Haber Tarihi: 22 Haziran 2017 18:34 - Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2017 18:34

Bu sene Bayram tatili kaç gün olacak? Bayram'da nereye gidilir?

Ramazan Bayramında kaç gün tatil olacağı merak konusu oldu. Peki Ramazan Bayramında tatil için nereye gidilir? İşte tüm merak edilenlerin ve daha fazlasını yanıtıyla sizlerleyiz.

Bu sene Bayram tatili kaç gün olacak? Bayram'da nereye gidilir?
Abone Ol
Ramazan bayramı tatili kaç gün olacağı açıklandı! Bayramın 4 gün tatil olmasıyla birlikte birçok insan bayramda tatile gidebilecekleri yerleri araştırıyor. İşte bayram için en güzel tatil yerleri...

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

- 29 Mart 2017 - Çarşamba Günü | Üç Ayların Başlangıcı

- 27 Mayıs 2017 - Cumartesi Günü | Ramazan'ın Başlangıcı
- 21 Haziran 2017- Çarşamba Günü | Kadir Gecesi
- 24 Haziran 2017- Cumartesi Günü | Arefe
- 25 Haziran 2017– Pazar Günü| Ramazan Bayramı 1. Gün
- 26 Haziran 2017- Pazartesi Günü | Ramazan Bayramı 2. Gün
- 27 Haziran 2017 - Salı Günü | Ramazan Bayramı 3. Gün
- 31 Ağustos 2017- Perşembe Günü | Arefe
- 1 Eylül 2017 - Cuma Günü | Kurban Bayramı 1. Gün
- 2 Eylül 2017 - Cumartesi Günü | Kurban Bayramı 2. Gün
- 3 Eylül 2017 - Pazar Günü | Kurban Bayramı 3. Gün
- 4 Eylül 2017 - Pazartesi Günü | Kurban Bayramı 4. Gün

BAYRAM'DA NEREYE GİDİLİR?

ANTALYA/ KAŞ

Kaş Antalya'nın gözde tatil merkezlerinden, muhteşem doğal güzelliklerinin yanında harika deniziyle 9 günlük tatil için gidilmesi gereken noktalardan birisidir. Kaş zengin tarihi yanında gün geçtikçe daha çok rağbet gören trekking, dağcılık, rafting gibi doğa etkinlikleri vardır. Doğa ile başbaşa olmak isteyenler için Gömbe'deki Yeşilgöl ve Uçarsu Şelalesi iyi bir seçenek oluşturmaktadır.

MUĞLA/BODRUM

Bayram tatilinde gezilip görülecek yerker arasında Bodrum özel bir yer taşımaktadır.Bodrum, doğu ve batı limanlarının birleşmesinden meydana gelen yarımada üzerinde yükselen kalesi ve iki limanın kıyılarına dizilmiş bembeyaz evleri, kümbetleri ve denize inen daracık sokaklarıyla dünyada ün salmış turistik tarihi güzelliklerle donatılmış bir beldemizdir.

ğer bir yerde sürekli kalmak sizleri sıkıyorsa, Bodrum-Antalya arasında uzanan bir yolculuğa ne dersiniz? İsterseniz "vira" deyip makinelere, denizden. Direksiyonda uzun saatler geçirmeyi göze alıyorsanız otomobille karadan... Bodrum bildiğiniz gibi. Hava sıcak mı sıcak, insanlar omuz omuza. Çarpışmadan iki adım atmanın imk,nı yok. Torba, Türkbükü, Yalıkavak, Gündoğar, Gümüşlük, Turgut Reis… Koylar da pek sakin sayılmaz. Güneş batarken kalkan kadehler, gecenin ilerleyen saatlerinde h,l, havalarda. Rocklar, blueslar, şıkıdımlar, yatcaz kalkcazlar, nihaventler, türküler birbirine çarpıyor. Neredeyse sabah olacak, kimsenin yatağa gittiği yok. Bodrum'da oldum olası geceler hep uykusuz.

KIBRIS


Ramazan bayramı tatilinde gidilebilecek en güzel yerlerden biride Kıbrıs.Şahane Akdeniz manzarası ve plajları ile aileler ve her yaştan çiftler için ideal bir tatil ülkesi Kıbrıs. Kuzey Kıbrıs'ın en büyük gelirlerinden biri olan turizmin ülkede önemli bir yeri var. Ülke iklimi tüm yıl boyunca tatil için uygun. Muhteşem doğa, endemik bitki ve hayvan türleri, Akdeniz boyunca uzanan plajlar, kültür ve tarih ile yoğrulmuş bir zenginliğin ürünü.

