2017 Hearthstone Dünya Þampiyonasýný Kim Kazanýr?

Bu haftasonu oynanacak Hearthstone 2017 Dünya Þampiyonasý'nda finallere kalan oyuncularý sizler için inceledik.


Hearthstone Dünya Þampiyonasý'nda dört farklý bölgeden toplam 16 oyuncu mücadele edecek. Bu bölgeler; Amerika, Avrupa, Asya-Pasifik ve Çin.

Turnuvaya katýlým hakký üç aylýk periyodlarla yapýlan sezonluk dünya þampiyonalarýnda (kýþ, bahar, yaz) ilk dörde kalanlara ve sezon sonlarý bölgelerine göre en çok puana sahip olanlarýn last call birincilerine veriliyor. Hearthstone Dünya Þampiyonasýna katýlmaya hak kazanmýþ bu 16 oyuncuyu ve bölgelerini sizler için inceledik. Gelin birlikte göz atalým.


ÇÝN


Dört bölgenin en zayýfý olan Çin, Blizzard'ýn ikinci pazarý olmasý ve yoðun nüfusu sayesinde Asya kýtasýndan ayrý bir kontenjana sahip. Sadece Çinli oyunculara açýk olan bu server bazý farklý kurallara da sahip.

Çin bölgesinden bu sene 2 oyuncu finallere katýlmayý baþardý. Bu oyuncular; Jason "JasonZhou" Zhou ve Zheng "OmegaZero" Lin oldu.

16. Zheng "OmegaZero" Lin


OmegaZero her ne kadar Çin'in en önemli oyuncularýndan biri olsa da oyuncun baþarýlarý genel olarak yerel düzeydedir. Çin'de yapýlan ve en önemli turnuvalardan biri olan Gold Serisi Sonbahar 2017 Þampiyonu olan OmegaZero, ayný zamanda Çin serverýnda birçok defa TOP10 bitirmesi sebebiyle büyük bir üne sahip.  Hearthstone 2016 Dünya Þampiyonasý'na da katýlým göstermeyi baþarmýþ oyuncu o sene turnuvaya grup aþamasýnda veda etmiþti. Ayný zamanda Çin milli takým oyuncusu olan OmegaZero, Hearthstone'dan toplam $99,305.79'lýk bir turnuva gelire sahip.

Artýlarý: Dünya Þampiyonasý tecrübesi
Eksileri: Çin'deki baþarýsýný, küresel arenaya taþýyamamasý.

15. Jason "JasonZhou" Zhou



Çin'in en tecrübeli ve en baþarýlý oyuncusu olan JasonZhou, yakýn dönemde Çin etkinliði Gold Serisi Ýlkbahar 2017'de þampiyonluk yaþamýþtýr. 2016 Dünya Þampiyonasýnda yarý finalde Pavel'e yenilen baþarýlý oyuncu turnuvayý 3-4. sýrada bitirdi. OmegaZero gibi birçok TOP10 ve Çin'e özgü turnuvalarda iyi dereceleri ve þampiyonluklarý olan Jason, ayný zamanda sadece 2016 finalleri öncesi, Hearthstone'daki en uzun oyun süresine sahip olan destelerden biri olan Control Warrior ile 20.000'den fazla galibiyete sahip. -ki þunu da söylemek lazým- oyuncunun sadece o desteyle oynadýðý oyun süresi finallerdeki birçok oyuncunun, toplam oyun süresinden fazladýr. Ayný zamanda Çin milli takým oyuncusu olan Jason. Hearthstone'dan $194,989.49'lýk bir turnuva gelirine sahip.

Artýlarý: Dünya Þampiyonasý yarý finalisti, birçok serverda da yüksek ladder derecesi.
Eksileri: Çin'in ekstra kontenjaný olan Dünya þampiyonasý dýþýndaki büyük organizasyonlarda, üst sýralarda yer almamasý.

