1993 yılında da Beşiktaş'ı üzmüştü

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, futbolculuk kariyerinde Süper Lig'deki ilk golünü Karşıyaka formasıyla Beşiktaş'a atmıştı.

Haber; AA
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
1993 yılında da Beşiktaş'ı üzmüştü
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
30 Kasım 2015 12:58
2007-2008 sezonunda Spor Toto 3. Lig'de mücadele eden Akhisar Belediyespor, mütevazı kadrolarla yükseldiği Süper Lig'deki 4. sezonunda başarılı sonuçlarını sürdürüyor.

Teknik direktör Atila Özcan yönetiminde 2007-2008'de 3. Lig'den 2. Lig'e yükselen Akhisar Belediyespor, tecrübeli teknik adamla 2009-2010 sezonunda PTT 1. Lig'e çıktı.

O sezon daha sonra göreve gelen Hamza Hamzaoğlu yönetiminde ligde kalmayı başaran Ege temsilcisi, bir sezon sonra Süper Lig'e yükselme başarısı gösterdi.

Süper Lig'deki ilk 2 sezonunda Hamza Hamzaoğlu yönetiminde mütevazı kadrosuna rağmen başarılı sonuçlara imza atan Akhisar Belediyespor, geçen yıl da Mustafa Reşit Akçay ve Roberto Carlos'la lig mücadelesini sürdürdü.

- Başarılı sonuçlarını sürdürüyor

Bu sezon başında Cihat Arslan'la anlaşan Akhisar Belediyespor, dün deplasmanda Beşiktaş'ı 2-0 yenerek, son 6 maçta 5. galibiyetine ulaştı. 13. haftayı 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 25 puanla 3. sırada tamamlayan Ege temsilcisi, ligdeki 4. sezonunda 13. haftalar itibarıyla en başarılı sezonunu geçiriyor.

Ligde bugün Trabzonspor'u konuk edecek Fenerbahçe'den sonra Kasımpaşa ile ligin en az gol yiyen ekiplerinden olan Akhisar Belediyespor, şimdiye kadar kalesinde 11 gol gördü.

İstatistiklere göre en az şut çeken ekip olan Akhisar Belediyespor'un buna rağmen 19 golü bulunuyor.

- Cihat Arslan ilk golünü Beşiktaş'a atmıştı

Geçen sezon Balıkesirspor'da başladığı Süper Lig kariyerine bu yıl Akhisar Belediyespor'la devam eden Cihat Arslan, İstanbul'un üç büyük takımına karşı oynadığı 3. maçta ilk galibiyetini aldı.

Genç teknik adamın çalıştırdığı Balıkesirspor geçen sezon Fenerbahçe'ye 4-3 yenilmiş, Akhisar Belediyespor ise sarı-lacivertli takımla 2-2 berabere kalmıştı.

Cihat Arslan, futbolculuk kariyerinde Süper Lig'deki ilk golünü Karşıyaka formasıyla Beşiktaş'a atmıştı. 1992-1993 sezonunda İzmir Atatürk Stadı'nda 23 Ocak 1993'te oynanan ve 2-2 biten karşılaşmada Cihat Arslan, 23. dakikada skoru 1-1'e taşıyan golü kaydetmişti.

- Dört Büyükler'i üzüyor

Beşiktaş'ı 2-0 mağlup eden Akhisar Belediyespor, ligde son 4 sezonda Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'dan 32 puan aldı.
Bu süreçte Trabzonspor'dan 11 puan toplayan Akhisar Belediyespor, Fenerbahçe'den 10, Beşiktaş'tan 8 ve Galatasaray'dan da 3 puan aldı.

- Bu sezon İstanbul'da ilk kez kazandı

Ligde bu sezon İstanbul'da oynadığı 4. maçta ilk galibiyetini alan Akhisar Belediyespor, daha önce Medipol Başakşehir'e 2-0, Kasımpaşa'ya 2-1 mağlup olmuş, Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalmıştı.

İç sahada en başarılı ekip konumunda bulunan yeşil-siyahlı ekip, deplasmanda Çaykur Rizespor'un ardından ikinci galibiyetini Beşiktaş karşısında aldı.

- Güray Vural, gollerine devam ediyor

Beşiktaş karşısında takımının ilk golünü atan Güray Vural, bu sezon 5. golüne imza attı. Kariyerinin en golcü sezonunu geçiren başarılı oyuncu, geçen sezon Akhisar Belediyespor'da ve 2007-2008'de ise Denizlispor'da üçer gol kaydetmişti.

Bu sezon transfer olduğu Akhisar Belediyespor'da Ziraat Türkiye Kupası'nda Yomraspor'a karşı golü bulunan Julio Sami, ligdeki ilk golünü attı.

- En mütevazı 2. kadro

Transfermarkt internet sitesi verilerine göre toplam kadro değeri 27 milyon 550 bin avro olan Akhisar Belediyespor, transfer yapamayan Mersin İdmanyurdu'ndan sonra ligin en mütevazı kadrosuna sahip. Takımın en değerli oyuncusu 3 milyon avro değeriyle Güray Vural olurken, başarılı orta saha oyuncusunu Douglao ve Bruno takip ediyor.

Akhisar Belediyespor, lig lideri ve 120 milyon 50 bin avro kadro değeri bulunan ve kadrosu yaklaşık 4,5 kat daha değerli olan Beşiktaş'ı yenmeyi başardı.
Tümü
 Reklam