FETHİYE

Krallara layık koylar

Bir sonraki durak Fethiye. Yamaçlarda Kral mezarları, denize asırlardan beri kuşbakışı bakıyor. Çevre koylardan gelen turistler, çarşı içini doldurmuş. Hediyelik eşya peşinde koşturuyorlar. Sıkı bir pazarlık var. Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi ve diğer cennet koylar. Önce gezin sonra seçin. Meraklanmayın burada da güzel lokantalar, lezzetli mezeler sizleri bekliyor.

MARMARİS

Lezzetler yerli yerinde

Marmaris'ten önce, Sakar'dan Gökova'ya bakmanın heyecanı basıyor insana. Böylesine bir manzara takvim yapraklarında bile yok. Sonra, orman içinde döne döne giden zakkumlarla süslü yol ve nihayet Marmaris. Kalabalık burada biraz daha kabul edilebilir cinsten. Tesisler makul dolulukta. Yatırımcının kafasında malum soru: "Bu yıl da mı boş geçecek?.." Yine de lezzetler yerli yerinde: Zeytinyağlılar, ahtapot salatası, şakşuka, çoban salata, kalamar tava, lağos şiş, çipura denizden. Tatlı olarak krokanlı parfeye ne dersiniz?.. Ardından hazmettirici bir şeyler içmek lazım. Sonra gecenin diğer tatları.

RAMAZAN BAYRAMI İÇİN EN GÜZEL SÖZLER

Bu mübarek günde yüreğinizin huzur ve mutlulukla dolması niyetiyle Ramazan bayramınız mübarek olsun.

Bu bayramda gönlünüz dertlerinden arınmış, tüm gözyaşlarınız dinmiş olsun. Yüzünüz de hep gülümseme, kalbiniz huzurla dolsun. Ramazan Bayramı'nız kutlu olsun.

Rabbim nefsimize celaliyle, kalbimize cemaliyle, hayatımıza hikmetiyle, hatalarımıza rahmetiyle, mahşerde Muhammediyle yardım etsin inşallah. Hayırlı Bayramlar.

Ya Rabbi sana açılan elleri, sana yönelen gönülleri, sana bükülen boyunları, sana yalvaran dilleri ne olur boş çevirme. Hayırlı Bayramlar.

Ümmetin birlik ve beraberliğinin daim olmasına, kanın durmasına; sevgi, hoşgörü ve barışın hakim olmasına vesile olması dileğiyle Ramazan Bayramınız Mübarek Olsun.

Hayat yaşamayı, vefa hatırlamayı, dostluk paylaşmayı, özel günler ise hatırlamayı bilenler için vardır. Ramazan Bayramınız mübarek olsun.

Dua Kapılarının Ağzına Kadar Açık, bela Ve Kötülüklerin Arındırıldığı Bu Güzel Günde Bayramınızı Tüm Sevdiklerinizle Birlikte Hayırlı ve Mutlu geçirmeniz Dileğiyle Mübarek ramazan Bayramınızı Kutlarım.

Nimetlerin en iyisi çalışarak kazanılan, arkadaşların en iyisi de Allah"ı hatırlatandır. Ramazan Bayramınız Mübarek olsun.

En güzel günler sizin olsun. Yüzünüzde hep gülücük hayatınız da yüzünüz kadar güzel olsun. Ramazan Bayramınız mutlu olsun…

İslam'ın nurlu güneşi kalbine dolsun, makamın cennet Hz. Muhammed komşun olsun, günlerin mutluluk, gönlün saadetle dolsun bayramın mübarek olsun.

Benim ömrümde ırmaklar vardır sularında hayallerimi yüzdürdüğüm, benim ömrümde sevdiklerim vardır bayramlar ayrı geçince üzüldüğüm. Bayramınız mübarek olsun!

En kötü gününüz bu Ramazan Bayramı'ndaki gibi güzel olsun… Bayramınız kutlu olsun…

Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Bayram diliyoruz. Büyüklerimizin ellerinden küçüklerimizin gözlerinden öpüyoruz.

Sana gelen her iyilik Allah'tandır, bütün kötülükler nefsindendir. Mek,nın cennet yuvan huzurlu kalbin Allah ile dolu Ramazan Bayramın mübarek olsun.