Asya-Pasifik

Çin haricindeki Asya ülkelerini ve Avustralya kýtasý ülkelerini kapsayan Asya-Pasifik bölgesi, global baþarýlarda Avrupa ve Amerika'nýn ardýndan üçüncü sýrada geliyor. Asya-Pasifik bölgesi Avrupa'daki bir çok ünlü oyuncunun ladderda Amerika'yla beraber yüksek puan almak için farmladýðý bölgelerden bir diðeri olma özelliðini de taþýyor.

Asya-Pasifik'ten bu sene 3 oyuncu finallere kalmayý baþardý. Bu oyuncular; Samuel "SamuelTsao" Tsao, Chen "tom60229" Wei-Lin, ve Kim "Surrender" Jung Soo'dur.

14. Samuel "SamuelTsao" Tsao



 

Asya'nýn Hearthstone'da genel olarak en güçlü iki ülkesinden biri olan Tayvan'ýn oyuncusu olan SamuelTsao, Daha önce hiç major veya minor turnuvada bulunmadý. SamuelTsao, katýldýðý ilk büyük turnuva olmasýna raðmen Winter Championshipte, hatasýz ve soðukkanlý oyunuyla övgüleri topalamayý baþardý. Turnuva'da yarý finalde Þampiyon olacak oyuncu ShtanUdachi'ye maðlup olan oyuncu turnuvanýn en büyük underdog'uydu. Oyuncunun Hearthstone'dan kazandýðý turnuva geliri $20,000.49.

Artýlarý: Soðukkanlýlýðý, sýfýr tepki oyunculuk
Eksileri: Tecrübesizlik


13. Chen "tom60229" Wei-Lin



Tayvan'ýn en iyi oyuncusu olarak bilenen Chen "tom60229" Wei-Lin, ayný zamanda Tayvan milli takým oyuncusudur. Hearthstone Global Games zamaný ülkemize karþý Tayvan milli takýmýnda da yer almýþtý. Diðer Asyalý oyuncularýn aksine tom60229'un Asya dýþýnda da uluslararasý turnuvalarda þampiyonluklarý var. ASUS ROG 2015 Yaz ve ONOG Yaz turnuvasý bunlara örnek verebiliriz. Daha önce ilk dünya þampiyonasý olan Hearthstone Dünya Þampiyonasý 2014'e de katýlmasýyla da 4 senelik uzun bir Hearthstone kariyerine sahip. Ayný zamanda Tayvan'ýn en çok izlenen Hearthstone yayýncýlarýndan biridir. Hearthstone'dan $89,821.67'lik bir gelire sahiptir.

Artýlarý: Uluslararasý turnuva tecrübesi
Eksileri: Son 2 senedir, büyük turnuvalarda TOP8'den ötesini görememesi

12. Kim "Surrender" Jung Soo

 

Asya'nýn Hearthstone'da Tayvan ile beraber en güçlü iki ülkesinden biri olan Güney Kore'nin oyuncusu ve ayný zamanda hem Hearthstone 2017 Asya-Pasifik Kýþ þampiyonu, hem de Hearthstone 2017 Dünya Kýþ Þampiyonu olan Surrender eski Na'vi, þimdi ise gene ayný efsanevi takým arkadaþlarý Hoej ve Xixo ile Planet Odd oyuncusu. Esporun kalbi olan Güney Kore'nin en yetenekli Hearthstone oyuncusu olduðu düþünülmekte. Gene Tom60229 gibi birçok uluslararasý turnuvalarda iyi dereceleri olan ender Asyalý oyunculardan. Hearthstone'dan $122,881.57'lik bir gelire sahip.

