Haber Tarihi: 18 Temmuz 2017 16:37 - Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2017 16:37

2017 MEB bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? PYBS sonuçları...

2017 Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı mı? sorusunun yanıtını öğrenmek isteyenler haberimizden faydalanabilir. İşte PYBS sınav sonuçları hakkında Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklaması ve detaylar...

2017 MEB bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? PYBS sonuçları...
Abone Ol
2017 Bursluluk sınav sonuçları burada! Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı yapıldı. Peki sonuçlar açıklandı mı? PYBS için açıklanan kontenjan rakamları ve tüm bilgileri sizler için derledik. İşte detaylar...

2017 BURSLULUK SINAV SONUÇLARI
2016 - 2017 eğitim yılı içinde MEB tarafından yapılan Parasız Yatılılık ve Bursluluk (PYBS) sınav sonucu 18 Temmuz'da açıklanacak. Henüz resmi bir tarih olmamasına karşın PYBS sonuçları açıklanır açıklanmaz bu sayfadan öğrenebilirsiniz. PYBS sonuç ekranı ise "http://www.meb.gov.tr" ve "http://odsgm.meb.gov.tr" internet adreslerinde ilan edilecek. Sonuçlar adreslere posta yoluyla gönderilmeyecek ve bu iki site dışında hiç bir yerden açıklanmayacak.
SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıfların İOKBS sonuçları 18 Temmuz 2017 tarihinden itibaren Bakanlığın http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir.

Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi h,linde "Sınav Sonuç Belgesi" ni elektronik ortamdan alıp, onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verecektir.



BURSLULUKLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR

 

Bursluluğu hakkını kazanan öğrencilerin bursluluk işlemleri okul müdürlüğü tarafından ilgili burs döneminde e-Burs Modülü üzerinden gerçekleştirilecektir.

Bursluluğun Devamı/Sona Ermesi

Bursluluğun devamı veya sona ermesine ilişkin iş ve işlemler "Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği'nin 18. Maddesine göre yapılacaktır.


2017 KONTENJAN RAKAMLARI

1) Her yıl tespit edilen parasız yatılılık veya bursluluk kontenjanlarının;

a) %10'u Kanunlarla Özel Hak Tanınan Öğrencilere,

b) %5'i Bakanlığa bağlı resmi okul veya kurumlarda kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışan, emekli olan ya da vefat eden öğretmenlerin öğrenci olan çocuklarına,

c) %5'i ailesinin oturduğu yerleşim biriminde ortaokul, özel eğitim ortaokulu veya imam- hatip ortaokulu bulunmayan öğrencilere,

ç) %80'i (a), (b) ve (c) bentleri dışındaki diğer öğrencilere, ayrılır.

(2) Birinci fıkradaki kontenjanlardan; (a) ve (c) bentlerinde belirtilen kontenjanların dolmaması halinde kalan kontenjan diğer öğrencilere ayrılan %80'lik kontenjana ilave edilir. Öğretmen çocuğuna ayrılan %5'lik kontenjanın dolmaması halinde ise kalan kontenjan öğretmen dışındaki Bakanlık merkez, taşra ve yurtdışı kadrolarında çalışan diğer eğitim personelin çocukları için kullanılır, buna rağmen dolmaması halinde kalan kontenjan %80'lik kontenjana ilave edilir.

Başvuru şartları altındaki tüm maddeler için verilen beyanlar ve belgeler okul müdürünün, ilgili müdür yardımcısının veya görevlendirilen bir müdür yardımcısının başkanlığında, en az 2 (iki) üye öğretmenden oluşan bir komisyon oluşturulacaktır. Bu komisyon tarafından, maddî durumları 2016 Malî Yılı için tespit edilen miktarı geçmeyen ve kontenjanla ilgili durumunu belgelendiremeyen öğrencilerin başvurularının incelenip gerekli düzeltmelerin yapılmasından sonra "diğer öğrenci" kontenjanından müracaatları sağlanacaktır.

BURSLULUK SINAV SONUÇLARI ÖĞRENME

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, İOKBS, yurt içinde 848 merkezde, 4 bin 39 okulda, 62 bin 146 salonda, KKTC'de bir merkezde olmak üzere, toplam 1 milyon 110 bin 563 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilecek.

Sınav sonuçları, 18 Temmuz'da "http://www.meb.gov.tr" ve "http://odsgm.meb.gov.tr" internet adreslerinde ilan edilecek.

PYBS NEDİR?

Pybs kısaltmasının tam açılımı "Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı" şeklindedir. Pybs; Alt gelir grubuna mensup ailelerin çocuklarına ücretsiz kalıcak yer sağlanarak her ay önceden belirlenmiş bir aylığın verildiği ve okumasının sağlanmasına imkan sağlayan bir sınavdır.

6,7 ve 8 sınıflara SBS sınavından aldıkları puanların yüksekliğine göre, 5,9,10,11'inci sınıflar ise Pybs sınavına göre bursu kazanıp kazanmadıkları belirlenir. Pybs sınavları her yıl tekrarlanır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenir. Pybs için tercih ve yerleştirme takvimini takip etmeniz gerekmektedir.

Sivas'ın Kangal ilçesinde 3 okulda 500 öğrenci bursluluk sınavına girdi.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları bursluluk sınavı yapıldı. Kangal'da 3 okulda 500 öğrenci sınavda ter döktü. Sınav öncesi öğrenciler büyük bir titizlikle arandıktan sonra sınıflara alındı. Öğrenciler fotoğraflı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi ile sınava girdi. Dört seçenekli 100 soru sorulan sınavda öğrencilere 120 dakika süre tanındı.

2017 BURSLAR NE KADAR?

Öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabildiği bu burs bir öğrenci için çok değerli bir miktardır. Yıllara göre PYBS burs ücretini inceleyelim:

2013 yılında burs ücreti: 398,72 TL

2014 yılında burs ücreti: 438,89 TL

2015 yılında burs ücreti: 473,47 TL

2016 yılında burs ücreti: 530,24 TL

2017 yılında burs ücreti: 573.47 TL

*Net ücretler yazılmıştır. Yani hesabınıza yatacak olan paradır.

 

Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Gündem
Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

yukarı ok