Haber Tarihi: 20 Ekim 2017 19:38 - Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2017 19:38

2017 Askerlik yeri sorgulama (Kasım - Aralık) 369. dönem Askerlik yerleri saat kaçta açıklanacak?

2017 Kasım ayından askere gidecekler yerlerini haberimizden sorgulayabilir. TSK, askerlik yerlerini resmen duyurdu. İşte Kasım-Aralık celp döneminin askerlik yerleri ve detaylar...

2017 Askerlik yeri sorgulama (Kasım - Aralık) 369. dönem Askerlik yerleri saat kaçta açıklanacak?
Abone Ol
Askerlik yeri sorgulamak için buraya... 6 ay ve 12 ay askerlik yapacaklar sorgulama işlemlerini gerçekleştirmek için haberimizden faydalanabilir. Peki E-devlet sistemine giriş nasıl yapılıyor? Askerlik yerine nasıl bakılıyor? İşte detaylar...

ASKERLİK YERİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN
97/4 uzun dönem askerlik yerleri e-devlet üzerinden erişime açılmasının ardından adaylar askerlik yerlerini öğrenmeye çalışıyor. 97/4 uzun dönem askerlik yerini sorgulamak isteyen adaylar e devlet üzerinden er sınıflandırma sonucu kelimesini arama bölümüne yazarak sonuçlarına ulaşabilecek.

ASKERLİK YERİ NASIL ÖĞRENİLİYOR?

Askerlik yeri sorgulama için vatandaşların E-Devlet sistemine giriş yapması yeterli olmaktadır. E-Devlet sisteminde yer alan Milli Savunma Bakanlığı'nın menüsündeki işlemler üzerinden tüm askerlik işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bu bakımdan gerek askerlik yeri sorgulama gerekse de adres ve telefon bilgileri gibi detaylara ulaşabilirsiniz. Askerlik alımları dönem dönem olarak yapılır ve halk arasında buna celp adı verilmektedir. Bu bakımdan kişiler askerlik yerini öğrenmesi için bu celp dönemlerinin açıklanması ve yer bilgilerinin açıklandığının ilan edilmesi ile birlikte portala giriş yaparak öğrenmesi mümkündür.

E-devlet üzerinden çıktısı alınan "Askerlik Durum Belgesi" ile tüm resmi işlemler için kamu kurumlarında kullanılabilecek. E-devlet üzerinden alınan bu belgeyi ilgili kurumlar "Askerlik Durum Belgesi Doğrulama Hizmetini" kullanarak vatandaşlık numarası ile barkod numarasını eşleştirerek belge kontrolü yapabilirler. Bu hizmetten askerliğini yapmış ve askerlikle ilişiği kalmayan vatandaşlar faydalanabilirler. Tescil veya benzer askerlikle ilgili işlemler için ise askerlik şubelerinden yapılmaktadır.

369. Kısa Dönem Askerlik Yeri Açıklandı mı?

Kasım celp döneminde askere gidecek olan kısa dönem erlerin askerlik yerleri 20 Ekim 2017 tarihinde saat 10:30'da açıklanacaktır. Konuya ilişkin resmi açıklama yapılmıştır. Yerler bugün kesin olarak açıklanacaktır. 13 Ekim 2017 de açıklanan 97/4 uzun dönem askerlerin askerlik yerleridir. 20 ekim 2017'de ise kısa dönem er ve yedek subay askerlerin yerleri açıklanacaktır.

369. Yedek Subay Askerlik Yeri Açıklandı mı?


Kasım celp döneminde askere gidecek olan yedek subayların askerlik yapacakları yerler 20 Ekim 2017 tarihinde saat 10:30'da açıklanacaktır. Konuya ilişkin resmi açıklama yapılmıştır. Yerler bugün kesin olarak açıklanacaktır. 13 Ekim 2017 de açıklanan 97/4 uzun dönem askerlerin askerlik yerleridir. 29 ekim 2017'de ise kısa dönem er ve yedek subay askerlerin yerleri açıklanacaktır.

Duyuru Ne Anlama Geliyor?

Yukarıdaki açıklamadan şu anlaşılmalıdır.369. Kısa Dönem Askerlik ve Yedek Subay Askerlik yapacak kişilerin askerlik yapacakları yerler 20 ekim 2017 tarihinde açıklanacaktır. İlgi kişiler 20 ekimden itibaren askere sevk belgelerini (sülüs kağıtlarını) www.turkiye.gov.tr üzerinden yada askerlik şubsinden temin edebilirler.