Artýlarý: Son sezonun bölgesel ve dünya Þampiyonu, hazýrlanmak için güçlü takým arkadaþlarý
Eksileri: Daha çok görece zayýf olan Asya ve Amerika kýtasý içinde oynama

+Amerika

Avrupadan sonraki en güçlü bölge. Birçok büyük takýmlara ve oyunculara sahip olan bu kýta, 2014'de Firebat'in þampiyonluðundan sonra baþka bir Amerikalý þampiyon çýkaramadý. Amerika'dan finallere katýlmayý baþaran oyuncular; Julien "DocPwn" Bachand-Fleurent, Anthony "Ant" Trevino, Frank "Fr0zen" Zhang, Muzahidul "Muzzy" Islam ve Ryan "Purple" Murphy-Root'tur.

11. Julien "DocPwn" Bachand-Fleurent



 

Adýný Amerika Kýþ Þampiyonasýndaki swiss de 7-0 yapýp finallere kalmasýyla duyuran, turnuvanýn en yaþlý oyuncusu DocPwn Eski bir poker ve satranç oyuncusu. Doc týpký kýþ þampiyonasýndaki gibi gene underdog pozisyonda olacak. Kýþ þampiyonasýndan önce herhangi bir baþarýsý olmayan ve bilinmedik bir oyuncu olan DocPwn, gene sürpriz yapýp yapamayacaðýný izleyeceðiz. DocPwn yaptýðý açýkalmada henüz oyuna tam zamanlý mesai harcamaktan ziyade daha part-time bir hobi olarak gördüðünü belirtmiþtir. Hearthstone'dan $23,333.33'lik bir gelire sahiptir.

Artýlarý: Olgunluk, baþka disiplinlerdeki baþarýlarý
Eksileri: Tek bir turnuva baþarýsý, turnuvadaki bazý misplayler

 

10. Anthony "Ant" Trevino




Ant, þu an için daha çok adýný Hearthstone 2017 Ýlkbahar Amerika ve Ýlkbahar Dünya Þampiyonasýnda yaptýðý yarý finallerle duyursa da, yaklaþýk üç senedir en popüler Hearthstone sitelerinden biri olan Tempo Storm'un shaman/warlock experti ve meta analistidir. Ayný zamanda twitch üzerinde düzenli olarak keyifli ve eðlenceli Hearthstone yayýnlarý yapan Ant'ýn bu finaller dýþýnda en iyi derecesi Dreamhack Austin 2016'deki TOP8'dir. Oyuncu Hearthstone'dan $21,875.00'lik bir gelire sahip.

Artýlarý: Ýyi aggro oyunculuk ve deck-building, meta analizi ve bilgisi
Eksileri: Metada güçlü de olsa Control desteleri tercih etmeme, ve aggroya göre daha controlde daha zayýf oyunculuk

9. Frank "Fr0zen" Zhang




 

Amerika'nýn en iyi oyuncularýndan biri olarak adlandýran Frank "Fr0zen" Zhang yaklaþýk 2 senedir major turnuvalarda yer almakta. Daðýlmadan önce Luminosity Gaming formasýný giyen oyuncu özellikle turnuvalarda yaptýðý lineuplarla ismini sýklýkla duyuruyordu. Deneyimli oyuncu birer adet Dreamhack birinciliði ve ikinciliðinin yanýna Hearthstone 2017 Kýþ Þampiyonasý'ndaki ikinciliðini de baþarýlarýna eklemiþ bulunmakta. 2017 yýlýnda Amerika HGG adaylarýndan biriydi. Fr0zen, Hearthstone'dan $82,232.26'lik bir gelire sahip.

Artýlarý: Ýyi turnuva lineupý hazýrlama, major baþarýlarý
Eksileri: Özellikle Kýþ Þampiyonasýný finallerinde izlediðimiz gibi, stresli ve baský altýndaki maçlarda hata yapma kapasitesi ve tilt olabilme.

