Haber Tarihi: 23 Mayıs 2017 12:05 - Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2017 12:05

2017 takdir teşekkür hesaplama E-Okul

E-Okul'dan 2017 takdir ve teşekkür hesaplamalarını haberimizden yapabilirsiniz. İşte öğrencilerin merak ettiği takdir ve teşekkür hesaplamak için tüm detaylar ve daha fazlası...

2017 takdir teşekkür hesaplama E-Okul
Abone Ol
E-Okul 2017 takdir ve teşekkür hesaplama sayfası burada! E-Okula giriş nasıl yapılır? Karne notu nasıl sorgulanır? Devamsız bilgisi ve tüm hesaplamalar E-Okuldan yapılıyor mu? İşte tüm detaylar...
E-OKUL TAKDİR VE TEŞEKKÜR HESAPLAMA
Bir eğitim-öğretim yılının daha sonuna geliniyor. 19 Eylül Pazartesi başlayan okullar 9 Haziran Cuma günü kapanacak. Okullar kapanır kapanmaz Lise son sınıf öğrencileri 10, 11, 17 ve 18 Haziran'da LYS'ye girecekler.

e-Okul veli bilgilendirme sistemi ve takdir teşekkür hesaplama son günlerde öğrenciler tarafından en çok ziyaret edilen sistemler arasında oluyor. İlköğretim ve lise öğrencilerinde takdir teşekkür telaşı başladı. Okulların kapanmasına çok az bir süre kaldı. Öğrenci ve velilerde ise son sınav sonuçları, sözlü notları ve karne notu telaşı başladı.

Takdir ve Teşekkür Belgesi ilk ve orta öğretim öğrencilerin bir yıllık eğitim-öğretim döneminde, her dönem sonunda başarılarına göre aldıkları belgedir. Bu belge 4. sınıftan başlayarak 12. sınıfa kadar olan eğitim dönemini kapsar. Yazılılardan alınan notların ortalaması öğrencinin takdir, teşekkür alması ya da belge alamama durumunu belirler.

Öğrencilerin merak ettiği takdir ve teşekkür hesaplamaları için öncelikle aldığı derslerin notlarını öğrenmesi gerekmektedir. e-okul.meb.gov.tr ekranlarına eriştikten sonra T.C. Kimlik numarası ve okul numarasıyla sisteme giriş yaptıktan sonra sınav sonuçlarınızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

KARNE NOTU NASIL HESAPLANIR?

Karne notunu hesaplamak için öncelikle 1.yazılı ve 2.yazılı sınavın ortalamasını almanız gerekmektedir. Bunun için ilk sınavınız ile ikinci sınavınızı toplayıp ikiye bölmeniz gerekecektir. Çıkan sonuç ise o dersin ortalaması olacaktır. Bu şekilde tüm ders not ortalamasını bulduktan sonra hepsini toplayın ve o dönem kaç ders aldıysanız onunla bölün. Buradan elde edilecek sonuç ise sizin karne notunuz olacaktır.

ORTALAMA KAÇ OLUNCA TAKDİR VEYE TEŞEKKÜR ALINIYOR?


Derslerdeki ortalama başarı puanı 70 ile 85 puan arasında olan öğrencinin Teşekkür Belgesi alması uygun görülür. Öğrencinin dersteki ortalama başarı puanı 85'ten fazla olduğunda ise Takdir Belgesi almaya hak kazanacaktır. Bu puanlardan düşük bir puana sahip olan öğrenci ya da ön şartlar olarak yukarıda sıralanan maddelerden birisine sahip olan öğrenci ise iki belgeden hiçbirini alamayacaktır. Ortaöğrenim süresi boyunca en az 3 öğretim yılındaki tüm dönemlerde takdir belgesi almış olanlar üstün başarı belgesi ile ödüllendirilir.

PUAN DEĞERLERİ VE DERECELERİ

Öğrencilerin derslerde göstermiş oldukları performans sonucunda alacakları notlar ve bu notlara karşılık gelen dereceler şu şekildedir;

85,00 – 100 puan aralığında olanlar pekiyi,

70,00 – 84,99 puan aralığında olanlar iyi,

60,00 – 69,99 puan aralığında olanlar orta,

50,00 – 59,99 puan aralığında olanlar geçer,

0 – 49,99 puan aralığında olanlar geçmez olarak kabul edilir.

TAKDİR TEŞEKKÜR NASIL HESAPLANACAK?

Öğrencilerin eğitim öğretim dönemlerinin sonunda eğitim durumunu görüntülemek ve belgelendirmek amacıyla karneler hazırlanmaktadır. Karneler ile birlikte öğrencilerin başarı durumuna göre takdir ve teşekkür belgeleri de verilmekte ve öğrenciler için bir anlamda başarı teşvik edilmektedir. Takdir ve teşekkür konusunda bilgi almak ya da hesaplama yapmak isteyen öğrenciler e okul aracılığıyla bu konuda yardım alabilir. E okul takdir teşekkür hesaplama işlemleri sayesinde tüm öğrenci ve veliler kolay bir şekilde karne döneminde alacakları belgeler hakkında önceden bilgi sahibi olabilir. Online olarak alınacak olan ders notları sayesinde e okul takdir teşekkür hesaplama işlemleri de kolay bir şekilde yapılabilmektedir.

