Haber Tarihi: 13 Aralık 2017 06:27 - Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2017 06:27

ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ATA AÖF 2017 sonuçları

ATA AÖF vize sınavları yapıldı. Peki ATA AÖF sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? sorusunun yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. Peki ATA AÖF soruları ve cevapları belli oldu mu? İşte tüm detaylar...

ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ATA AÖF 2017 sonuçları
Abone Ol
ATA AÖF vize sınav sonuçları burada! 2-3 Aralık tarihlerinde vize sınavları yapıldı. Peki Atatürl Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sonuçlar hakkında ne açıklama yaptı? Hangi gün saat kaçta açıklanacak? İşte tüm detaylarla sizlerleyiz...
ATA AÖF SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
ATA AÖF sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren yaklaşık 15 gün içerisinde Atatürk Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin, 'Öğrenci Girişi' sayfasına açıklanacak.

NOT: Öğrencilerin adreslerine postalanmayacak.

ATA AÖF BAŞARI NOTU NASIL HESAPLANIR?

(1) Öğrencilerin başarı notunun hesaplanmasında, BDS uygulanır. BDS, öğrencinin başarı durumunun, birlikte ders aldığı diğer öğrencilerle beraber belirlendiği sistemdir. Bu değerlendirmede; dersi alan tüm öğrencilerin yarıyıl/yıl içi ve yarıyıl/yıl son sınavlarında aldıkları puanların istatiksel sonuçlarını dikkate alır.

(2) Başarı notları hesaplanırken DKL altındaki puanlar değerlendirmeye alınmaz. DKL'nin maksimum değeri 100 üzerinden 25 (yirmibeş)'dir. DKL uygulaması sonunda, değerlendirme dışı kalan öğrenci sayısı ilgili dersten devam alan öğrenci sayısının % 30'unu aşamaz.

(3) Başarı notlarının hesaplanmasında AL değeri 30 (otuz)'dur. Ham başarı puanları AL'nin altında kalan öğrenciler başarısız sayılarak FF notu ile değerlendirilir. AL ve DKL arasında kalan puanlar diğer puanlarla birlikte istatistiksel değerlendirmeye katılır.


(4)Başarı notları ilan edildikten sonra, itiraz veya başka bir nedenle yapılan değişiklikler, o dersin daha önce yapılmış olan istatiksel dağılımına yansıtılmaz.


(5)Yönetim Kurulu gerekli gördüğünde gerekçesi ile birlikte bir dersin başarı durumunun yeniden değerlendirmesine karar verebilir.

ATA AÖF SINAV DETAYLARI

2017 ATA AÖF Güz Dönemi Ara Sınavlar (Vize) Sınava Giriş Belgesi'ni ve nüfus cüzdanını yanında bulundurmayan öğrenciler sınavlara giremezler. Öğrenciler; Sınav Giriş Belgesi ve Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesini (Nüfus Cüzdanı,Sürücü Belgesi, Pasaport veya bunlara eşdeğer kimlik belgesi) sınava girerken yanlarında bulundurmalıdırlar. Sınav Giriş Belgesi'ni https://obs.atauni.edu.tr/auth adresinden alabilirsiniz.

Sınava cep telefonu, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlar; cep bilgisayarı, müsvedde k,ğıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete vb. yayınlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlarla gelmeleri kesinlikle yasaktır. Sınav düzenine aykırı davranışlar gösteren öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır. Konuyla ilgili tutanak tutularak, yapılacak soruşturma sonucuna göre öğrenci ile ilgili bir karara varılır. Sınav süresince görevlilerle konuşmak ve soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Yanında veya sırasında kitap, not vb. bulunduran, sınav sırasında kopya çeken, çekmeye teşebbüs eden, kopya veren ya da kopya çekilmesine yardım edenlerin isimleri Bireysel Sınav İptal Tutanağı'na yazılacak ve o oturumdaki sınavları geçersiz sayılacaktır. Fakültemize konu ile ilgili bir dilekçe ile başvurduğunuz takdirde gerekli işlemler yürütülür ve Sınav Komisyonu durumunuzu karara bağlar.

AÖF BAHAR DÖNEMİ SINAVLARI NE ZAMAN?

Bahar dönemi vize sınavları 24 ve 25 Mart 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Final sınavı ise 12 ve 13 Mayıs 2018 tarihlerinde uygulanacak. Bütünleme sınavları 9 – 10 Haziran, mezuniyet 3 ders sınavı ise 29 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılacak.



ATA AÖF SINAVLARI NASIL YAPILIR?