Hayat nefes aldığımız kadardır, gerçek olan güzellikler yaşandıkça anlaşılır, bu güzel günde birlikte yaşamanın ümidi ile Ramazan Bayramınız mübarek olsun.

Güzel Düşünceler Nefeslere Dolarsa Güzel Dualar Olur, Dua ise Yüce ALLAH'a Gider Nur Olur, Gökyüzünde Buluşan Dualarımızın NurLanması ümidiyle Bayramınızı Kutlarım.

Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, Kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, bayramınız kutlu olsun.

Her şeyi rahatça yenip içilebildiği mübarek 11 aylar başlamıştır. Hayırlı bayramlar…

En delice esen seher yeli, en güneşli günler, en parlak gecedir bayramlar. Ramazan Bayramınız kutlu, her şey gönlünüzce olsun.

Yüreklerde bir esinti ve barış paylaşımına en sıcak merhabadır bayramlar. Ramazan Bayramınız kutlu, her şey gönlünüzce olsun…

Dualarım Sizinle Birdahaki ramazan Bayramında Güzel Anılara imza Atmak dileği iLe Ramazan Bayramınız Hayırlı Olsun.

RAMAZAN BAYRAMI HANGİ DUALAR OKUNUR

Rabbimiz! Sen sevgili Peygamberin Hazreti Muhammed Mustafa sav'e, Ademoğlunun yaptığı her amelin karşılığı vardır. Ancak oruç müstesna, onun karşılığını ancak ben veririm diyorsun. Bizler de oruç tuttuk ya rabbi, bu orucun sevabı olarak bizleri Cennetine kavuştur. Sevgili Peygamberimize bizleri komşu eyle ya rabbi.

Evveli rahmet, ortası mağfiret sonu da cehennem azabından kurtuluş olan Mübarek Ramazan-ı Şerifi tamamladığımız şu bayram sabahında, sıcak yataklarından kalkarak, sana el açan bu mü'min kulların sana iltica ediyor, yalnızca Senden yardım diliyor, dualarımızı kabul eyle.

Mukabelesiyle, sahuruyla, iftarıyla, fitresiyle zekatıyla, orucuyla teravihi ile, Ramazan ayında yapmış olduğumuz bütün ibadetleri kabul eyle.

Tutmuş olduğumuz oruçları, kılmış olduğumuz namazları, teravihleri, yapmış olduğumuz hayır ve iyilikleri sen dergahı izzetinde makbul eyle.

Ya ilahel alemin! Senin sevgili peygamberin, Oruç tutanlar için bir cennetten bahsetti bizlere, O öyle bir cennet ki, sadece oraya oruçlular girecek. Bizler de oruç tuttuk. Bu bayram sabahı bayram namazını kılarak, bayram yapmaya hak kazandık. Bizleri vad ettiğin Reyyan ismindeki cennetine girenlerden eyle.

Bu bayram sabahı rahmetin sağnak sağnak yağdığı bu sabah senin kapına, boyun bükerek, duayı müminin en samimi ibadeti bilerek, sığınılacak tek kapının "Senin kapın" olduğunu bilerek geldim Y,rab!

"Eğer duanız olmasaydı Rabbim size ne diye değer versindi" (Furkan 77) Ayet-i Kerimesine sığınarak, Vahyinin, senin kulun ile konuşman olduğunu bilerek, ellerimi açtım Rahmetine Y,rab! Huzurunda boynumu büküyor, aczimi yüreğimde hissediyor, Sen Rab, ben ise kulunum diyorum!

"İyy, kena'büdü ve iyy, kenestaîn!"

Yalnız sana inanıyor ve yalnız senden yardım diliyorum! Yanı başımdasın Rabbim! Tek sığınağımsın! Ve sen bana şah damarımdan daha yakınsın!

Sen "SEM'İ"sin, duamı işitensin!

Sen "BASİR"sin, beni gören ve gözetensin!

Kapına geldim bu bayram sabahı! Bu bayram sabahı camileri dolduran mü'minlerle birlikte el açtım, dualarımın kabulu için vesile kıldım, taptığım inandığım TEK kapıma geldim, bu aciz elleri kudretinle tut Rabbim, geri çevirme!

Sen "Rab"sin ben "Kul" olanım. Eksiğim günahım çok. Ama senin "kulun" olmakta şeref duyan, bahtiyar olanım Yarab.

