Haber Tarihi: 29 Aralık 2018 11:58 - Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2018 11:58

2019 Hac kuraları sorgulama ekranı! TC ile nasıl öğrenilir (Videlou anlatım)

"2019 Hac kuraları sorgulama ekranına nasıl ulaşırım ve TC ile hac kuralarının sonuçlarını nasıl öğrenirim?". İşte bu sorununuzun cevabını "2019 Hac kuralları sorgulama ekranı" içeriğimizde hazırladık.

2019 Hac kuraları sorgulama ekranı! TC ile nasıl öğrenilir (Videlou anlatım)
Abone Ol
2019 Hac kuraları sorgulama ekranına ulaşmak için tıklayın! 2019 yılında kutsal topraklara gitme hakkını elde edip edemediklerini sorgulamak isteyen kişiler saat 23:00'ten itibaren "hac.gov.tr" adresinden sorgulama yapmaya başladı. Sonuçlar ayrıca hacı adaylarının kayıtlı cep telefonlarına SMS olarak gönderilecek. Telefon bilgilerini güncellemeyen adayların sorgulama işlemi yaparak kesin kayıt hakkı kazanıp kazanmadıklarını kontrol etmeleri önem taşıyor.  Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, şu an 80 bin olan hac kontenjanının 100 bine çıkarılması için Suudi Arabistan Hac Bakanı ile görüşmelerin yapıldığını, sayının 100 bine arttırılması için talepte bulunulduğunu açıklandı.
HAC KURA SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN...
http://hac.diyanet.gov.tr/

HAC KURASI SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI

KESİN KAYITLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Kurada kesin kayıt hakkı elde eden hacı adayları, 2 Ocak çarşamba günü ile 11 Ocak cuma günü arasında "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak hac kayıtlarını yaptırabilecekler. Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 17-25 Ocak 2019 tarihleri arasında dağıtılan yedek kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak. Bu yıl alınacak olan hac farizasının ücreti, Suudi Arabistan Riyali (SAR) olarak tahsil edilecek. Kesin kayıtla ilgili bilgiler ilerleyen süreçte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanacak.


KURASIZ OLARAK HACCA GİDECEK HACI ADAYLARI
Diyanet İşleri Başkanlığı, 2007-2019 seneleri arasında kayıt yaptırıp, daha önce hiç hacca gitmemiş şehit anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşlerinden müracaat edenleri kurasız olarak hacca götürecek.

HAC NASIL YAPILIR?
Hac veya hag çok eski bir Sami tabir olup İbranice'den başka Aramice'de ve Sabii dilinde de bulunmaktadır. Kelimenin asıl anlamının "bir şeyin etrafında dönme, dolaşma ve halka oyunu" olduğu, daha sonra bayram manasını kazandığı belirtilmektedir. Arapça'da "gitmek, yönelmek; ziyaret etmek" anlamlarına gelen hac kelimesi, fıkıh terimi olarak imkanı olan her müslümanın belirlenmiş zaman içinde Kabe'yi, Arafat, Müzdelife ve Mina'yı ziyaret etmek ve belli bazı dini, görevleri yerine getirmek suretiyle yaptığı ibadeti ifade eder. Bu ibadeti yerine getirenlere Arapça'da hac (çoğulu huccac). Türkçe'de hacı denir.

KUR'AN'I KERİM'DE HAC İBADETİ
"Haccı da, umreyi de Allah için tamamlayın. Eğer (düşman, hastalık ve benzer sebeplerle) engellenmiş olursanız artık size kolay gelen kurbanı gönderin. Bu kurban, yerine varıncaya kadar başlarınızı tıraş etmeyin. İçinizden her kim hastalanır veya başından rahatsız olur (da tıraş olmak zorunda kalır) sa fidye olarak ya oruç tutması, ya sadaka vermesi, ya da kurban kesmesi gerekir. Güvende olduğunuz zaman hacca kadar umreyle faydalanmak isteyen kimse, kolayına gelen kurbanı keser. Kurban bulamayan kimse üçü hacda, yedisi de döndüğünüz zaman (olmak üzere) tam on gün oruç tutar. Bu (durum), ailesi Mescid-i Haram civarında olmayanlar içindir. Allah'a karşı gelmekten sakının ve Allah'ın cezasının çetin olduğunu bilin." (Bakara, 2/196)

"Hac (ayları), bilinen aylardır.[4] Kim o aylarda hacca başlarsa, artık ona hacda cinsel ilişki, günaha sapmak, kavga etmek yoktur. Siz ne hayır yaparsanız, Allah onu bilir. (Ahiret için) azık toplayın. Kuşkusuz, azığın en hayırlısı takva (Allah'a karşı gelmekten sakınma)dır. Ey akıl sahipleri, bana karşı gelmekten sakının." (Bakara, 2/197)

"(Hac mevsiminde ticaret yaparak) Rabbinizin lütuf ve keremini istemekte size bir günah yoktur. Arafat'tan ayrılıp (sel gibi Müzdelife'ye) akın ettiğinizde, Meş'ar-i Haram'da Allah'ı zikredin.[5] Onu, size gösterdiği gibi zikredin. Doğrusu siz onun yol göstermesinden önce yolunu şaşırmışlardan idiniz. Sonra insanların akın ettiği yerden siz de akın edin ve Allah'tan bağışlanma dileyin. Şüphesiz Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir." (Bakara, 2/198-199)

 

Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Gündem
Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

yukarı ok