Askerlik Yerimi Nasıl Öğrenebilirim?

Askerlik yerinizi 20 ekim 2017 tarihlerinden itibaren www.turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden yada askerlik şubelerinden öğrenebilir ve askere sevk belgenizi alabilirsiniz. Askere sevk belgenizi almadan askeri birliğinize gitmeyiniz. Bu belgeyi almanız son derece önemli.

Edevlet.gov.tr Sitesine Nasıl Giriş Yapabilirim?

Edevlet üzerinden askerlik yerinizi öğrenebilmek için siteye giriş yapmanız gerekmektedir. PTT şubelerinden aldığınız TC numaranız ve Şifreniz ile, internet bankacılığı kullanıyorsanız internet bankacılığı ile, e-imza kullanıyorsanız eimza ile sisteme girmeniz mümkündür. Sisteme girmeden internet üzerinden askerlik yeri öğrenmeniz mümkün değildir. Askerlik şubesine gidip öğrenmeniz gerekebilir. Siteye girmek için en kolay yol PTT şubesine gidip bir şifre almaktır. PTT'nin size özel olarak verdiği şifre ile edevlet.gov.tr'ye giriş yapıp askerlik yerinizi öğrenebilirsiniz.

Yedek Subayların Yerleri Ne Zaman Belli Olacak?

20 Ekim 2017 tarihinde hem kısa dönem erlerin (6 ay er) hem de uzun dönem asteğmenlerin (yedek subayların) yerleri belli olacak.

Celp Grubu A ve B Ne Demek

Şu linkte yer alan yazımızı okursanız konuya ilişkin çok daha detaylı bilgi alabilirsiniz. https://www.askerlik.org/index.php/2017/08/09/celp-grubu-a-ve-b-ne-demek/ Öncelikle belirtelim ki askere Celp Grubu A yada Celp Grubu B olarak gitmek sizin elinizde olan bir şey değildir. Askerlik yeriniz ve askerlik statünüz belirlenirken sistem bilgisayar üzerinde otomatik olarak celp grubu a yada celp grubu b olduğunuza da karar vermektedir. Celp grubu a ve celp grubu b arasındaki tek fark celp grubu a'lar celp grubu b'lerden 1,5 ay erken askere giderler ve diğer bir ifade ile celp grubu a'lar normal celp döneminde askere giderler fakat celp grubu b'ler a'ların gittiği celp döneminden 1,5 ay sonra askere giderler. Bunun dışında iki grup arasında hiç bir fark yoktur. B grubu askere 1,5 ay geç gider ve 1,5 ay geç terhis olur. A grubu ise normal döneminde askere gider ve normal dönemde askerden terhis olur. Her iki grup da aynı süre askerlik yapar…

Grup A'lar kasım ayının başında Grup B'ler ise aralık ayının ortasında askere giderler.

Celp dönemi nedir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Askerlik çağına gelmiş, erkek çocuklarının nüfusa bağlı oldukları il yada ilçedeki askerlik şubeleri tarafından askere alınacakları dönemi yada zamanı gösteren çizelgelere "Celp dönemi" denir.

Celp dönemi birbirini takip eden iki celbin, başlangıç tarihleri arasındaki süredir. Türkiye'de lise mezunu kişiler 12 ay, 4 yıllık üniversite mezunu kişiler ise 6 ay kısa dönem askerlik yapıyorlar. 4 yıllık üniversite mezunlarının kısa dönem mi yoksa uzun dönem mi askerlik yapacağı çeşitli faktörlere bağlı olarak bilgisayar ortamında gerçekleştiriliyor.

Celp döneminin amacı nedir?

Okulunu uzatan yada farklı zamanlarda diploma alan öğrencilerde dahil olmak üzere her yıl askere alma işleminin düzenin sağlamak üzere celp dönemleri açıklanır. Bu dönemlere belirli başvuru tarihleri vardır. Bu celp dönemlerine başvuru tarihlerini kaçırırsanız bir sonraki celp dönemine kalırsınız. Bu celp dönemleri sayesinde kafanıza göre gidip beni askere alın diyemezsiniz.

