Haber Tarihi: 30 Mayıs 2017 15:39 - Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2017 15:39

2017 Emlak Vergisi nereye ödenir? (Hangi bankalara)

2017 yılında Emlak Vergisi ne zaman ödenir, Emlak Vergisi nereye ödenir gibi soruların yanıtını öğrenmek isteyenler bu habere. İşte Emlak vergisi ile ilgili tüm detaylar...

2017 Emlak Vergisi nereye ödenir? (Hangi bankalara)
Abone Ol
Emlak Vergisi ne zaman ödenir, Emlak Vergisi nereye ödenir? Vatandaşlar için vergilerle ilgili olarak 2017 yılı için yapılan değişiklik resmen belli oldu. Bu gelişmenin ardından Emlak Vergisi 2017 yılında ne kadar sorusunun da yanıtı verilmiş oldu. Tüm detaylar burada.
EMLAK VERGİSİ SON ÖDEME TARİHİ VE GEREKLİ EVRAKLAR / Emlak ve çevre temizlik vergileri ödemeleri 31 Mayıs tarihinde son buluyor. Belediyeler vatandaşları cezalı duruma düşmemeleri için bu tarihe kadar vergilerini ödemeleri konusunda uyarıyor. Emlak bildirimi için gerekli belgeler şu şekilde; Tapu fotokopisi, binalar için yapı kullanma izin fotokopisi, binanın bulunduğu adres (mahalle, sokak ve numarası), beyan sahibinin ikamet ve arsa işyeri adresi, vergi numarası ve T.C. kimlik numarası.

Emlak Vergisi Ne zaman Ödenir? | Emlak vergisini ödemek isteyen kişilerin 2017 yılında birinci taksit ve ikinci taksit olmak üzere iki eşit taksit halinde vergisini ödemesi gerekir. Birinci taksitin ödemesinin başlangıç tarihi 1 Mart olarak belirlenmiştir ve 31 Mayıs tarihine kadar birinci taksit için ödeme zamanı tanınmıştır. Emlak vergisinin ikinci taksiti için ise 1 Kasım ile 1 Aralık günleri ödeme aralığı olarak belirlenmiştir. Emlak vergisi ödemek isteyen kişilerin birinci ve ikinci taksitleri belirtilen süreler içerisinde ödemelidir.

Emlak Vergisi Nereye Ödenir? | Emlak vergisini ödemek isteyen kişilerin bağlı bulundukları belediyeye gitmesi yeterli olacaktır. Belediye bünyesinde oluşturulmuş olan emlak servisleri kişilerin ödemelerini ve emlak vergileri ile ilgili işlemlerini yapmasından yardımcı olmaktadır. Belediyeye gitme imkanı olmayan ve daha farklı bir bölgede bulunan kişiler ise ödemelerini belediyelerinin online servisleri varsa bu servisleri kullanarak kredi kartı aracılığıyla da yapabilir. Bu altyapı oluşturulmamış ise kişilerin belediyelerden alacağı ödeme bilgileri ile PTT havalesi ya da direk belediyelerin banka hesaplarına ödeme yapması gerekecektir. Bu ödeme kanallarının kullanılması ile emlak vergi ödeme işlemleri sorunsuz bir şekilde tamamlanabilir.

EMLAK VERGİSİ BORCU ÖĞRENME VE ÖDEME İÇİN TIKLAYIN...

Emlak Vergisi Ödeme İşlemlerinde Ne Gerekir? | Emlak vergisinin ödenmesi amacıyla mükelleflerin aynı zamanda form doldurması da gerekecektir. Doldurulacak formda kişilerin vergisini ödediği emlak ile ilgili detaylı bilgileri girmesi istenir ve formun eksiksiz bir şekilde doldurulması ile kolay bir şekilde ödemeler yapılabilir. Ödemelerde kullanılacak formlar da yine belediyelerden temin edilebilmektedir.

Emlak Vergisi Ödenmezse Ne Olur? | Emlak vergisi ödenmeyen kişilere yapılan gecikme kadar gecikme cezası kesilir. Aynı zamanda belirli bir tarih sonrasında ödemeler zorunlu olarak alınır. Vergi kanununun yeni düzenlemesi doğrultusunda kişilerin banka hesaplarına otomatik olarak vergi borcu tahsil edilebilmektedir.

EMLAK VERGİSİ KANUNU (2017 YILI) : Emlak Vergisi Kanunu Tebliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 1 Ocak itibariyle yürürlüğe girecek olan yeni düzenlemede mükelleflerin bina, arsa ve arazilerinin 2017 yılı vergi değerleri, 2016 yılı vergi değerlerinin, bu yıla ait yeniden değerleme oranı olan yüzde 3,83 (üç virgül seksen üç) oranında artırılması suretiyle bulunacak tutarlar olacak.

EMLAK VERGİSİ İÇİN YÜZDE 3,83 ARTIŞ: Örnek olarak; 2016 yılında 175 bin lira emlak vergisi değeri olan bir meskenin yeni düzenlemeyle getirilen yüzde 3,83 artış ile 181 bin 702 lira vergi değerine sahip olacak. Ancak tebliğde yer alan ifadelere göre bin liraya kadar olan kesirler dikkate alınmayarak meskenin değeri 181 bin olarak kabul edilecek.


Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Gündem
Kaynak: Sporx.com
Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

yukarı ok