E okul takdir teşekkür hesaplama işlemlerinin yapacak olan öğrenci ya da bireylerin e okul üzerinden giriş yapması ve giriş sonrasında kesinleşen ders notlarını öğrenmesi gerekir. Hesaplama işlemlerinde önemli olan bir detay tüm ders notlarının kesinleşmiş olmasıdır. Aksi halde notlarda yaşanacak olan değişiklikler sonrasında kişilerin hesaplama sonucuna göre gerçekteki bilgiler de farklılık olabilecektir. Bu açıdan kesinleşmiş ders notları üzerinden e okul takdir teşekkür hesaplama işlemlerinin yapılması her zaman daha yararlı olacak ve kesin sonuca ulaşılmasını sağlayacaktır.
Takdir teşekkür hesaplama işlemlerini yapacak olan öğrencilerin ilk olarak tüm ders notlarının kesinleşen notlarını toplaması ve çıkan toplam ders sayısına bölmesi gerekmektedir. Sonuç 0 ile 100 arasında değişen bir rakam olacaktır. Çıkan sonucun 85 ve üzerinde olması halinde öğrenciler karneleri ile birlikte de takdir almaya hak kazanacaktır. Fakat 85'ten düşük fakat 80'den büyük olan notlar için ise teşekkür belgesi verilecektir. Yapılacak olan hesaplamalar sonrasında belirtilen aralıklara göre takdir ya da teşekkür alınıp alınmayacağı kolayca öğrenilebilir. E okul tarafından sunulan kolaylıklardan birisi olan takdir teşekkür hesaplama işlemleri sayesinde öğrenci eğitim dönemlerinde en çok merak ettikleri soruların yanıtını da bulabilmektedir.

DİKKAT! VELİLERE KARNE UYARISI

Uzman Psikolojik Danışman Hakan Metan, ebeveynlerin, karnesi kötü olan çocuklara kızmakla sorunun çözülmeyeceğini hatta daha da kötü sonuçlar doğurabileceğini bilmeleri gerektiğine dikkat çekti. Çocuğa kızmak yerine, zayıf gelen derslerin neden zayıf geldiğinin araştırılması ve çocuğa bunları düzeltmek için şevk verilmesi gerektiğini dile getiren Metan, ebeveynlere şu önerilerde bulundu:
"Çocuğa her şeyin karne olduğu imajı verilirse çocuk kendisini büyük bir baskı altında hisseder. Kendine olan güveni azalır. Hiçbir şey başaramayacağı hissine kapılır. Yapabileceği ve başarabileceği işlerden de kaçar. Çünkü sonunda başarısız olacağını ve ailesinin ona kızacağını düşünür. Çocuğunuza onu çocuğunuz olduğu için sevdiğinizi hissettirin. Çocuğunuzu sevginizle cezalandırmayın. İyi bir karne tabi ki takdir edilmeli, ancak karneden daha fazla çocuğun çalışma davranışı takdir görmeli. Çocuğumuzun sınavlardan 5 almasını önemseyin ancak ondan daha fazla, çalışma davranışını yani çalışıp çalışmadığını önemseyin ve ödüllendirin. Çocuğunuzu başkalarının çocuklarıyla kıyaslamayın. Zayıf karne getirdi diye cezalandırmayın. Hem yazın keyfini çıkarmasını sağlayın hem de zayıf notlarını düzeltmesi için çalışma programı yapın. Çocuğunuza sizin için karnesinin değil, kendisinin önemli olduğunu hissettirin. Çocuğunuza hep yanında olduğunuzu hissettirin."

YAZ TATİLİ KISALACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz "Yaz tatilini kaldırma gibi bir düşüncemiz yok. Ancak yaz tatilini öğrencilerimize etkin bir şekilde vermek istiyoruz" dedi.

İşte MEB'ten gelen o açıklama: "Öğrencilerimize çağın gerektirmiş olduğu bütün bilgileri vermeyi gaye edindik. Ancak eğitim süresini kısaltmadan, vermiş olduğumuz tatil süresi içerisinde eğitimi, etkili ve en özünü vermeyi amaç ediniyoruz. Yaz tatilini kaldırma gibi bir düşüncemiz yok. Ancak yaz tatilini öğrencilerimize etkin bir şekilde vermek istiyoruz. Birçok yerde okul döneminde olduğu gibi, yaz tatillerinde de destekleme eğitimleri veriyoruz. Daha etkin bir şekilde tatilleri kullanmak için de bir çalışmamız var. Daha iyiyi yakalamak için çalışmaya devam edeceğiz. 1930'lardaki sistemi kullanmaya devam." dedi