Fakültemizde bir eğitim – öğretim yılı içerisinde her dönem için bir adet ara sınav (Blok Uygulama hariç) ve bir yarıyıl sonu sınavı ile bir bütünleme sınavı yapılmaktadır. Ayrıca kayıtlı olduğu programın bütün derslerine kayıt yaptırmış ancak FF harf notu alarak mezuniyeti için üç dersi kalmış olan öğrencilere eğitim-öğretim yılı sonunda bir defaya mahsus olmak üzere mezuniyet üç ders sınavı yapılır. Sınavlar ülke genelinde 81 ilde merkezi sınav yöntemiyle gözetim altında (yüz yüze) gerçekleştirilmektedir. Ayrıca yurtdışında Azerbaycan'da sınav yapılmaktadır.

ATA AÖF DERS KAYDI NASIL YAPILACAK?

Ara sınıf öğrencileri, öncelikle Öğrenci Bilgi Sistemi'ne (OBS) giriş yapacak. OBS'ye T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra, sırasıyla "öğrenim" ve "ders alma" bağlantıları tıklanacak. Açılan sayfada sınav merkezi tercihi yapıldıktan sonra ders seçimine geçilecek. Daha önceki dönemlerden kalan dersleri sistem otomatik olarak eklerken, diğer dersleri öğrenci seçecek ve onaya gönderecek. Kaynak: ATA AÖF Ders Kaydı Başladı – Ders Kaydı Nasıl Yapılır

AÖF KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ NASIL YAPILIYOR?

Kayıt yenileme işlemini yapmak isteyen öğrencilerin ilk olarak AÖF'ün internet sitesindeki Ders Ekle / Sil Otomasyonu'na girmesi gerekmektedir. Giriş yapmak için E-Posta Adresi (veya TC Kimlik Numarası) ve Şifre girmek yeterlidir.

Oturum açtıktan sonra gelen ekran üzerinden öğrenciler Güz Dönemi için ders ekle-sil işlemlerini yapabilirler. Ardından da işlemi onaylayarak kayıt yenileme işlemini tamamlayacaklar.

Not: Ders seçim işleminden sonra yazıcıdan döküm almayı unutmayınız.

İNTERNETTEN AÖF KAYITLARI NASIL YAPILIYOR?

İnternetten AÖF başvuruları 21 Ağustos'ta başlayacak ve 29 Ağustos'ta sona erecek internetten başvuru yapmayan adaylar kayıt yaptıramaz. İnternetten başvuru yapmak kayıt için yeterli değildir. Anadolu Üniversitesi yaptığı AÖF duyurusunda şu ayrıntılara dikkat çekti. 29 Ağustos 2017 tarihinden sonra İnternetten veya başka bir yöntemle başvuru yapılması mümkün değildir. Elektrik kesintisi, teknik arızalar veya İnternet hattınızın kesik olması vb. nedenlerle başvuru yapamama durumunda kalmamanız için başvurunuzu son günleri beklemeden yapınız. İnternetten başvuru süresi kesinlikle uzatılmayacaktır.

AÖF KAYIT YENİLEME KAÇ PARA?
1-Adalet Önlisans Programı – 205 tl.

2-Bankacılık ve Sigortacılık Önlisans Programı – 205 tl.

3-Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Önlisans Programı -225 tl.

4-Çağrı Merkezi Hizmetleri Önlisans Programı – 205 tl.

5-Dış Ticaret Önlisans Programı – 205 tl.

6-Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağ. Önlisans Programı – 365 tl.

7-Emlak ve Emlak Yönetimi Önlisans Programı – 205 tl.

8-Ev İdaresi Önlisans Programı – 205 tl.

9-Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Önlisans Programı – 205 tl.

10-Halkla İlişkiler ve Tanıtım Önlisans Programı – 205 tl.

11-İlahiyat Önlisans Programı – 205 tl.

12-İnsan Kaynakları Yönetimi Önlisans Programı – 205

13-İşletme Yönetimi Önlisans Programı – 205 tl.

14-Kültürel Miras ve Turizm Önlisans Programı – 205 tl.

15-Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programı -225 tl.

16-Lojistik Önlisans Programı – 205 tl.

17-Marka İletişimi Önlisans Programı – 205 tl.

18-Medya ve İletişim Önlisans Programı – 205 tl.

19-Menkul Kıymetler ve Sermaye Piy. Önlisans Programı – 205 tl.

20-Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Önlisans Programı – 205 tl.

21-Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans Programı – 205 tl.

22-Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Önlisans Programı – 205 tl.

23-Radyo ve Televizyon Programcılığı Önlisans Programı – 205 tl.

24-Sağlık Kurumları İşletmeciliği Önlisans Programı – 205 tl.

25-Sosyal Bilimler Önlisans Programı – 205 tl.

26-Sosyal Hizmetler Önlisans Programı -225 tl.

27-Spor Yönetimi Önlisans Programı – 205 tl.

28-Tarım Önlisans Programı – 205 tl.

29-Turizm ve Otel İşletmeciliği Önlisans Programı -225 tl.

30-Turizm ve Seyahat Hizmetleri Önlisans Programı -225 tl.

31-Yerel Yönetimler Önlisans Programı – 205 tl.

 

Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Gündem
Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

yukarı ok