2018 Kış Sezonunun Çaylakları Açıklandı

Geçtiğimiz sezonlarda lig bitiminde açıklanan çaylaklar bu sezon lig başlangıcında açıklandı.


Geçtiğimiz sezon Tolerant, Umuut, Kairos Plz, Smoke, Mocha ve reje arasında geçen ödülü, YouthCrew takımından Kim "Mocha" Taeki kazanmıştı. Fakat ilginçtir ki bu ödüle aday olan oyunculardan hiçbiri bu sezon Şampiyonluk Liginde bulunmuyor. Tolerant Beşiktaş E-Spor'da, Umuut ve Smoke OHM'de, Kairos Plz ve reje'nin Çilekler'de oynayacağı öngörülüyor ve ödülü kazanan Mocha ise henüz takım bulabilmiş değil.

Bu sezon ödüle aday oyuncuların 3'ü Galakticos'dan olması da dikkat çekti. Oyuncular şu şekilde;

J1MMY: Geçtiğimiz sezon 1907 Fenerbahçe'ye transfer oldu fakat sezon başlamadan aldığı cezadan ötürü forma giyememişti. Bu sezon Galakticos ile vadiye dönüş yapan oyuncu, Mean ile değişmeli oynayacağını düşünüyoruz. Ligimizdeki ADC'lerin fazla agresif olması sebebiyle bu ödülü kazanabilir mi sezon sonunda hep birlikte göreceğiz.

Backlund: Geçtiğimiz sezon herkesin 0 çeker dediği OyunHizmetleri takımını Yükselme Liginden çıkardılar. Beklenenin çok üstünde performans göstererek lane aşamasında rakiplerinden çok daha oturaklı görüntü sergileyen Backlund, bu sezon aynı performansı Koreli mid oyuncularına karşı da gösterebilecek mi hep birlikte göreceğiz. Yine kendisi J1MMY gibi Galakticos takımında yer alıyor.

Viking: Galakticos'un 3. çaylağı. Kendisi geçen sezon Yükselme Liginde Victorious Ace ile mücadele etti. Jungle pozisyonunda oynayan oyuncu için bu sezon işler bir hayli zor gözüküyor. Kendi mevkisinde çok üst seviye jungle oyuncuları bulunuyor. Eğer performansı ile onların önüne geçebilirse Galakcisos'u playoff'lara götürebilir. Fakat bunun çok zor olduğunun farkındayız.

Armut: Eski nickiyle push2win. 2017 Yaz Mevsiminde HWA'yı Yükselme Liginde 1. yaparak yeniden lige çıkardılar. YL'deki top lane oyuncularına göre çok daha iyi bir görüntü sergileyen Armut, takımın da uzun süredir birlikte oynamasının avantajını kullanarak kendisini ön plana atabilecek mi göreceğiz. Eğer bunu başarabilirse Mevsimin Çaylağı ödülüne kadar uzanabilir. Her ne kadar daha önce Şampiyonluk Liginde mücadele etmiş olsa da, Riot Games'in açıklamasıyla birlikte Çaylak Oyuncu kategorisinde yer alıyor.

*2015 Kış Mevsimi'nde 8 Şampiyonluk Ligi maçına çıkan Armut'un durumunu 2 senedir profesyonel olarak oynamaması ve rol değiştirmesi yüzünden yeniden değerlendirdik. Genç oyuncu bu mevsim "çaylak" kategorisinde sayılacak.

Lucete: Ödülün en büyük adayı. Ligimizin en eski takımlarından Dark Passage'de mücadele edecek olan oyuncu, DP ile KMF'yi kazanmak istiyor. KaKAO gibi dünya yıldızı bir junglenin de takımda olmasıyla hem dil duvarını aşabilir hem de performansını tam manasıyla gösterebilir. Çok kısa sürede EU West sunucusunda %68 win rate ile 3. sıraya kadar çıkan Lucete, bu sezon koridorunda rakiplerine büyük zorluk çıkartacak gibi duruyor.


Sporx Anasayfasına Dön