E-DEVLET SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

*e-Devlet'e giriş yapabilmek için öncelikle e-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir.

1)PTT şubesinden E-Devlet şifresi alındıktan sonra T.C. kimlik numarası ve şifre ile E-Devlet sistemine giriş yapılabilir.

2)Şifrenizi aldıktan sonra aşağıdaki linke tıklayınız

https://www.turkiye.gov.tr/

3)Açılan sayfada sağ üst köşede bulunan "Sisteme Giriş" yazısına tıklayınız.

4)Tıkladıktan sonra açılan sayfada size ait olan T.C. kimlik numaranız ile PTT şubelerinden aldığınız e-Devlet şifresini yazarak giriş yapabilirsiniz.

E-Devlet sistemine girildikten sonra sol tarafta bulunan menü kullanılarak kamu kurumlarının listesine ve verdikleri hizmetlerin listesine erişilebilir.



E-DEVLET ŞİFRESİ OLMADAN GİRİŞ YAPILABİLİR Mİ?

Vatandaşlar e-devlet şifresi olmadan veya PTT'ye gidip bu işlemi yapmadan da bu işlemi gerçekleştirebiliyor. Çalıştığınız bir çok bankada internet bankacılığını kullanıyorsanız, e-devlet girişi yapabiliyorsunuz.

Bunun için https://giris.turkiye.gov.tr/Giris adresinden üst menüde bulunan 'internet bankacılığı' seçeceğini işaretleyip, ardından kendi bankanızın logosunun barındığı bölüme girmeniz yeterli olacak.

Bu aşamadan sonra internet bankacılığına nasıl giriş yapıyorsanız aynı şekilde e-devlet imkanlarından faydalabilirsiniz.

E-DEVLET ŞİFRESİ ÜCRETİ NE KADAR?

Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. İlk şifreden sonra herhangi bir nedenle PTT'den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir.

Şifre için herhangi bir yıllık ücret söz konusu değildir. Her bir şifre için ödenen ücret bir defaya mahsustur. Ancak, unutma ve kaybolma durumlarında online şifre yenileme hizmetinden yararlanmak yerine PTT'den yeni şifre zarfı alınıyorsa bu ücretin tekrar ödenmesi gerekmektedir.

Bu ücret, e-Devlet Kapısına gelir olarak kaydedilmemekte, işlem masrafı olarak PTT tarafından tahsil edilmektedir.

E-DEVLET ŞİFRESİ NEREDEN ALINIR?

Şifre, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı, geçici koruma izin belgesi) ibraz edilerek yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.

e-Devlet şifresi yurt dışında elçilik ve konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.

Bununla birlikte; mobil imza, elektronik imza, internet bankacılığı ve T.C. kimlik kartı kullanılıyorsa, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra şifre oluşturulabilir.

E-DEVLET ŞİFRESİ UNUTULURSA NE YAPILMALI?

E-Devlet şifresinin unutulması durumunda sistem üzerinde şifre değişikliği işlemi yapılabilir. Şifre değişikliğinin yapılabilmesi için, sisteme daha önce girildiğinde cep telefonu numarasının kayıt edilmiş olması gereklidir. Eğer sisteme cep telefonu numarası kayıt edilmemişse, PTT şubesine giderek yeni şifre temin edilebilir.

PTT şubesi tarafından verilen E-Devlet şifreleri akılda kalıcı olmayabilir. Bu ve benzeri sebeplerden dolayı şifresini değiştirmek isteyen kullanıcılar da şifrelerini değiştirebilirler. Bunun için sisteme giriş yapıldıktan sonra ''Benim Sayfam'' bağlantısından ''Şifre ve Güvenlik'' bölümüne girilmesi gereklidir. Bu bölümden ilgili işlem gerçekleştirilecek, şifre değişikliği yapılabilir.

E-DEVLET'E GİRİŞ

E-Devlet resmi web sitesine giriş yaptıktan sonra online sistemde açılacak sayfada sizlerden bazı bilgiler kimlik bilgileri istenecektir. Resmi adresin haricinde hiç bir sitede kimlik bilgilerinizi kullanmayın. Bu bilgiler ise T.C kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizdir. Bu bilgileri eksiksiz bir şekilde belirtilen alanlara doldurun. Doğru bir şekilde doldurmanız vergi borcu sorgulama işleminizi başarılı bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlayacaktır. Daha sonra vergi borcu sorgulama işlemine en uygun başlığa tıklayın. Ve burada vergi borcu sorgulama için sizden istenilen bilgileri girin. Vergi borcu sorgulama işlemini online olarak gerçekleştirmek işte bu kadar pratik ve hızlıdır. Vergi borcu Sorgulama işlemi için E-Devlet sistemini 7/24 kullanabilirsiniz.

E DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR? 

PTT'den e-devlet şifresi nasıl alınır, sorusu kafanızı kurcalıyorsa; yaklaşık 10-15 dakikalık bir işlem sizleri bekliyor diyebiliriz. İlk olarak sıra numarası, ardından vezne işlemleri ve telefonunuza gelen mesajda bulunan şifre... Mesajdaki şifre, sizin e-devlet şifreniz olarak belirlendi ve e-devlet üzerindeki tüm işlemlerinizi o şifre ile gerçekleştirebilirsiniz. Elbette e-devlet şifrenizi sonradan turkiye.gov.tr'den değiştirebiliyorsunuz.

Şifremi Nasıl Değiştirebilirim?

Sisteme şifre ile ilk defa giriş yapan kullanıcı, güvenlik sebebiyle, otomatik olarak "Şifre Değiştirme" sayfasına yönlendirilir. Kayıt sonrasında sisteme giriş yapmış vatandaşlar dilerse "Şifre ve Güvenlik Ayarlarım" sayfasından şifre değişikliği işlemini gerçekleştirebilir. Ayrıca vatandaşlar PTT şubelerinden tekrar şifre alarak da şifre değiştirme işlemi gerçekleştirebilirler.



e-Devlet üzerinden kolaylıkla yapabileceğiniz işlemler

Adli Sicil Kaydı Sorgulama
Adli Sicil Kaydı Doğrulama
Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
Gelir Testi Sonucu Sorgulama
IMEI Sorgulama
Mobil Hat Sorgulama
Numara Taşıma Sorgulama
Araç Sorgulama
Sürücü Belgesi Ceza Puanı Sorgulama
Sürücü Belgesi İptal Bilgisi Sorgulama
Vergi Borcu Sorgulama
OGS Geçiş Bilgileri Sorgulama
OGS İhlal Bilgileri Sorgulama
OGS Hesap Detayı Sorgulama
Açık Öğretim Ortaokulu Öğrenci Durum Belgesi Sorgulama
Açık Öğretim Ortaokulu Öğrenci Durum Belgesi Doğrulama
Askerlik Durum Belgesi İşlemleri
Askerlik Durum Belgesi Sorgulama
Askerlik Durum Belgesi Doğrulama
4A Hizmetleri
4A Banka ve Adres Değişikliği
4A Emekli Aylığı Kesintileri
4A Emekli Aylık Bilgisi
4A Emekli Aylık Bilgisi Belge Doğrulama
4A Emeklilik Kaydı
4A Emekli Ödeme Bilgileri
4A Hizmet Dökümü
4A Hizmet Dökümü Belge Doğrulama
4A Sigortalı Tescil Kaydı Tespiti
4A On Günden Az Süreli Ev Hizmetleri İşveren Başvuru ve Sorgulama
4A On Günden Az Süreli Ev Hizmeti Çalışan Kişi Sorgulama
4B Hizmetleri
4B Banka ve Adres Değişikliği
4B Basamak Bilgisi
4B Borç Durumu
4B Emekli Aylığı Kesintileri
4B Emekli Aylık Bilgisi
4B Hak Sahipliği
4B Hizmet Bilgisi
4B Ödeme Dökümü
4B Tescil Kaydı
4B 6111 Yapılandırma Borç Bilgileri
4B(Bağkur)Günlük Kazanç Beyanı Girişi
4B Emekli Aylığı Hesaplama
4B İsteğe Bağlı İlk Tescil Kaydı
4C Hizmetleri
4C Banka Değişikliği
4C Bir Aylık Maaş Tercihi
4C Emekli Aylık Ödeme ve Kesinti Bilgileri
4C Emekli Aylık Bilgisi
4C İsteğe Bağlı Ödeme Dökümü
4C Tescil Kaydı
4C Emeklilik İşlemleri Evrak Takibi

Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Gündem
Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

yukarı ok