2015 Şampiyonluk Ligi’ne katılacak takımlar belli oldu!

Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
2015 Şampiyonluk Ligi’ne katılacak takımlar belli oldu!
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
25 Kasım 2014 18:13
Son güncelleme 00 0000 00:00
2015 Şampiyonluk Ligi’nde yer alacak takımlar yapılan eleme turnuvasının ardından belirlendi. 2014 TBF finalistleri Dark Passage ve Team Turquality’nin yanı sıra, Şampiyonluk Ligi Elemeleri’nde gruplarını şampiyon olarak tamamlayan Aces High, Atlas.XGame, BPI, HWA Gamesultan, NumberOne eSports ve ZONE eSports takımları 2015 yılında daha profesyonel bir yapıya kavuşacak olan Şampiyonluk Ligi’nde mücadele edecek.

Aces High

2015 Sezonu öncesi kurulan takım yaptığı transferle yeni sezonda adından en çok söz ettirecek ekiplerden biri olacağa benziyor. Aces High takımı, Team Turquality ve Wild Fire kadrolarından birbirleriyle oynamaya oldukça alışık olan Thaldrin, Thekoles, Reosta, Lethilion dörtlüsüne Türkiye’nin en iyi nişancılarından biri sayılan HolyPhoenix’i ekledi. Bu transfer sonrası Lethilion’ın destek rolüne geçmesiyle takımın ilk 5’i belirlenmiş oldu. Şampiyonluk Ligi Elemeleri’nde Wild Fire’ı 3-0’lık skorla geçmeyi başaran takım, gösterdiği iyi performansla 2015 yılında zirveye oynayacak adaylardan biri olduğunu ispatladı.

Atlas.XGame

2014 yılında inişli çıkışlı bir performans gösteren ekip Kış ve Yaz Mevsimlerinde Şampiyonluk Ligi’nde kendisine yer bulmuş, Bahar Mevsimi süresince ise Yükselme Ligi’nde mücadele etmişti. Diğer takımlara kıyasla çok daha ilginç bir takım-taraftar ilişkisine sahip olan ekip bu sene de Şampiyonluk Ligi’nde yer alacak. Hayli yoğun geçen transfer döneminden nasibini alan Atlas.XGame yeni kadrosunu Hioss, Dolce, MrMagoo, Cihan ve Terap1st’ten oluşturdu. Elemelerin finalinde iddialı rakipleri ANT.Victor’u 3-0’lık bir skorla saf dışı bırakan takım, yeni sezonda da Şampiyonluk Ligi’nde başarı yakalamak istiyor.

BPI

2014 Sezonu’nda tüm mevsimlerde Şampiyonluk Ligi’nde kendine yer bulan BPI, 2015 Sezonu öncesinde en ciddi transfer harekatını gerçekleştiren takım oldu. 2014 Yaz Mevsimi’nde takıma kaptanlık yapan nasesUyno’nun yanına Türkiye’den Duxen ve HolyThoth gibi iki tecrübeli ismi, yurtdışından ise Ritix ve Lvsyan’ı ekleyen BPI; 2015 Şampiyonluk Ligi Elemeleri’nde ROTA’yı oldukça zorlu geçen serinin ardından 3-2 geçmeyi başardı. Kısa süren çalışma döneminde birbirine alışmakta zorluk çektiği gözlenilen ekipte, yabancı oyuncular ise iyi bireysel performanslar göstererek ilerisi için BPI taraftarını umutlandırdı.

Dark Passage

Tüm mevsim finallerinin ardından Türkiye Büyük Finali’ni de şampiyon olarak tamamlayan DP, hem 2015 Şampiyonluk Ligi’ne katılma hakkı kazandı, hem de ülkemizi Dünya Şampiyonası’nda temsil etme fırsatı yakaladı. Büyük başarılara imza atan kadrosunda yaşanan ciddi değişiklikler ve yapılan transferlerle beraber takım kadrosu şu an Elwind, Crystal, Naru, Revanche ve TrielBaenre’den oluşuyor.

HWA Gamesultan

Geçtiğimiz sene Kış Mevsimi’nde DP’ye finalde mağlup olan ekip, ilerleyen mevsimlerde aynı başarıyı sağlayamadı. Takımın önemli oyuncularının aldığı cezaların ardından kendini toparlamakta zorlanan HWA, 2015 Sezonu’na ise ligin favorilerinden birisi olarak giriyor. Sezon öncesi dönemin en önemli transferlerinden bir tanesini fabFabulous’u üst koridora alarak gerçekleştiren takımda Stomaged, wtcN, Zeitnot ve Lelouch kadronun geri kalanını oluşturuyor. Hem Şampiyonluk Ligi Elemeleri’nde BaBs karşısında gösterdikleri final performansıyla, hem de sezon öncesi yurtiçi turnuvalarda yakaladığı başarılarla HWA yeni sezonda da adından söz ettireceğe benziyor.

NumberOne Esports

2014 senesi boyunca çeşitli turnuvalarda (Türkiye Kupası, PCL, HKT) yer alarak tecrübe kazanan ekip 2015 Şampiyonluk Ligi Elemelerinde Nilüfer BelediyEspor karşısında favori konumunda olmamasına rağmen 3-1’lik skorla galip gelmeyi başardı ve Şampiyonluk Ligi’ne adını yazdırdı. Şampiyonluk Ligi’ne Ankara’dan katılacak ilk takım olan NR1; Rare, Decagon Moon ve Swanepoel’dan oluşan kadrosuna Şampiyonluk Ligi’nde önemli tecrübeye sahip Afrox ve Zaek eklemelerini yaptı. 2015 Şampiyonluk Ligi öncesi bireysel yetenek olarak kimi rakiplerinin gerisinde kalsalar da, elemeler boyunca sergiledikleri akıcı takım oyunuyla sürprizlere imza atabileceklerini gösterdiler.

Team Turquality

Kış ve Bahar Mevsimi Finallerinde yarı finalden ötesini göremeyen TT, Yaz Mevsimi Finali’nde finale yükselmeyi başardı. Aynı başarıyı TBF’de de tekrarlayan ekip 2015 Şampiyonluk Ligi’ne direkt katılan iki takımdan birisi olmayı başardı. 2014 Sezonu boyunca kadro istikrarını bozmayan takım; LongB, Halpern, Elysion ve Zergsting’den oluşan iskelete, nişancı pozisyonunda yer alan kazze’nin ayrılmasıyla oluşan boşluğu doldurmak için bir oyuncu ekleyecek.

ZONE Esports

2014 Sezonu’nda 2 kez Yükselme Ligi Finallerinde mücadele eden ancak Şampiyonluk Ligi’ne yükselmeyi başaramayan ZONE, TBF katılımı sayesinde seri başı olma hakkı elde ettiği elemelerden galip çıkmayı başardı. Oldukça aktif bir transfer dönemi geçiren ekip Realen, Euphony, Misery, Madness ve Tyresse’ten oluşan bir kadro kurdu. Tecrübeli oyuncuların önderliğinde elemelerde maç kaybetmeyen ZONE, 2015 Şampiyonluk Ligi’ne de oldukça iddialı giriyor.

GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU
Tümü
 Reklam