6222 sayılı kanunda TARİHİ değişiklikler!

Yeni hazırlanan 6222 sayılı kanunun taslağındaki en kritik iki maddelerinden olan "süresiz men ve hapis cezasını" bu kez söylentiler ile değil belgeleri ile Sporx'te sizlere ulaştırıyoruz.

Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
6222 sayılı kanunda TARİHİ değişiklikler!
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
20 Nisan 2018 15:10
Son güncelleme 11 Nisan 2019 18:14
- SPORX ÖZEL - Türk futbolunda artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak; İlgili bakanlıklar ve ilgili federasyonların üzerinde mutabakata vardığı 6222 sayılı kanunda yapılan değişiklikler süresiz men ve ağırlaştırılmış hapis cezalarını da beraberinde getirecek.

YENİ 6222'DE SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?

6 Ağustos 2017 tarihinde Samsun'da oynanan Beşiktaş - Konyaspor Süper Kupa final maçında yaşanan olayların ardından resmen devreye giren İç İşleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı, ilk toplantısını Türkiye Futbbol Federasyonu ve Türkiye Basketbol Federasyonu ile yapmıştı. Yapılan toplantıda 7-8 konu başlığı ele alınıp taslağın oluşturulmasının ardından, ilgili bakanlıklar ve ilgili federasyonlar arasında 9 ay boyunca 30 toplantı yapıldı.

ÖZELLİKLE İNGİLTERE İNCELENDİ

Özellikle İngiltere başta olmak üzere Avrupa'da birçok yasanın, Gençlik Spor Bakanı Osman Aşık Bak ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan tarafından bizzat incelemesinin ardından taslak hazırlandı ve son toplantı da kısa bir süre önce İstanbul'da yapılarak 6222'de yapılan değişiklikler için bakanlıktan onay beklenmeye başlandı.

SÖYLENTİ DEĞİL, BELGELER İLE SPORX'TE

Yeni hazırlanan 6222 sayılı kanunun taslağındaki en kritik iki maddelerinden olan "süresiz men ve hapis cezasını" bu kez söylentiler ile değil belgeleri ile Sporx'te sizlere ulaştırıyoruz.

NELER DEĞİŞTİ?
ADLİ PARA CEZASI ARTIK YOK!
HAPİS CEZASININ SÜRELERİ UZADI

6222 sayılı kanun taslağının 13. maddesinde yapılan değişikliklerde; müsabaka düzeninin bozulmasına yol açan kişiler, güvenliği tehdit eden aletlerin (araç/gereç) statlara sokan ya da sokulmasına aracılık eden kişiler, statlara uyuşturucu ya da alkol maddesi sokan ya da sokulmasına araçlık eden kişiler hakkında daha önceden verilen adli para cezaları, hapis cezalarına; hapis cezalarının süreleri ise minimum 6 ay-1 yıldan, 1 yıldan 3 yıla çıkartıldı.

SPOR ALANI, SEYİR ALANI OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ

6222 sayılı kanunda yapılan önemli değişikliklerden biri de Madde 18'deki "seyirden yasaklama" başlığı altında yapıldı. Eski taslakta seyirden yasaklananların "spor alanlarınına girişi yasaklanır" şeklinde olan taslak, "seyir alanlarına girişi yasaklanır" şeklinde düzenlenerek "alan" olarak genişletildi.

SÜRESİZ MEN CEZASI GELİYOR

Madde 13 üzerinden yapılan kritik değişikliklerden biri de "seyirden men edilme" süresi ile ilgili yapıldı. 6222 sayılı kanunda daha önceden güvenlik tedbiri olarak seyirden yasaklananlara 1 yıl ceza verilirken, yeni hazırlanan taslakta, 1 yıllık seyirden men süresi kademeli olarak 1 yıldan 3 yıla ve aynı fiilin (taraftarların neden olduğu) üçüncü kez tekrarlanıp ve "ceza" kararına bağlanması durumunda da "seyirden süresiz men cezasına" dönüştürüldü.

İŞTE YASA TASARISININ İLGİLİ BELGELERİ;


GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU
Tümü
 Reklam