Sen, bu elleri, bu bayram sabahı camileri doldurarak, bayram yapmak için camilere gelip ellerini sana açıp yalvaran, sana uzanan milyonlarca güzel el arasına kat, onların arasında, duası Kabul olanların yüzü suyu hürmetine bu aciz kulunun dualarını da kabul eyle Yarabbi!

Bu bayram sabahında Kabe'de, tavafta olup, gönlü seninle olanların, Mültezemde yaşlı gözlerle sana sığınanların, Ravza'da Yeşil Kubbe önünde sevgilinin huzurunda sana el açanların dualarına kat bu acizin dualarını!

Ve kabul eyle Yarabbi!

Kabul eyle Yarabbi!

Sana amellerimle gelmeye yüzüm yok… Allahım, tek sermayem SENİ SEVEN YÜREĞİM. Sevgine, VEDÛD ismine sığınarak geldim huzuruna,

Sen "sevdalılar" arasına kat bu aciz yüreği de Yarabbi. Sen SEVGİNİN ESAS KAYNAĞI olan Rabbim!

Biz ahir zaman ümmetiyiz. Örneksiziz, yetimiz, öksüzüz Y,rab. Yüreğimiz yangınlar dolu, ancak öğrendiklerimizle o gül Nebiyi hiç göremeden, ona ümmet olmaya ve yolunda yürümeye çalışıyoruz.

Habibini, sevgilini hiç görmedik Allahım.

O'nun sahabelerine olan sevgisini ve onların da o gül nebiye (s.a.v.) olan sevgilerine şahit olamadık. Asr-i saadetteki "AŞK" atmosferinden fersah fersah uzaklarda, asırlar ötesinde, sevgisizlikten çöle dönmüş gönüllerimizle yol almaya çalışıyoruz Allahım!

Sen sinelerimizi sevgine ve sevgiline, VEDÛD isminin tecellileriyle aç Allah'ım!

Allah'ım, insancıkların senin cenneti kazanmaları için açtığın yollardan habersizler.

Dünyada tattıklari azıcık bir keyfi ahirete tercih ediyorlar!

Ebedi zevklerden habersiz yaşıyorlar Allah'ım.

Sen sineleri sevgine aç Allah'ım!

Aç Allah'ım aç da, seninle yaşamanın, "senin için" yaşamanın, bu geçici dünyayı, uhraya basamak yapmanın ne demek olduğunu anlasınlar Allah'ım!

Sevginle bak bize Rabbim!

Sevginle yol göster Rabbim!

Ya rabbi, kim inanarak ve sevabını Allah'tan umarak Ramazan orucunu tutarsa, kim teravih namazını kılarsa, kim kadir gecesini ibadetle ihya ederse geçmiş günahları affedilir diyor Peygamberimiz, Bizler de inanarak ve sevabını Allah'tan umarak Ramazan orucumuzu tuttuk, teravih namazımızı kıldık, Kadir gecesini ihya etmeye çalıştık. Bizlerin de geçmiş günahlarını affeyle ya rabbi

Allahım! Lutfettiğin bayramda ve sonrasında Bizi her türlü bela, musibet bütün tehlikelerden koru..
Hasta kullarına şifalar, borçlu kullarına borçlarını ödeme kolaylığı nasib eyle

Rabbimiz bize dünyada ve ahirette iyilik ve güzellikler ihsan eyle. Bizleri ateş azabından muhafaza eyle.

Bizi, annemizi, babamızı ve bütün mü'minleri hesap gününde bağışla. Şüphesiz sen işiten ve dualarımızı kabul edensin.

Sevgili peygamberimiz senden neyi istemişse biz de onları istiyoruz, hangi şeylerden sığınmışsa biz onlardan sana sığınıyoruz.

Yapmış olduğumuz duaları kabetullahta, arafatta, müzdelifede, ravzai mutahharada yapılan ve kabul olan dualara ilhak eyle..

Amin! bi hürmeti taha ve yasin ve selamün alel mürselin. Vel hamdü lillahi rabbil alemin.

RAMAZAN BAYRAMI GÜNLERİ

Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinde yer alan dini günler takvimine göre Ramazan Bayramı, 25 Haziran Pazar günü başlayacak ve üç gün sürecek. Ramazan Bayramı'nın ilk gününün 25 Haziran Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle Cuma akşamı mesai bitimi sonrası tatil planı başlamış olacak. Bu şekilde tatil, 4 güne kadar çıkmış olacak.