8. Muzahidul "Muzzy" Islam



Yine Frozen gibi Amerika'nýn en iyi oyuncularýndan biri olarak adlandýran Muzahidul "Muzzy" Islam'da eski bir Luminosity Gaming üyesi ve 2017 HGG adayý. Bu sene Tempo Storm'a transfer olan baþarýlý oyuncu 2017 yýlýnda Amerika'da 148 puanla açýk ara en yüksek HCT puaný toplayan oyuncu. Muzzy topladýðý bu puanlar sayesinde, Last Call kontenjanýndan dünya þampiyonasýný biletini aldý. Özellikle Amerika kýtasý içindeki major turnuvalarýnýn ilk sekizinin vazgeçilmez elemaný olan Muzzy, meta destelerine ufak dokunuþlarýnýyla tanýnmaktadýr. Kendisi ladderda da Amerika kýtasýnýn en göze çarpan grinderidýr. Hearthstone'dan $60,065.47'lik bir gelire sahiptir.

Artýlarý: Meta ve deck bilgisi, iyi bir grinder.
Eksileri: Amerika dýþýndaki turnuvalarda boy göstermemesi, Avrupaya kýyasla çok daha basit olan Amerikada ladder TOP25 dereceleri.

7. Ryan "Purple" Murphy-Root




Amerika bölgesinin en tecrübeli ve baþarýlý oyuncularýndan biri olan Kanadalý oyuncu Ryan "Purple" Murphy-Root, kuþkusuz dünyadaki ve özellikle Avrupadaki birçok pro oyuncununda saygýsýný kazanmýþtýr. Halen GamersOrigin takýmýnýn oyuncusu olan Purple 2017 HGG'de Kanada Milli takýmýn demirbaþ oyuncusuydu. 2015 Hearthstone Amerika Þampiyonluðu, 2015 Dreamhack Kýþ Þampiyonluðu, 2017 Amerika Yaz Þampiyonluðu, 2017 Hearthstone Dünya Yaz þampiyonasý yarý finalistliði ve 2015 Dünya Þampiyonasýnda olup 2 sene sonra tekrar bir dünya þampiyonasýnda kendini hatýrlatmaya gelecek. Major turnuvalarýnýn bu kýtadaki en tecrübeli ve baþaralý oyuncusu diyebiliriz. Eski bir starcraft oyuncusu ve 10 senelik rekabetçi oyun tecrübesiyle iddialý bir isim. Kendisi bir röportajýnda turnuva hazýrlanma sürecinde sayýsýz oyun oynayýp pratik yapmak yerine, daha çok teorik olarak hazýrlanmayý tercih ettiðini açýklamýþtý. Hearthstone'dan $64,068.33'lik bir gelire sahiptir.

Artýlarý: Major turnuva tecrübesi, meta ve lineuplar için günlerce süren teorik hazýrlanma süreci
Eksileri: Pratik


+Avrupa

Avrupa bölgesi kuþkusuz Hearthstone'nun en güçlü bölgesi. Bu bölgede rekabet o kadar yoðun ve zor ki, Avrupalý yüzlerce profesyonel oyuncu Avrupa serverindan kaçýp Amerika ve Asya serverlerýnda grindliyor. Hem son 2 senenin dünyanýn þampiyonu, hem de finallere katýlmayý baþaran oyuncularýn çoðunluðu her zaman Avrupadan çýkmakta. Avrupa'dan finallere katýlmayý baþaran oyuncular; Thomas "Sintolol" Zimmer, Jon "Orange" Westburg, Yevhenii "Neirea" Shumilin, Aleksei "ShtanUdachi" Barsukov, Frederik "Hoej" Høj Nielsen ve Oleksandr "Kolento" Malsh'dýr.

 

6. Thomas "Sintolol" Zimmer



Avrupa'nýn ve dünyanýn en toksik oyuncularýndan biri olarak adlandýrýlan Sintolol, oyunun grind kýsmýnda da rakipsiz olabilir. Topladýðý 148 HCT puanýyla Avrupada en yüksek puanlý oyuncu olan Sintolol. Kendisi Muzzy gibi Avrupa Last Call kontenjanýyla Dünya Þampiyonasýna katýlmýþ bulunuyor.

