Haber Tarihi: 15 Mayıs 2017 13:41 - Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2017 13:41

2017 yılında Kurban Bayramı ne zaman kutlanacak?

Kurban Bayramı 2017 yılında ne zaman kutlanacak sorusunun yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Kurban Bayramı hangi aya denk geliyor? İşte tüm soruların yanıtları...

2017 yılında Kurban Bayramı ne zaman kutlanacak?
Abone Ol
Kurban Bayramı'nın 2017 yılında ne zaman kutlanacağı belli oldu! İslam aleminin bayramı olan Kurban bayramında neler yapılmalıdır? Kurban Bayramı hafta sonuna mı denk geliyor? Kurban Bayramı hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar burada!
KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN KUTLANACAK

Kurban Bayramı 2017 yılında ne zaman başlayacak soruları özellikle düğün ve tatil planı yapacak vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 2017 Kurban Bayramı ne zaman başlayacak? sorusu ile bu planlarına yön verecek olan vatandaşlar, tatilin kaç gün süreceğini araştırıyor. Peki, 2017 Kurban Bayramı ne zaman başlayacak? İşte, merak edilen tarihler
Kurban Bayramı, her yıl biraz daha geriye gelerek yaz aylarına doğru çekilmeye başladı. Bu yıl, 31 Ağustos Perşembe günü Arefe olarak kabul edilecek. 01 Eylül- 04 Eylül arası ise Kurban Bayramı'nın dört günü olacak. Yani bu yıl, arefe günü de dahil edilirse Kurban Bayramı 31 Ağustos Perşembe günü başlayıp 04 Eylül Pazartesi günü son bulacak.

AREFE GÜNÜ TAM GÜN TATİL OLABİLİR

Özellikle tatil merkezlerinin merakla beklediği tatil uzatma ve birleştirme kararı bu yıl uzun soluklu olmasa da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın resmi tatil olması, arefe gününün tam gün ilan edilebilmesi konusunu gündeme taşıdı. Bu gelişmeyle birlikte toplam tatil süresi 6 güne çıkabilir.

29 Mart 2017 - Çarşamba Günü | Üç Ayların Başlangıcı
27 Mayıs 2017 - Cumartesi Günü | Ramazan'ın Başlangıcı
21 Haziran 2017- Çarşamba Günü | Kadir Gecesi 
24 Haziran 2017- Cumartesi Günü | Arefe
25 Haziran 2017– Pazar Günü| Ramazan Bayramı 1. Gün 
26 Haziran 2017- Pazartesi Günü | Ramazan Bayramı 2. Gün
27 Haziran 2017 - Salı Günü | Ramazan Bayramı 3. Gün

KURBAN NEDİR? İŞTE ANLAMI VE ÖNEMİ

Sözlükte "yaklaşmak, Allah'a yakınlık sağlamaya vesile olan şey" anlamına gelen kurban, dini bir terim olarak, "ibadet maksadıyla belirli bir vakitte belirli şartları taşıyan hayvanı usulünce boğazlamak, ya da bu şekilde boğazlanan hayvan" demektir. Arapça'da bu şekilde kesilen hayvana udhiyye denilir. İnsanlık tarihi boyunca hemen bütün dinlerde kurban uygulaması mevcut olmakla birlikte şekil ve amaç yönüyle aralarında farklılıklar bulunur. Kur'an'da Hz. Adem'in iki oğlunun Allah'a kurban takdim ettiklerinden söz edilir (el-Maide 5/27); bir başka ayette de ilahi dinlerin hepsinde kurban hükmünün konulduğuna işaret edilir (el-Hac 22/34). Ancak Yahudilik ve Hıristiyanlık'ta kurban telakkisi bir hayli değişikliğe uğramıştır. Hıristiyanlık'ta İsa'nın çarmıha gerildiği ve bunun insanoğlunun asli günahına karşı Baba'nın oğlu İsa'yı feda etmesi olduğu inanışıyla kurban telakkisi özel bir anlam kazanmıştır.

KİMLER KURBAN KESEBİLİR?

Bir kimsenin kurban kesmekle yükümlü sayılması için bulunması gereken şartlara kurbanın vücub şartları denilir. Kurban kesmenin sünnet olduğunu söyleyenlere göre ise bunlar sünnet oluşun şartlarıdır. Bir kimsenin kurban kesmekle yükümlü olabilmesi için dört şart aranır:

1. Müslüman olmak.

2. Akıllı ve buluğa ermiş olmak.


3. Mukim olmak, yani yolcu olmamak.

4. Belirli bir mali güce sahip bulunmak.

Gayri müslimler öncelikli olarak imanla mükellef olup ancak iman ettikten sonra ibadetleri ifa etmeye ehil sayılırlar. Bu sebeple, bir kimsenin kurban kesmekle yükümlü tutulabilmesi, daha doğrusu böyle bir ibadeti ifaya ehil sayılabilmesi için müslüman olması gerekir. Bu kural bütün ibadetler için geçerlidir. Hanefiler'den Ebu Hanife ve Ebu Yusuf ile Maliki ve Hanbeli mezheplerine göre kurbanla yükümlü sayılmak için akıl ve buluğ şart olmayıp gerekli mali güce sahip olan küçük çocuklar ve akıl hastaları adına kanuni temsilcileri tarafından kurban kesilmesi gerekir. Bu fakihler kurbanın mali bir ibadet oluşu ve başta fakirler olmak üzere üçüncü şahısların hakkının gözetilmesi hususunu ön planda tutmuşlardır.

DİKKAT! RAMAZAN BAYRAMI TARİHİ İÇİN AÇIKLAMA |
 Ramazan Bayramı'nda kaç gün tatil olacağı da netleşti. Bayramın 1. günü 25 Haziran Pazar gününe denk geliyor. 26 Haziran Pazartesi (2.gün) ve 27 Haziran Salı (3. gün) resmi tatil olarak sayılacak. Ramazan Bayramı'nda Pazartesi ve Salı günü tatil olacak.

VE RAMAZAN BAYRAMI, AREFE GÜNÜ NE ZAMAN ? | Ramazan Bayramı ya da Şeker Bayramı, İslam aleminde, oruç tutma ayı olan Ramazan'ın ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bir bayram. Hicri takvime göre onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Bayramdan bir önceki gün, Ramazan ayının son günü olan arifedir.

Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Ramazan Bayramı her sene bir önceki seneden 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık olarak her 33 senede bir Ramazan Bayramı aynı günlere tekabül eder.






Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Gündem
Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

yukarı ok