RAMAZAN BAYRAMI'NDA İBADETLER

Ramazan Bayramı, Ramazan ayı boyunca tutulması farz kılınan orucun da sonunu ifade eder. Ramazan Bayramı'nın ilk günü aynı zamanda Şevval ayının birinci günüdür ve bu günde oruç tutulmaz. Ramazan Bayramı'nın ilk gününde camilerde bayram namazı kılınır. Bayram namazını yalnız erkekler kılar. Bayram namazından sonra ise hutbe okunur. Bayram boyunca müslümanlar eş, dost, akraba ziyaretleriyle birbirlerinin bayramını kutlarlar. Bu ziyaretler esnasında genellikle kolonya, tatlı ve şekerlemeler ikram edilir.

Bayramda bakımlı ve temiz olmak adettendir. Herkes en yeni kıyafetlerini giymeye çalışır. Ramazan bayramında çocuklara ailelerin bütçesi elverdiğince yeni kıyafetler alınır. Bazı büyükler ellerini öpen çocuklara hediye veya harçlık verirler. Çocuklar ufak gruplar halinde kapı kapı dolaşarak şekerleme toplarlar. Müslümanlar zekat görevini bu bayramda yerine getirirler.

RAMAZAN BAYRAMI ÖNERİLERİ | Yaşamın her döneminde yeterli ve dengeli beslenme sağlığın korunması için esastır. Bu nedenle, dört besin grubunda bulunan çeşitli besinler en az 3 ana ve 2 ara öğünde yeterli miktarlarda alınmalıdır. Süt grubunda yer alan süt, yoğurt, et grubunda yer alan et, tavuk, yumurta, peynir, kuru baklagiller, sebze ve meyve grubu ve tahıl grubuna giren ekmek, bulgur, makarna, pirinç vb. besinlerin her öğünde yeterli miktarlarda tüketilmesi önerilmektedir.

Hafif bir kahvaltı ile güne başlanmalı ve gün boyu öğün atlanmamalıdır.

Besinler iyi çiğnenmeli, yavaş yavaş, azar azar ve sık yenilmelidir.

Ramazan bayramı boyunca tatlı, çikolata tüketimine dikkat edilmeli, çevrenin ısrarcı tutumlarından ve aşırı yeme eğiliminden mümkün olduğunca uzak kalınmalıdır. Eğer tatlı tüketmek çok isteniyorsa hamurlu, şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih edilmelidir.

Bayram süresince ve bayramdan sonra da sıvı alımı arttırılmalı, günde yaklaşık 1.5- 2 litre su içilmeli, sıvı tüketimini artırmak amacıyla öğünlere ayran, komposto gibi sıvı gıdalar eklenmelidir.
Ramazan ayı süresince oruç tutma nedeniyle yaşanan kabızlık gibi bazı sindirim sistemi rahatsızlıklarının önlenmesi açısından mevsiminde bol sebze ve meyve tüketimi önemlidir. Yetişkin bireylerin imkanlar dahilinde günde 5 porsiyon sebze ve meyve tüketmeleri önerilmektedir.

Şeker, kalp ve yüksek tansiyon hastaları ile kronik hastaların, sürdürdükleri diyete bayram süresince de özen göstermeleri önemlidir. Ayrıca, 0-12 yaş grubu bebek ve çocukların, büyüme ve gelişime katkısı olmayan, boş kalori kaynağı şeker ve şekerli besinlerden uzak tutulmaları, bu tür besinlerin tüketiminden sonra diş temizliğine özen gösterilmesi gerekmektedir.

Özellikle yaşlılar ve tansiyon hastalarının gün boyu kahve ve çay tüketimlerine dikkat etmeleri, bitki çaylarını tercih etmeleri, günde 2 fincandan fazla kahve tüketmekten kaçınmaları önerilmektedir.
Ramazan boyunca önerilen sahur yemekleri ramazan sonrası gece yemek seklinde sürdürülmemeli, gece öğününde meyve, yoğurt gibi besinlerin tüketimi tercih edilmelidir.

Şeker ve şekerli ürünleri satın alırken Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan izinli olmasına, son kullanma tarihi geçmemiş ve ambalajı bozulmamış olmasına dikkat edilmelidir.