Sintolol, özellikle Open Cuplardaki baþarýsý ve Asya ve Amerika Serverlarýnda TOP25'i domine etmesiyle tanýnýyor. Almanya milli takýmýnýn anchoruyken, seçimle milli takýma dahil olan Hearthstone yayýncýsý P4wnyhof'la sosyal medya üzerinden gerginlik ve gitgide büyüyen laf dalaþý yaþadýklarý için (aralarýndaki kavga Nazi soykýrýmýna göndermeler de içeriyordu) Blizzard iki oyuncuyu da milli takýmdan ihraç etti. Ayný zamanda Sinto, bu olay sonucunda oynadýðý takým olan Millenium'dan ihraç edildi, Sintolol kalan sezonu daha bir hýrsla geçirip, inanýlmaz denecek puaný toplamýþtý, ve Blizzard'a sen beni atsan bile ben gene bireysel turnuvalarda buradayým mesajýný yolladý. Hearthstone'dan $798.61'lik bir gelire sahiptir.

Artýlarý: Sayýsýz open cup tecrübesi, EU dýþýndaki serverlarda yüksek finiþler, Oyunun en no-life ve baþarýlý grinderlarýndan biri olmasý
Eksileri: Playofflarda baþarýsýz sonuçlar, maçlarda agresif tutumu, tilt olabilme potansiyeli

5. Jon "Orange" Westburg



Kariyerinde Dreamhacklerden, SeatStorylere sayýsýz major ve premier turnuva þampiyonluðu olan Orange, bu sene artýk CV'sine Dünya Þampiyonluðunu da eklemeyi planlýyor. Daha önce bir puanla kaçýrdýðý playoff ve öncekilerdeki baþarýsýz sonuçlarý, bu seneki 2017 Hearthstone Yaz Dünya Þampiyonasý'ndaki kaybettiði finalle sonlandýrmýþtý. Þimdi tek bir hedefi olduðu belli o da Hearthstonedaki en iyi arkadaþý olan Purple ile þampiyona finali oynamak ve onu kazanmak. Blizzard'ýn kendi düzenlediði turnuvalar haricindeki turnuvalarda, Avrupa'da en çok para kazanan oyuncu. Özellikle lineuplarýndaki techler ve major turnuvalara götürüp baþarýlý olan lineuplarla meþhurdur. Ýsveç milli takým oyuncusudur. Kendisi için þöyle bir söz vardýr: "Hearthstone majorlar, BO5 modda ve sonunda Orange'ýn kazandýðý bir oyundur." Hearthstone'dan $199,845.38'lik bir gelire sahiptir.

Artýlarý: Sayýsýz Major turnuva tecrübesi ve þampiyonluðu, Güçlü lineup ve techler
Eksileri: Kendi gibi God-tier rank oyunculara göre daha tahmin edilebilir ve basit hamleler, ara sýra kötü hamle denilebilecek oyunlar.

4. Yevhenii "Neirea" Shumilin



Hearthstone Playofflarýnda, Major turnuvalarda genelde hep farklý isimlerin kazandýðý, yada finallere kaldýðýný görürüz. Ayný isimler tabiikide bulunmakla beraber genelde çok çok enderdir, bunlarýn sayýsý bir elin parmaklarýndan fazla deðildir. Ve iþte bu ortamda neredeyse her zaman bütün turnuvalarýn offline finallerinde olan bir demirbaþ, bir istikrar abidesi, Yevhenii "Neirea" Shumilin. Senelerce Team Liquid formasýný taþýdýktan sonra, Dünya Þampiyonasý finallerinde G2 Esports için baþarýlarýna devam edecek. Ukrayna'nýn en popüler oyuncusu ve Ukrayna milli takýmýndan arkadaþý Kolento'nun gölgesinde kalsada, invitesiz turnuvalarda çok daha fazla mücadele edip, baþarýlý sonuçlar almýþ, Hearthstone'da istikrarýn ender örneði. Ama onunda eksiði sayýsýz ceyrek final, yarý final hatta ikinciliðe raðmen asla birinci olamamasý. Bakalým bu turnuvada þeytanýn bacaðýný kýrabilecek mi. Hearthstone'dan $78,368.67'lik bir gelire sahiptir.
Artýlarý: Sayýsýz Major turnuva tecrübesi, Ýstikrarlý oyunculuk
Eksileri: Henüz þampiyonluða ulaþamamasý, baþarýlý ama "Winner" oyuncu olamamasý