2017 YILINDA RESMİ TATİL OLACAK GÜNLER?

Yılbaşı: 1 Ocak 2017-Pazar
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: 23 Nisan 2017- Pazar
Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs 2017- Pazartesi
Gençlik ve spor Bayramı: 19 Mayıs 2017- Cuma
Ramazan Bayramı: 25-26-27 Haziran 2017
15 Temmuz Şehitleri Anma Günü: 15 Temmuz 2017 Cumartesi
Zafer Bayramı: 30 Ağustos 2017- Çarşamba
Kurban Bayramı: 1-2-3-4 Eylül 2017
Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim 2017- Pazar

TAKTİR VE TEŞEKKÜR BELGESİ HESAPLAMA

Öğrencilerin merak ettiği takdir ve teşekkür hesaplamaları için öncelikle aldığı derslerin notlarını öğrenmesi gerekmektedir. e-okul.meb.gov.tr ekranlarına eriştikten sonra TC Kimlik numarası ve okul numarasıyla sisteme giriş yaptıktan sonra sınav sonuçlarınızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Karne notu nasıl hesaplanır?

Karne notunu hesaplamak için öncelikle 1.yazılı ve 2.yazılı sınavın ortalamasını almanız gerekmektedir. Bunun için ilk sınavınız ile ikinci sınavınızı toplayıp iki bölmeniz gerekecektir. Çıkan sonuç ise o dersin ortalaması olacaktır. Bu şekilde tüm ders not ortalamasını bulduktan sonra hepsini toplayın ve o dönem kaç ders aldıysanız onunla bölün. Buradan elde edilecek sonuç ise sizin karne notunuz olacaktır.

ORTALAMA KAÇ OLUNCA TAKTİR VEYE TEŞEKKÜR ALINIYOR?

Derslerdeki ortalama başarı puanı 80 ile 85 puan arasında olan öğrencinin Teşekkür Belgesi alması uygun görülür. Öğrencinin dersteki ortalama başarı puanı 85'ten fazla olduğunda ise Takdir Belgesi almaya hak kazanacaktır. Bu puanlardan düşük bir puana sahip olan öğrenci ya da ön şartlar olarak yukarıda sıralanan maddelerden birisine sahip olan öğrenci ise iki belgeden hiçbirini alamayacaktır.

E-OKUL SINAV SONUÇLARI 

E-okul sistemi üzerinden öğrenciler girdikleri sınavların sonuçlarını öğrenebilmektedir. Sınava girdikleri günden itibaren dersi öğretmenine göre değişebilecek belirli bir sürenin ardından öğrenciler E okul sistemine çeşitli zamanlarda giriş yaparak sınavlarının açıklanıp açıklanmadığını görebilirler. Aslına bakılırsa E okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden sorgulanabilecek tek sonuç sınav sonuçları değildir.Bunun yanında E okul sistemi üzerinden, öğrenci kaydı, nakil işlemleri, devamsızlık bilgileri, sınav bilgileri, merkezi olarak yapılacak TEOG, DPY-B gibi sınavların başvuru ve tercih işlemleri, takdir, teşekkür ve onur belgesi gibi belgelerin işlemleri, alınan belgeler, haftalık ders programları, e karne, şubeye göre belirlenen yazılı ortalamaları, duyurular ve daha birçok şey Milli Eğitim bakanlığı tarafından oluşturulmuş olan bu sistem üzerinden kontrol edilebilmektedir.

E-OKUL HAKKINDA 

Milli Eğitim bakanlığı tarafından MEBBİS yani Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri projesi olarak 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılan E okul, bir okul yönetim bilgi sistemi olan web yazılımıdır. E-okul veli bilgilendirme sistemi aslında iki farklı şekilde hizmet veren bir sistemdir. Bu hizmetlerden ilki yönetim bilgi sistemi iken diğer hizmet ise veli bilgilendirme sistemidir. Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden öğretmenler, öğrencilerine dair tüm bilgileri sisteme girebilme imkanını yakalarken, Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde de hem öğrenciler hem de veliler öğrenciye ait öğretmeni tarafından verilen tüm bilgileri görme imkanına erişiyorlar. Sisteme girmek isteyen öğrencilerin yapması gereken tek şey ise güvenlik kodu ile birlikte T. C. Kimlik numarasını ve okul numarasını girmekten geçiyor. E okul Veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak işte bu kadar kolay bir işlem.Sisteme giriş yapılan tüm bu bilgilerin öğrenci tarafından görülebilmesi velilerin ders öğretmenlerine soracakları birçok soru için veli toplantılarını beklemelerini önlüyor ve velilerin merak ettiği birçok şeyi gözler önüne seriyor. Ayrıca öğrencilerde bu sistem üzerinden öğrencilik hayatlarının kağıt üzerinde ne durumda olduğunu da görebiliyor.Öğrenciler ve bu öğrencilerin velileri Veli bilgilendirme sistemi sayesinde öğrencinin devamsızlık durumunu, girdiği sınavların sonuçlarını, şube başarı ortalamalarını, sınav tarihlerini, aldığı belgeleri, karne notlarını, yıl sonu notlarını, sınıf bilgilerini, nakil durumunu ve haftalık ders programını görebilmektedir.
Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Gündem

Diğer Haberler

Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

yukarı ok