Her gün düzenli yapılan fiziksel aktivite, fiziksel ve zihinsel sağlığı olumlu yönde etkilemekte, oruç tutma nedeniyle azalan metabolizma hızının artmasına imkan sağlamaktadır. Bu nedenle, "yaşam stili aktiviteleri" olarak adlandırılan yürüyüş, bahçe işi ile uğraşma, araba yıkama, bisiklete binme, merdiven kullanma vb. gibi aktivitelerle aktif bir yaşama başlamaya karar verilerek düzenli aktivite yaşamın bir parçası haline getirilmelidir.



RAMAZAN BAYRAMINI NAMAZI BİLGİSİ

Ramazan Bayramı Hicri takvimine göre Şevval ayının ilk üç gününde ihya edilen dini bir bayramdır. İslam dinine göre Ramazan Bayramı Hicri takviminin dokuzuncu ayı olan Ramazan ayının ardından onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç günü içinde kutlanan bir dini bayramdır.

Ramazan bayramını Arapçadaki adı 'îd el-fitr Anlamı ise «Fitre bayramı»dır. Fitre bayram namazından önce verilmesi gereken ve İslam dinince gerekli ( farz) bir ibadettir. Ülkemizde bu bayramda çocuklara şeker hediye edilmesinin gelenek haline gelmiş olmasıdan dolayı Şeker Bayramı da denilmektedir.

Ramazan Bayramının Sabahı Bayram Namazı Kılınır?
Ramazan bayramı, Ramazan ayı boyunca tutulması farz kılınan orucun da sonunu ifade eder. Ramazan ayı bitişiyle oruç da biter ve Ramazan bayramının ilk günü olan Şevval ayının birinci gününde oruç tutulmaz ve tutulması da caiz değildir. Ramazan bayramının bu ilk günün sabahında tüm camilerde bayram namazı kılınır.

RAMAZAN AYININ ANLAMI VE HİKMETİ

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini de kapsayan Ramazan ayı, inananlar için evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş ayıdır. Ramazan ayı, Kur'an ve oruç ayıdır. Ramazan; yaz aylarının sonunda ve güz mevsiminin başında yağan ve yerdeki tozları temizleyen yağmur anlamındadır. Bu yağmur, nasıl yeryüzünü yıkayıp tozlardan temizliyorsa, Ramazan ayının da inananları günahlarından temizlediğine inanılır.

Ramazan ayı, Kur'an-ı Kerim'in indiği ay olması sebebiyle Müslüman alemi için oldukça önemlidir. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilmiş olan Kadir Gecesi de Ramazan ayının içerisinde bulunur. Ramazan ayı içerisinde yer alan Kadir Gecesi'nde oruç tutmak insanlara ömrü boyunca kazanacağı bir sevap verir. İslam aleminin ibadetle geçirdiği ve bir ay boyunca oruç tuttuğu Ramazan ayına Müslümanlar tarafından "On Bir Ayın Sultanı" adı verilmiştir.

RAMAZAN BAYRAMI KAÇ GÜN TATİL

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin beklenen açıklamayı Twitter hesabından yaptı. Neredeyse her sene klasikleşen bayram tatilinin uzatılması bu senede 9 güne çıkarıldı. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Tekin, "Değerli arkadaşlar, Sn. Bakanımızın onayıyla seminer döneminin bayram sonrası üç günü idari izin uygulayacağız inşallah. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

BAYRAM ZİYARETLERİ NEDEN ÖNEMLİDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı bayram ziyaretlerinin önemiyle ilgili makale ise şu sözlerle vurgulanmıştır; Bayram günlerinde anne-babalar başta olmak üzere yakınlar, dostlar, komşular, hastalar ve arkadalar ziyaret etmek, onlarla bayramlaşmak bayramda yapılacak önemli görevler arasında yer alır. Yüce Allah, yakınlarla ilginin kesilmemesini istemekte, aksi davrananlarn cezalandırılacağını bildirmektedir:

"Allah'a verdikleri sözü, pekiştirilmesinden sonra bozanlar, Allah'n korunmasn emrettiği şeyleri (akrabalık bağlarını) koparanlar ve yeryüzünde fesat çıkaranlar var ya; işte onlar için l,net ve yurdun kötüsü olan cehennem vardır.." (Ra'd, 13/25)

Akraba ve komşulara iyilik etmek ve onlarla iyi geçinmek Rabbimizin tavsiyesidir:

"Allah'a ibadet edin ve ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana-babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya, eliniz altındakilere iyilik edin. Şüphesiz Allah, kibirlenen ve övünen kimseleri sevmez."

Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Ramazan Özel
Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

yukarı ok