3. Aleksei "ShtanUdachi" Barsukov



2017 Hearthsone Kýþ Dünya Þampiyonasýnýn yenilgisiz þampiyonu, Rus milli takým oyuncusu, Aleksei "ShtanUdachi" Barsukov, senelerce üstüste bitirdiði ladder TOP10'larýný, o zaman için 34.000 winin karþýlýðýný, kýþýn düzenlenen þampiyonada þampiyon olarak almýþtý. Kendisi Avrupa serverinda ilk 20.000 wini olan oyuncuydu, hem de bir Ladder King olmasýna raðmen bu 20.000 winin yarýsý Arena winiydi. Özellikle combo destelerinin usta oyuncusu olarak bilinen ShtanUdachi'nin bir çok kendi seviyesindeki oyuncuyla ayýran en önemli fark gerek kritik olsun, gerek sýradan bir hamle olsun, çok çok hýzlý oynayabilmesi ve bunu da hatasýz yapabilmesi. Soðukkanlý ve hýzlý oyunuyla kendisine çok sayýda fan kazanan oyuncunun, þampiyon olduktan sonra eski tryhardlýðýna bir süre ara vermesi tek handikapý olarak gözüküyor. Her ne kadar son birkaç aydýr eski moduna geri gelsede, bir süre afk olduðu o uzun süreç, bakalým o efsanevi oyun stilinden bir þey kaybettirebilecek mi. Hearthstone'dan $62,166.67'lik bir gelire sahiptir.

Artýlarý: Soðukkanlý, hýzlý ve hatasýz oyun, Çok sayýda ladder maç tecrübesi
Eksileri: Mart ayýndaki þampiyonluktan sonra bir süreliðine tryharda ara verme, 4-5 aylýk süreçte az oyun ve pratik.


2.Frederik "Hoej" Høj Nielsen



 

3 senelik kariyeri baþarýlarla dolu olan Frederik "Hoej" Høj Nielsen Hearthstone dünyasýnýn en saygýn oyuncularýndan biri. Eski bir NA'Vi þimdi de eski takýmarkadaþlarý Xixo ve Surrender ile beraber Planet Odd formasý giymektedir. Ayný zamanda Danimarka milli takým oyuncusudur. Hem ladderdaki sürekli yüksek ranklerde bitiriþleri, hemde bunun yanýnda hem davetli ve hem de elemeli turnuvalardaki baþarýlarýyla dört dörtlük bir oyuncu olarak niteleyebileceðimiz Hoej, Dünya Þampiyonasý biletini de 2017 Hearthstone Ýlkbahar Dünya Þampiyonu olarak, finalde Kolento'yu finalde 3:0 yenerek aldý. Dreamhacklerden, ONOGlara, AsusRoglardan Gfinity Masterslara birçok major ve premier þampiyonluklarý ve TOP4 dereceleri var. Hem turnuvada, hem ladderda meta destesi yapabilme ve ayný zamanda meta destelerine küçük dokunuþlarla daha verimli hala getirebilmesi ne kadar kaliteli bir oyuncu olduðunu tekrar göstermekte. Takým arkadaþý Surrender ile beraber üç adet olan sezonluk dünya þampiyonluðunun ikisini elde edip, finallere 2017'in Dünya Þampiyonu olmaya geldiklerini söylemek yanlýþ olmaz. Ayný zamanda sýk sýk olmasada twitch üzerinden yayýn yapan Hoej'in en iyi arkadaþý ve uðuru olan muhabbet kuþu Pidgey'in de, ladderdaki baþarýsýna katkýsý yatsýnamaz. Her ne kadar bu turnuvada öncekilere göre çok daha kaliteli oyuncular olsa da, aðýr favori diyebileceðimiz iki üç adaydan birisi olup, bize güzel maçlar izleteceði kesin. Hearthstone'dan $127,620.10'lik bir gelire sahiptir.
Artýlarý: Birçok Major ve premier turnuva baþarýsý, güçlü takým arkadaþlarý ve iyi bir hazýrlýk süreci geçirebilme, ilkbahar þampiyonu, turnuva metasýný iyi analiz edebilme ve kuvvetli lineup hazýrlama
Eksileri: Þampiyonaya getirdiði lineuplar herkesin seçtiði priest ve warlock dýþýndaki tercihleri aggro pala ve aggro druidin kontrol aðýrlýk bu turnuva metasýndaki belirsizliði


