durdurulması ve yeniden yargılama için 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Yapılan son kanun değişikliği Yıldırım için en büyük koz oldu... Çünkü artık örgütlü suçlarda telefon dinlenmesi delil kabul edilmiyor. Aziz Yıldırım'ın aldığı ceza sadece telefon dinlemelerine dayanıyor.

Takvim Gazetesi'nin haberine göre; Yartıgay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yeniden yargılama için yapılan başvuruyu reddetmesinin ardından hakkında infaz süreci başlayan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım için yeni bir umut doğdu. İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ne avukatları aracılığıyla başvuruda bulunan Başkan Aziz Yıldırım'ın ceza kanunlarında yapılan değişikleri delil göstererek infazı durdurma ve yeniden yargılama talebinde bulunduğu ortaya çıktı. Çünkü 6 Mart 2014 tarihinde yürürlüğe giren kanun gereğince örgütlü suçlarla telefon dinleme delli olma özelliğini yitirmiş durumda. Aziz Yıldırım'ın hüküm giydiği dava da zaten hem örgütlü suç hem de telefon dinlemeleri ile alakalı...

DEĞİŞTİRİLEN KANUN HÜKÜMLE LEHİNE İŞLER!

İnfazın durdurulması için mahkemeye verilen dilekçede "Yüksek malumlarınız olduğu üzere 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 311. maddesinde hükümlü lehine yargılamanın yenilenmesi nedenleri düzenlenmiştir. Bu madde uyarınca müvekkilimiz hakkında verilen mahkumiyet kararının kaldırılması ve müvekkilimizin yeniden yargılanması gerekmektedir" denildi.

BERAAT İÇİN YENİ OLAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Dilekçede mahkumiyet kararının ardından Aziz Yıldırım'ın beraatini gerektirecek yeni olayların ortaya çıktığı da ifade edildi. Dilekçede "Aziz Yıldırım suç amaçlı örgüt kurmak ile suçlanmaktadır. O nedenle de dinleme yapıldığı belirtilmiştir. Ancak şike o tarihte suç kapsamında değildir. O nedenle dinleme de yapılmaması gerekir" denildi. Hukukçuların bu konudaki görüşleri de dilekçeye eklendi.



İŞTE DİLEKÇEDEKİ HUKUKÇU GÖRÜŞLERİ

Hüküm kesinleştikten sonra, hüküm verilirken kullanılan delillerin temelsiz olduğu ortaya çıkarsa, bu delillere dayanılarak verilmiş olan ve kesinleşen hükmün, yargılamanın yenilenmesi yoluyla ve istisnai bir biçimde incelenmesi söz konusu olur. Delillerin temelden yoksun olduğu hüküm kesinleştikten sonra ortaya çıkarsa yargılamanın yenilenmesi yoluna başvurulabilir. (PROF. DR. Feridun YENİSEY Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi)

Genel olarak kesin hükümde kullanılan belirti delillerin sonradan alınan bir bilirkişi raporu ile maddi hakikati yansıtmadıkları ortaya çıktığında, bilirkişi raporu da yeni bir delil kabul edilmektedir. 'Weimar' Kararı diye bilinen olayda, kızlarını öldürmekle suçlanan 'Weimar' hakkında alınan yeni bilirkişi raporundaki tespitler doğrultusunda yeniden yargılanmış ve beraat kararı verilmiştir. (PROF. DR. Ayşe NUHOĞLU Bahçeşehir Üni. Hukuk Fak. Dekanı)

Tümü
 Reklam