Haber Tarihi: 19 Nisan 2019 06:25 - Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2019 06:25

Duygu Asena'ya Google Doodle ile özel anma! Duygu Asena kimdir?

Doodle olan Duygu Asena kimdir ve hangi kitapları yazdı Duygu Asena? sorularının yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. Google'ın Doodle yaptığı Duygu Asena hakkında tüm merak edilenleri sizler için yanıtladık.

Duygu Asena'ya Google Doodle ile özel anma! Duygu Asena kimdir?
Abone Ol
Duygu Asena hakkında tüm bilgiler burada! Daha önce çok sayıda özel günlere Doodle hazırlayan Google'ın bugün Doodle yaptığı Duygu Asena'nın hayatı ve nereli olduğu Google'da merakla araştırılıyor. İşte Duygu Asena'nın hakkında tüm detaylarla sizlerleyiz...
DUYGU ASENA KİMDİR VE NEDEN ÖLDÜ?
19 Nisan 1946 yılında İstanbul'da dünyaya gelen gazeteci ve yazar Duygu Asena 30 Temmuz 2006 tarihinde hayatını kaybetmiştir.

Asena Atatürk'ün yaveri ve dönemin CHP milletvekili olan Ali Şevket Öndersev'in torunu olarak İstanbul'da doğdu.

Orta öğrenimini Kadıköy Özel Kız Koleji'nde tamamlamasının ardından İstanbul Üniversitesi Pedagoji bölümünde eğitim gören Asena iş hayatına pedagog olarak başladı ve Haseki Hastanesi Çocuk Kliniği ve İÜ Çocuklarevi'nde çalıştı.

Bu tarihten itibaren çeşitli dergi ve gazetelerde gazeteci ve yönetici olarak bulundu. TRT-2 televizyon kanalında 1992 ve 1997 yılları arasında "Ondan Sonra" isimli bir program hazırlayıp sundu (

Gazeteciliğinin yanında yazarlığını da sürdüren Asena, ilk kitabı Kadının Adı Yok ile adını duyurdu. Kitap müstehcen bulunduğundan 1988'de yasaklandı. Uzun süren dava sonucunda tekrar yayımına izin verildi ve ardından aynı yıl yönetmen Atıf Yılmaz tarafından filme alındı.

Yazıları ve kitaplarında değindiği temalar nedeniyle Asena feminist yazar olarak tanındı.

Duygu Asena, beyin tümörü nedeniyle tedavi görmekte olduğu VKV Amerikan Hastanesi'nde 30 Temmuz 2006 günü hayatını kaybetti. Naaşı Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.




DUYGU ASENA'NIN ESERLERİ

- Paramparça, 2004
- Aşk Gidiyorum Demez, 2003
- Aslında Özgürsün, 2001
- Aynada Aşk Vardı, 1997
- Değişen Bir Şey Yok, 1994
- Kahramanlar Hep Erkek, 1992
- Aslında Aşk da Yok, 1989
- Kadının Adı Yok, 1987

DOODLE NEDİR?

Doodle, her ne kadar çok daha önceden de kullanılan bir terim olsa da internetin ve arama motoru Google'ın ortaya çıkmasından sonra daha farklı bir anlama sahip. 'Duğdıl' şeklinde okunan Doodle günümüzde, arama motoru Google'ın ana sayfasında 'Google' yazan logosunun sanatsal ve dikkat çekici imaj çalışmalarına dönüşmesi anlamına geliyor. Doodle denildiğinde insanların aklına gelen şey dikkat çekici logolar oluyor.

DOODLE NE ZAMAN ORTAYA ÇIKTI?

İnternetin, günlük hayatın vazgeçilmezlerinden biri olmasından sonra Doodle'lar da bir hayli önem taşımaya başladı. Google tarafından oluşturulan ilk Doodle çalışması 20 Ağustos 1998 tarihinde gerçekleşti. İlk doodle 'Burning Man' festivali için yapıldı ve büyük beğeni toplamasından sonra bir gelenek haline geldi.

Doodle zaman içerisinde popülerlik kazanmaya başladıktan sonra Google'ın da doodle'lar için verdiği önem giderek arttı. İlk olarak Google, sadece önemli günler için doodle'lar hazırlayıp yayınladı. Ancak günümüzde bu durum giderek arttı ve ünlü kişilerin doğum günlerinden önemli bayramları ya da festivalleri kutlamak için de özel doodle'lar hazırlanmaya başladı.

Doodle sadece görsellerden ibaret değil

Doodle çalışmaları ilk etapta yalnızca görsellerden ibaretti. Ancak zaman içerisinde bu durumda da değişikliğe gidildi. Günümüzde doodle çalışmaları bir animasyondan ya da video içerikten oluşabiliyor. Bu noktada Google tarafından belirlenen tasarım ekibinin yaratıcılıkları da önemli bir fark ortaya koyuyor. Google'ın yaratıcı ekibi tarafından hazırlanan doodle'lar hem bir geleneği devam ettiriyor hem de dikkat çekici çalışmalar ortaya koyulmasını sağlıyor

DUYGU ASENA DOODLE OLDU

Teknoloji devi Google, 2006 yılında aramızdan ayrılan Duygu Asena'yı unutmadı ve Doodle'ı Türk kullanıcılarının beğenisine sundu.



Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Gündem
Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

yukarı ok