1. Oleksandr "Kolento" Malsh





Neredeyse dört seneye oyuncu kariyeri ve ayný zamanda bu süre boyunca yaptýðý yayýnlarla, Oleksandr "Kolento" Malsh''in dünyanýn en popüler ladder ve rekabetçi oyuncusu olduðu yadsýnamaz bir gerçek. Hem casual oyuncular, hem de üst düzey turnuvalarda karþýlaþtýðý oyuncular tarafýndan takýlan "Godlento" lakabý herþeyi özetliyor gibi. Stratejik düþünme olarak diðer oyuncularla hamlelerinde farkýný hissettiren ender oyunculardan, belki de ilki. Miracle Rogue'un bugün bu kadar sevilen bir deste olmasý büyük ihtimal Kolento'nun yayýnlarýna borçlu. Tryhard oynadýðý her zaman ladderda en tepede görebildiðimiz Kolento, ayný zamanda birçok major ve premier turnuva baþarýsýna da sahip. Fakat burada son iki senedir genelde davetli turnuvalarýn yoðunluðu daha fazla bu baþarýlarýnda, elemeli olanlarda eski baþarýlarýlarýný göremiyoruz derken, bu süreç 2017 Hearthstone Ýlkbahar Dünya Þampiyoansýndaki ikinciliðine sona erdi. Uzun zamandýr rekabetçi turnuva arenasýndaki açlýðý tekrar kendine gelmiþ gibi. Finalde Hoej'e yenilip sezon þampiyonluðunu kaybetsede, Kolento artýk hem kendisinin, hem de yýllardýr onu takip eden fanlarýnýn hayalindeki dünya þampiyonu ünvanýný bu sefer almak için gelecek gibi. 4 senedir C9 formasý giyen Kolento, Hearthstone Global Games'de Dünya ikincisi olan Ukaryna milli takýmýnýn da kaptaný. Kontrol ve Combo destelerinin egemen olduðu bu metanýn Kolento için avantaj olduðunu söylemek sanýrým yanlýþ olmaz. Hearthstone'dan $195,929.96'lýk bir gelire sahiptir.

Artýlarý: Metanýn oyun tarzýna daha yakýn olmasý, birçok Major tecrübesi, Deckleri iyi analiz edip, çok sayýda pratikle optimize edebilmesi.
Eksileri: Eleme usulü olan Majorlarda 2017 Hearthtone Ýlkbahar Dünya Þampiyonasý hariç 3 senedir dereceye girememesi, derecelerinin genelde davetli turnuvalar olmasý. Aggro ve midrange oyunun diðerlerine göre zayýf kalmasý.


Sporx Anasayfasýna Dön